2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Működő közvilágítási lámpa vonalától két méterre gázolták halálra az öregcsertői férfit – Szembe jövő jármű fényével magyarázkodik a sofőr

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 07., 18:41

Öregcsertő közvéleményét erősen megosztja az október 4-én, pénteken a Kalocsát Kiskőrössel összekötő, 5301. számú út 62.550 méterénél, az út bal oldalán elhelyezkedő 49. és 51. számú házak között este háromnegyed 9 körül bekövetkezett, halálos kimenetelű baleset. A mai nap a balesetben elhunyt K. Sándor 63 éves helyi lakos utolsó közösségi tartózkodási helyén, a Lugas kocsmában, majd a végzetes baleset helyén jártunk, és a baleset áldozatát a helyszínen azonosító személlyel is beszéltünk. A megdöbbentő részéletek egyike, hogy a kocsma közönsége szerint a minden kétséget kizáróan alkoholos befolyásoltság alatt álló, de nem dülöngélve járó, úgy 180 centiméter magas, közepes testalkatú férfit gyakorlatilag a házak miatt közvilágítással ellátott útszakaszon, a lámpa vonalától mintegy 2 méterre, a felezővonal közelében gázolták halálra.

A rendőrség péntek este kiadott közleménye szerint, amelyről a KALOhírek is beszámolt:

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

„2019. október 4-én 20 óra 45 perc körül az 5301-es számú út 62.550-es méterénél eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépjármű elütött egy gyalogost. A férfi a baleset során olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, kerülni Öregcsertő településen keresztül lehet. A rendőrség kér mindenkit, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjen” - állt a közleményben.

Később, 23.30-kor a rendőrség jelezte, hogy a helyszínelés lezárult, újra lehet közlekedni az említett útszakaszon.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A férfi utolsó közösségi tartózkodási helyén, a Lugas kocsmában ma délután járva megtudtuk, K. Sándor törzsvendég volt az italboltban, oda naponta akár többször is betért.

A vendégek szerencsétlen sorsú, de jóravaló embernek írták le, akinek meghaltak a szülei, majd öccsét is elveszítette. Mindezt nehezen tudta feldolgozni, egyedül élt az út öregcsertői vasútállomás felőli oldalán lévő szülői házban. Két lányára nagyon büszke volt, de ők vidéken élnek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A kocsma közönsége szerint a leszázalékolt férfi valamilyen ellátásban részesült, de amellett alkalmi munkát is végzett. K. Sándort az inkriminált, végül az életét követelő úton nem először érte baleset. Talán két éve egy kamion oldalszele sodorta el, és érték kisebb sérülések.

TAVALY A JELENLEGI HELYSZÍNTŐL NÉHÁNY SZÁZ MÉTERRE ÜTÖTTE EL EGY JÁRMŰ, DE AKKOR MÁR MEDENCECSONT TÖRÉST IS SZENVEDETT.

Ebből nehezen épült fel, de ettől kezdve az élete, ha lehet mondani, még rosszabbra fordult.

Mint elhangzott: „Pénteken este „Safi” úgy 20.15-ig lehetett a kocsmában. Innen, bár volt benne, mert folyamatosan csak rátöltött a szinten tartás érdekében, de nem dülöngélve, nem esve-kelve távozott. Legfeljebb a beszéde árulkodott arról, hogy talán még a szokásosnál is többet ihatott.

Jól bejáratott útvonala volt, ezért is járt ebbe a kocsmába, és nem a falu másik szélén lévőbe, mert innen csak átvágott egy a kiskőrösi út felé vezető földúton, majd az aszfalt utat elérve, azon átkelve, egy újabb úton ért haza. Ezen az úton a kritikus szakasz számára mindig a kiskőrösi úton való átkelés volt. Azon az este is ezt az utat járhatta be, de ezúttal annyira se volt szerencséje, mint amikor egy éve elütötték” – mondta egy férfi.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A kocsma publikuma szerint Sanyi vagy a földút végén lévő, úgynevezett sárrázónál, amelynek aszfaltozott a vége akart átkelni, vagy attól kicsit a vasúti fénysorompó irányába lejjebb. Ha így van, könnyen lehet, hogy a meredek part miatt ott négykézláb kapaszkodhatott fel az útra. Legalábbis a balesetet okozó jármű sofőrje az egyik újságnak azt mondta, hogy a későbbi áldozat négykézláb mászott az úton – vélekedett a kocsma közönsége.

„Igen ám” - szólt az egyikük - „azért arról ne feledkezzünk meg, hogy a baleset helyszínén, azzal majdnem szemben van egy közvilágítási lámpa, amely plusz fényt adhatott a személygépkocsi vezetőjének, hiszen ez a szakasz, mivel lakóházak vannak, 50 méterenként van kivilágítva. A faluban sincs nagyobb fény, mint ott, az útnak azon a szakaszán.

Jó-jó, fogadjuk el, de inkább csak tételezzünk fel, hogy valóban négykézláb mászott az úton az egyébként úgy 180 centiméter magas, bő közepes testalkatú ismerősöm.

ETTŐL MÉG LÁTNI KELLETT VOLNA, KÜLÖNÖSEN ÚGY, HOGY A KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPA OTT VAN, SZINTE A BALESET HELYSZÍNÉVEL SZEMBEN.

Ha a Sanyi mászott, akkor az nem egyik pillanatról a másikra került az út felezővonala közelébe, mert se nem szarvas, se nem őz, de jó esetben, ha óvatosan vezet és figyel, még azt is időben lereagálja az ember” - mondta a férfi.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A mondott útvonalat gyalogosan bejárva, a földúton haladva, a végén aszfaltozott sárrázónál érkeztünk szinte egyenesen a baleset helyszínéhez, ahol az úttesten még jól láthatók a rendőrségi helyszínelők aszfaltra fújt jelzései.

Felpillantva mi is meglepődve láttunk, hogy valóban, a baleset helyszínétől, attól a ponttól, ahol a férfi minden bizonnyal az életét veszíthette, azzal majdnem szemben egy már korszerűbb típusú közvilágítási lámpa van. Ahogy megállapítottuk, a lámpaoszlop meghosszabbított tengelye és a beleset helyszíne között úgy 2- 2,5 méter lehet, igaz, a lámpatest az úttest közepétől úgy 6 méterre, a járda szélén, a szokásos magasságban van elhelyezve.

EZEN LÁMPA ELŐTT ÉS UTÁNA IS KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPÁK VANNAK, TEHÁT AZ ÚTNAK EZ A SZAKASZA SZINTE VÉGIG KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPÁKKAL VAN MEGVILÁGÍTVA.

Az egyik közeli ház lakója szerint ezek a lámpák, köztük a baleset helyszínéhez legközelebbi is, ezen az estén világítottak.

A helyszínről az utunk ahhoz a személyhez vezetett, aki végül a halálra gázolt férfit még az úton fekvő állapotában azonosította.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Ahogy elhangzott, „Amint azt már a médiából tudni, egy kalocsai sporteseményről Kiskunhalasra hazatartó fiatalember vezethette a személygépkocsit. A helyszín közelében még két fiatalember álldogált, talán ők lehettek az utasai. Ahogy hallottam, a sofőr azt mondta, már féktávolságon belül észlelte az úton négykézláb mászó későbbi áldozatot. Annak észlelésében egy szemből érkező jármű lámpája is akadályozta, miközben ő óránkénti 70-75 kilométeres sebességgel haladt az egyenes útszakaszon.

A BALESETBEN ELHUNYT FÉRFIN SÖTÉT RUHA VOLT, ÉS A HELYSZÍN MEGVILÁGÍTÁSÁT ANNAK ELLENÉRE ROSSZNAK MONDANÁM, HOGY AZZAL SZINTE SZEMBEN VALÓBAN KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPA VAN”

 – mondta az elhunyt azonosításában közreműködő személy.

Mint megtudtuk, a szerencsétlenül járt áldozat temetéséről hozzátartozói gondoskodnak, az ügy kivizsgálásában a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékes.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK