2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Nagyon jó hangulatú falunap Öregcsertőn

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 14., 19:29

Az Öregcsertőn augusztus 12-én, szombaton megtartott falunapról szóló tudósítás eredeti címében nem szerepelt a „nagyon” jelző, de a szösszenet végéhez érve mégis csak oda kívánkozott. Jó, hogy ott van, mert az átélt események hatására reálisabban érzékelteti mindazt, amit a 835 lelket számláló település az év közösségi szempontból legjelentősebb napján összehozott.

A 9 órakor kezdődő főzőverseny öt csapatából igazából csak egy volt kalocsai, így vagy a helybéliek nagyvonalú előzékenységét, vagy a valóban a legjobb pörköltnek kijáró megbecsülést tükrözi, hogy a városból érkezett Bartha Gábor nyerte az első díjat.
Mindez persze nem azt jelenti, hogy a többiek főztje pocsékba ment volna, mert rangsorolás ide vagy oda, az elkészített ételek jóízű falatozás mellett az utolsó cseppig elfogytak.

A kispályás labdarúgó bajnokság hat csapata között zajló vetélkedés szintén a kalocsaiaknak hozott szerencsét. A bajnokság első helyezettjének a Quad csapatot hirdették ki. Ez persze legfeljebb csak annyi előnnyel járt, hogy az első söröket nekik hozták ki a derekasan küzdő sporttársak.

A délelőtti lovas felvonuláshoz és fogatozáshoz Kecelről és a környező községekből hozták a hátaslovakat és a fogatokat, hogy ki-ki bátorsága és kényelme függvényében „magas lóról” szemlélhesse a falut és annak határát. A gyerekek örömére arra is volt lehetőség, hogy egy kis szülői segítséggel ők is nyeregbe pattanjanak.

A gyermekkacajtól hangos légvár, arcfestés és sorversenyek egész napi elfoglaltságot adtak a legkisebbeknek, akik a légvártól még a színpadi produkciók alatt sem tágítottak. Legfeljebb addig, amíg a fővárosból érkezett bohócnak azért egy jó fél órára sikerült elcsábítani őket onnan.

A Hófehérke és a hét törpe öregbecsű mese paródiájában a helyi óvónő, védőnő éppúgy ott volt, mint a fővadászt megtestesítő polgármester, aki a szűnni nem akaró taps, bekiabálások mellett, ezúttal az alkoholista vadász szerepében tett szert népszerűségre a faluban.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek

Az öregcsertői asszonykórus és a helyi óvodások fellépésére még azok is kilátogattak a Falunapnak helyet adó sportpályára, akik idős koruk vagy más elfoglaltságuk miatt addig távol maradtak. Ha már ott voltak, természetesen a Hang vagy tehetségkutató énekverseny előkelő helyezettjeinek, Kiss Eszternek és Boldizsár Bélának a produkcióján is ott maradtak.

Ez mintegy felvezetője volt a Négy Arc Művészeti Társaság nagy tapsot kiváltó operett előadásának.

A 16 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitón Font Sándor országgyűlési képviselő, majd Öregcsertő polgármestere, Kis-Vén László méltatta az eseményt, amely alkalom volt arra, hogy a falu híressége, Simon László erőemelő Európa- és világbajnok sporttevékenysége elismeréseként vegye át a képviselő-testület által odaítélt „Öregcsertő községért” díjat.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: KALOhírek

A mozgalmas nap végéhez közeledve egyre többen érkeztek a faluba, hogy este 8 órától a népszerű Kasza Tibor mulatós nótáira már mintegy 400 főnyi közönség búcsúztassa a végig nagyon jó hangulatú 2017. évi Öregcsertői Falunapot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés