2022. 08. 13. szombat
Ipoly
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Vidámság, farsangi örömök a Katolikus iskola bálján – Számítógépeket vásárolnak a bevételből

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 05., 12:06

Nagykorúvá vált a Katolikus Intézmény március 2-án, szombaton tizennyolcadik alkalommal megrendezett szülők-nevelők, és minden színvonalas szórakozásra vágyó bálja. A város legkorszerűbb, külső megjelenésében impozáns, óvodától az általános iskolán át a gimnáziumig nívós, érték alapú képzést biztosító oktatási központja az esküvőknek, más nagy rendezvényeknek helyet adó aulában rendezte meg a mulatságot. A mind népszerűbb bál bevételéből számítógépeket vásárolnak.

A szépen feldíszített aulában még a karzatokon is helyet foglaló báli közönséget az iskola és a szülői munkaközösség vezetése már a fogadótérbe érve köszöntötte. Mint utóbb kiderült, a 280 főnyi vendégsereg a nem éppen gyenge alkoholtartalmú welcome drink, mint egyfajta „azonnal jobbkedvre derülök varázsitalelfogyasztásával akkor még igencsak a kulináris élvezetek elején járt.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

A jó hangulatot csak fokozta, hogy régi ismerősök találkoztak, vagy akik naponta, azoknak is a rendezvény adott lehetőséget, hogy kötetlenül, fehér asztal mellett beszélgessenek. Ha már bálról van szó, nem utolsó sorban a Koktél zenekar szinte valamennyi könnyűzenei műfajt felölelő zenéjére táncoljanak. A Katolikus Intézmény XVIII. Szülők- Nevelők bálja a 11. osztály gyönyörű ruhákban, csodaszépen előadott palotásával vette kezdetét.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Csikósné Vörös Marianna a farsangi szezon utolsó városi bálja közönségének köszöntésekor felidézte azt a 2002-ben megrendezett első bált, amikor még maguk sem gondolták, hogy 18 éven át töretlenül ennyien érdeklődnek majd az esemény iránt, ezzel is támogatva az iskolát.

„Az elmúlt évi bál bevételéből óvodai fészekhintát, az iskolásoknak egy csodaszép udvari játékot vásároltunk várral, csúszdával és híddal, valamint egy négyszemélyes, korszerű mérleghintával is gyarapodott az intézmény. A mai est bevételét számítógépek vásárlására tervezzük költeni az óvodában és az iskolában. Hálásan köszönünk minden felajánlást, segítséget, nagylelkű adományt” - mondta az igazgató-helyettes.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Csikóné Vörös Marianna szólt arról is, hogy a bál nem jöhetett volna létre azoknak az áldozatos munkája nélkül, akik közül külön köszönet illeti Bómancz Miklóst és Ritát a dekorációért, a Jagicza családot a kolbász és sonka falatkákért, Geri Róbertet a sajtkülönlegességért, a hartai Wéber cukrászatot a pogácsáért, valamint az iskola valamennyi dolgozójának, a szakácsoknak, takarítóknak, technikai személyzetnek az esten nyújtott munkájáért. Mint elhangzott, egy bál mindig a közösségépítés nagy lehetősége, ezért is fontos számunkra ez a mai este. Különböző emberek, különböző életutakkal érkeztek, hogy egy estére kiszakadjanak a hétköznapok rohanásából, időt és jókedvet, s természetesen figyelmet fordítsanak egymásra. Bízunk abban, hogy a mai bálunk is erősíti az összetartozást!– fogalmazott az igazgató-helyettes.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Koczkás Emma Eszter igazgató nővér szintén jó szórakozást kívánt a báli közönségnek, és mint az intézménye vezetője, köszönetet minden olyan adományért, felajánlásért, amit a jelenlévők közül is nagyon sokan fontosnak tartottak a még magasabb színvonalú oktató-nevelő munka, a gyermekek iskolai komfortérzete érdekében.

A műsor a nyitó palotással vette kezdetét. A táncot a 11. osztály Farkas Éva betanítása mellett adta elő. A fellépések sora a 7. osztályos Serfőző Balázs és táncos párja, Deutsch Judit a Kalocsai Liszt Ferenc AMI néptáncos szólistáinak produkciójával folytatódott. A műsorvezető szerepét is betöltő Csikósné Vörös Marianna a táncospár sikereiből is ízelítőt adott.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

2018. áprilisban, a Békéscsabán rendezett Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiválján vettek részt, ahol kiemelt arany minősítést nyertek, valamint bejutottak a szarvasi döntőbe. Tavaly október 24-én, Bonyhádon rendezték meg az országos bukovinai székely szóló és páros táncversenyt, ahol a pár korcsoportjukban az  1. helyezést érte el. Jövő szombaton pedig Szekszárdon, a Dél-dunántúli Regionális Gyermek szólótáncversenyen szerepelnek majd.

A látottak alapján Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán felkészítő tanárok valóban jó munkát végeztek, igaz ehhez a két kiváló táncos tehetségére és szorgalmára is szükség volt.

Az est fénypontjaként a végzős diákok a szalagavatón már előadott táncot adták elő, melyet Kővágó Zsolt koreografált. Miután Retkes Zsolt atya asztali áldást mondott, a finom vacsora elfogyasztása után a mulatság hajnali három óráig tartott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés