2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tanulmányi ösztöndíj: első lépés a Paks II.-höz

2021. 04. 15., 08:07

Rendkívül nagy volt az érdeklődés a Paks II. Zrt. Tanulmányi Ösztöndíjprogramja iránt ebben a tanévben, összesen 224 egyetemista, illetve középiskolás diák adta be jelentkezését. Közülük tizenhat fiatal tanulmányait támogatja a Paks II. Zrt., négy korábbi ösztöndíjas ma már a társaság munkavállalója. (x)

Számos programot indított a Paks II. Zrt. annak érdekében, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az atomenergia iránt, illetve megismertesse velük az erőműberuházásért felelős cég által kínált karrierlehetőségeket. Az első lehetséges kapcsolódási pont az „Atomenergia – A biztos jövő” Tanulmányi Ösztöndíjprogram, amely egyetemistáknak, illetve középiskolásoknak – konkrétan az Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) tanulóinak – szól.

Ebben a tanévben rendkívül nagy számban érkeztek hozzánk pályázatok az ösztöndíjprogram keretében, aminek nagyon örültünk.– emelte ki Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója úgy tájékoztatott, hogy 224 pályázó közül kellett a meghatározott értékelési szempontok alapján kiválasztani azokat a kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező középiskolás diákokat és egyetemi hallgatókat, akikkel szerződést kötöttek. – Az ösztöndíjprogram egy életpálya kiindulópontja is lehet, amit az is igazol, hogy az előző tanévben indított programba bekapcsolódott fiatalok közül négyen ma már munkatársaink. Ők energetikai mérnöki, gépészmérnöki és villamosmérnöki szakon folytattak tanulmányokat – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A 2019/2020. tanévben meghirdetett ösztöndíjprogramban öt középiskolás diákkal és nyolc egyetemista hallgatóval kötött szerződést a Paks II. Zrt. A 2020/2021. tanévben nagyon eredményes volt az ösztöndíjpályázat promóciója, az ESZI-ből 11, az egyetemekről 213 pályázat érkezett.

Mittler István és Rádi Róbert Dániel. Fotó: Paks II. Zrt.

 

Rádi Róbert Dániel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett, s ma már a Paks II. Zrt. Nukleáris Osztályán dolgozik DSA mérnökként.

Nyilván megnéztem más ajánlatokat is, de a Paks II. Zrt. nagyon proaktív volt az egyetemisták megszólításában, felkeltette az érdeklődésemet. A cég által kínáltak közül több lehetőséggel is éltem, nemcsak ösztöndíjas voltam, de itt töltöttem a szakmai gyakorlatot és elvégeztem az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzést is a Paks II. Akadémia keretében.– mondta. Hozzátette, mindezek jó lehetőséget biztosítottak arra, hogy kölcsönösen megismerjék egymást egy potenciális munkaadóval.  

Az pedig különösen kedvező, hogy akár konkrét állásajánlatot is kaphat egy pályakezdő

– fogalmazott.

A jelenlegi keretek között működő, szervezett formában 2018 óta szakmai gyakorlati lehetőséget is biztosít a Paks II. Zrt. az egyetemi hallgatóknak.  2021. március végéig, több mint ötven fiatal fordult meg e program keretében a társaságnál, többen közülük ma már a cég munkatársai. Szintén népszerű a fiatalok körében a Mérnök leszek a Paks II.-nél program, amelyben részmunkaidősként kezdhetik meg a munkát felsőfokú tanulmányaikkal párhuzamosan. A paks2.hu oldalon minden karrierlehetőséggel kapcsolatos információ megtalálható és a Karrierportál is elérhető az aktuális állásajánlatokkal.

 

 

 

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés