2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

2019. 03. 17., 20:14

A Magyar Sajtó Napja alkalmából Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által közösen szervezett ünnepségen idén is átadták az Atomerőmű által alapított újságírói elismeréseket. Az Urántoll díjat 2019-ben Hárfás Zsolt újságíró kapta, míg az Atomtoll díjat az Atomerőmű magazin szerkesztőségének tagja, Susán Janka, a Paksi Atomerőmű munkatársa vehette át.

Az Urántoll díjat a Paksi Atomerőmű 1992-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsen egy, az atomenergia békés célú alkalmazásáról, a Paksi Atomerőműről hosszú távon tényszerű, objektív tájékoztatást adó újságírót.

A képen Szabó Péter, Paks polgármestere (b), Hárfás Zsolt díjazott (k) és dr Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója. Fotó: Babai István

Az idei Urántoll díjazott Hárfás Zsolt gépészmérnök, újságíró. A paksi főiskolán végzett energetikai mérnök régóta kapcsolódik a hazai nukleáris iparhoz. Immáron több mint öt évvel ezelőtt mérnökként rendkívül fontosnak tartotta a társadalom minél szélesebb körű tájékoztatását a hazai és a nemzetközi energetikai és atomenergetikai helyzettel kapcsolatban. Ezen tájékoztató munka keretében folyamatosan cikkeket, véleményeket ír különböző helyi és országos lapoknak és magazinoknak, valamint országos hírportálnak is.

Így egyebek mellett a Magyar Demokratának, a Magyar Krónikának, az origo.hu hírportálnak, a Magyar Nemzetnek, a Világgazdaságnak, az Atomerőmű újságnak, valamint más lapoknak is. Tavaly márciusban életre hívta saját atombiztos.blogstar.hu oldalát, ami kizárólag szakmai tényekre és információkra támaszkodik. Számos szakmai szervezet tagja (pl. Energiapolitika 2000 Társulat, Magyar Elektrotechnikai Egyesület).

Az Atomtoll díjat ötödik alkalommal adták át idén az Atomerőmű magazinban tudósítók, közreműködők tevékenységének elismerésére. A díj értéke erkölcsi elismerés, hiszen a lapban tudósítók nem hivatásos újságírók, hanem mérnökök, technikusok és előadók, akik saját munkájuk mellett publikálnak az atomerőmű és környezete életéről.

Az Atomtoll díj nyertese idén Susán Janka, a Paksi Atomerőmű szakértője. 2014-ben kezdett publikálni az Atomerőmű újságban, eleinte információbiztonsági témájú cikkekkel, ezen a területen dolgozik szakértőként az erőműben. 2017 januárjától már szerkesztőségi tagként vesz részt a magazinhoz kapcsolódó munkában, és az általa feldolgozott témakörök is jelentősen bővültek. Az Atomerőmű újság két állandó rovatát viszi. 

A Barangolóban környékbeli településeket derít fel, megkeresi a helyi nevezetességeket, értékeket, és színes, valósághű riportokban számol be róla. A Túl a szakmán rovat pedig az erőmű munkatársait mutatja be különleges szempontból: nem a vállalatnál végzett munkájukra fókuszál, hanem olyan hobbikra, történetekre, szenvedélyekre velük kapcsolatban, amelyek igazán különlegesek és emberiek. Mindemellett számos egyéb, sokszor a környezetvédelemhez vagy környékbeli értékekhez kapcsolódó témában is publikál, valamint időnként szakterületéről is, ha az az újság témájához kapcsolható. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK