2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Története legnagyobb pályázati fejlesztését zárja le a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Története legnagyobb pályázati fejlesztését zárja le a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató
2021. 02. 28., 08:09

2021. február 28-án története eddigi legnagyobb pályázati fejlesztését zárta le a Kalocsán és a járásban is nevelőszülői hálózatot működtető Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében közel 450 millió forintból fejlesztette az intézmény módszertani eszköztárát.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató „A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának szociális közfeladat ellátásának támogatása” című projektjének célcsoportja a szervezet vezetői, munkatársai, valamint az ellátásban részesülő személyek voltak.

A pályázat keretében megújultak és korszerűsítésre kerültek a bácsalmási nevelőszülői tanácsadó irodák, kialakításra került 6 irodahelyiség és egy közösségi tér, melyek a gyermekvédelmi szolgáltatások magas színvonalon történő ellátásához járulnak hozzá.

A szegedi székhelyű Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 2011. óta van jelen Bács-Kiskun Megye gyermekvédelmi szakellátásában. Bács megyei nevelőszülői hálózatukban közel 370 nevelőszülői családban 1175, valamint 3 gyermekotthonban 86 gyermek és fiatalkorú felnőtt él. A szolgáltató tevékenységéről Kiss Gábor, Bács-Kiskun megyei területi igazgatóval beszélgettünk.
bővebben ...


Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként továbbá 80 darab laptoppal és 23 db nyomtatóval bővült a nevelőszülői hálózat dolgozóinak eszközparkja.

400 nevelőszülő számára olyan szakkönyvcsomag került megvásárlásra és átadásra, amely hozzájárul a tudástőkéjük fejlődéséhez, az együttműködés és megküzdés stratégiáinak fejlesztéséhez.
Az ismeretek elsajátításával az érintettek tudatos, aktív, felelős nevelőszülőként tudnak részt vállalni a szolgáltató tevékenységeiben.

Benedek Viktória bimbózó pályafutása a befogadó családokban nevelkedő gyermekek tehetséggondozásának is szép példája, és komoly eredménye. Jelenlegi pályázati sikeréről az ifjú énekessel és nevelőszülőjével, Kocsis Erzsébettel beszélgettünk.
bővebben ...


A projekt egyik legfontosabb elemei az a digitális, multimédiás tartalmakkal színesített képzési tananyagcsomag, mely hosszú távon hozzájárul az egyházi és civil szervezetekkel közös szakmai munka további mélyítéséhez, segíti a nevelőszülői hálózat munkatársainak munkáját.
A tananyagok olyan aktuális témákat dolgoznak fel, mint az internetbiztonság, digitális oktatás, testi-lelki egészség, közösségfejlesztés és játékpedagógia, erőszakmentes kommunikáció, kooperatív módszerek a tanulásban vagy éppen a környezeti tudatosság fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként létrejövő jógyakorlat-gyűjtemény és digitális tananyagcsomag hamarosan elérhetővé válik a szolgáltató weboldalán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés