2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyon jó hangulatú falunap Öregcsertőn

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 14., 19:29

Az Öregcsertőn augusztus 12-én, szombaton megtartott falunapról szóló tudósítás eredeti címében nem szerepelt a „nagyon” jelző, de a szösszenet végéhez érve mégis csak oda kívánkozott. Jó, hogy ott van, mert az átélt események hatására reálisabban érzékelteti mindazt, amit a 835 lelket számláló település az év közösségi szempontból legjelentősebb napján összehozott.

A 9 órakor kezdődő főzőverseny öt csapatából igazából csak egy volt kalocsai, így vagy a helybéliek nagyvonalú előzékenységét, vagy a valóban a legjobb pörköltnek kijáró megbecsülést tükrözi, hogy a városból érkezett Bartha Gábor nyerte az első díjat.
Mindez persze nem azt jelenti, hogy a többiek főztje pocsékba ment volna, mert rangsorolás ide vagy oda, az elkészített ételek jóízű falatozás mellett az utolsó cseppig elfogytak.

A kispályás labdarúgó bajnokság hat csapata között zajló vetélkedés szintén a kalocsaiaknak hozott szerencsét. A bajnokság első helyezettjének a Quad csapatot hirdették ki. Ez persze legfeljebb csak annyi előnnyel járt, hogy az első söröket nekik hozták ki a derekasan küzdő sporttársak.

A délelőtti lovas felvonuláshoz és fogatozáshoz Kecelről és a környező községekből hozták a hátaslovakat és a fogatokat, hogy ki-ki bátorsága és kényelme függvényében „magas lóról” szemlélhesse a falut és annak határát. A gyerekek örömére arra is volt lehetőség, hogy egy kis szülői segítséggel ők is nyeregbe pattanjanak.

A gyermekkacajtól hangos légvár, arcfestés és sorversenyek egész napi elfoglaltságot adtak a legkisebbeknek, akik a légvártól még a színpadi produkciók alatt sem tágítottak. Legfeljebb addig, amíg a fővárosból érkezett bohócnak azért egy jó fél órára sikerült elcsábítani őket onnan.

A Hófehérke és a hét törpe öregbecsű mese paródiájában a helyi óvónő, védőnő éppúgy ott volt, mint a fővadászt megtestesítő polgármester, aki a szűnni nem akaró taps, bekiabálások mellett, ezúttal az alkoholista vadász szerepében tett szert népszerűségre a faluban.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek

Az öregcsertői asszonykórus és a helyi óvodások fellépésére még azok is kilátogattak a Falunapnak helyet adó sportpályára, akik idős koruk vagy más elfoglaltságuk miatt addig távol maradtak. Ha már ott voltak, természetesen a Hang vagy tehetségkutató énekverseny előkelő helyezettjeinek, Kiss Eszternek és Boldizsár Bélának a produkcióján is ott maradtak.

Ez mintegy felvezetője volt a Négy Arc Művészeti Társaság nagy tapsot kiváltó operett előadásának.

A 16 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón Font Sándor országgyűlési képviselő, majd Öregcsertő polgármestere, Kis-Vén László méltatta az eseményt, amely alkalom volt arra, hogy a falu híressége, Simon László erőemelő Európa- és világbajnok sporttevékenysége elismeréseként vegye át a képviselő-testület által odaítélt „Öregcsertő községért” díjat.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek

A mozgalmas nap végéhez közeledve egyre többen érkeztek a faluba, hogy este 8 órától a népszerű Kasza Tibor mulatós nótáira már mintegy 400 főnyi közönség búcsúztassa a végig nagyon jó hangulatú 2017. évi Öregcsertői Falunapot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés