2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nincs ésszerű magyarázat a 24 éves öregcsertői fiú öngyilkosságára – Kizárt az idegenkezűség, búcsúlevelet nem hagyott hátra

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 05., 20:02

Döbbenet és értetlenség uralja Öregcsertőt, a családtagokon kívül a község felnőtt lakosságát is erősen megrázta a vasárnap reggel fél nyolckor megtalált, 24 éves fiatalember öngyilkossága. Az évek óta Angliában dolgozó, 180 centiméter magas, jóképű, jó modorú és szorgalmas, utónevének kezdőbetűje szerint M. a szigetországból volt itthon szabadságon, de a tervezett augusztus 11-i visszautazása a tragikus esemény miatt örökre elmarad.

Ma a településen járva először két, fekete ruhába öltözött, egy fiatalabb és egy úgy az 50-es éveiben járó hölgy tájékoztatott bennünket arról, hogy a család teljesen értetlenül áll az eset előtt.

Ma a kora reggeli órákban Öregcsertő külterületén, információnk szerint egy legelőként használt területen holtan találták azt a húszas éveiben járó fiatalembert, aki vélhetően önakasztással végzett magával.
bővebben ...

M-ről mindenki úgy tudta, úgy gondolta, hogy különösen angliai tartózkodása óta jól mennek a dolgai. Kiegyensúlyozott, éli a hasonló korú fiatalok életét, amibe egyszer-egyszer egy nem a szélsőségekig elmenő buli is belefér. Mint mondták, a fiú búcsúlevelet vagy bármilyen utalást arra, hogy mire készül, nem hagyott hátra, így talán soha nem tudják meg, mi lehetett az oka, hogy önmaga ellen fordult.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ettől többet Öregcsertő főutcája, a Kossuth Lajos utca 132. szám alatti ház tulajdonosától tudtunk meg, akit azért is erősen megrázott az eset, mert a fiatalembert ő fedezte fel vasárnap reggel fél nyolckor. Akkor még abban a hiszemben hívta fel a polgármestert, hogy a szombati falunap egyik ittasságában elkóborolt résztvevőjére bukkant a portához tartozó három hektáros, részben körbekerített birkalegelő egyik fasorral szegélyezett részén.

Ahogy elmondta, először arra lett figyelmes, hogy a ház kerítésének végétől pár száz méterre lévő fa tövében egy a permetezésnél magasítóként használt, a helyszíntől állandóan több száz méterre tárolt kis szék, vagy ahogy a katonaságnál mondják, stoki van eldőlve a fa alatt.

A szokatlan jelenség miatt ment közelebb, majd amikor azt látta, hogy egy ruházata alapján férfi, fejjel a falu irányába fekszik a fa tövében, felhívta a polgármestert, ő segítsen ennek a szerencsétlen másnaposnak hazajutni.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Kis-Vén László perceken belül a helyszínen volt, de neki is kis időbe telt, míg a helyzetet felmérve tudatosult benne, miért is van eldőlve a kisszék és mire is szolgálhatott a fiatalember nyakán lévő, három-négy méteres hosszabbító, és hogy ki is lehet ő valójában.

A helyszínelést a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai a kalocsai ügyeletes háziorvos bevonásával végezték.

Mint megtudtuk, az elsődleges orvosi vélemény szerint a fiatalember halála akkor már közel 24 órája bekövetkezhetett.

Erre utal az is, hogy M-et a falunapon már nem látták. A holttestet felfedező gazda szerint ahhoz, hogy a széket a fiatalember egyáltalán megtalálja, a körbekerített legelő szélén lévő fasorhoz egy napraforgótábla szélén eljusson, a végzete helyszíneként szolgáló fát, annak legerősebb ágát kiválassza, nappali, vagy legalábbis ahhoz közeli fény kellett.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Így a fiatalember a falutól úgy másfél kilométeres gyalogúton, a helyszín felé tartva még ezerszer meggondolhatta volna magát, de vélhetően nagyon elszánt volt. Ám ennek az elszántságnak olyan, a kívülállók számára nem érzékelhető lelki oka lehetett, amire talán soha nem derül fény.

A hozzátartozók cáfolták, hogy a fiatalembernek dolga lett volna a törvénnyel, vagy hogy hasonló kísérlete lett volna.

Vasárnap reggel óta Öregcsertő gyászol, az emberek megrendülten, visszafogottan beszélnek az esetről, aminek talán legfőbb tanulsága: jobban oda kell figyelnünk még azokra is, akik csak apró jelét adják annak, hogy mentálisan segítségre szorulnak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A rendőrség által kiadott szűkszavú közlemény szerint az esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, ami azt jelenti, hogy idegenkezűségre utaló adat, információ – hozzátesszük, a szóbeszéd ellenére – nem merült fel.

Amennyiben információnk lesz a fiatalember temetésének időpontjáról, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei