2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Története legnagyobb pályázati fejlesztését zárja le a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

Története legnagyobb pályázati fejlesztését zárja le a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató
2021. 02. 28., 08:09

2021. február 28-án története eddigi legnagyobb pályázati fejlesztését zárta le a Kalocsán és a járásban is nevelőszülői hálózatot működtető Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében közel 450 millió forintból fejlesztette az intézmény módszertani eszköztárát.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató „A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának szociális közfeladat ellátásának támogatása” című projektjének célcsoportja a szervezet vezetői, munkatársai, valamint az ellátásban részesülő személyek voltak.

A pályázat keretében megújultak és korszerűsítésre kerültek a bácsalmási nevelőszülői tanácsadó irodák, kialakításra került 6 irodahelyiség és egy közösségi tér, melyek a gyermekvédelmi szolgáltatások magas színvonalon történő ellátásához járulnak hozzá.

A szegedi székhelyű Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató 2011. óta van jelen Bács-Kiskun Megye gyermekvédelmi szakellátásában. Bács megyei nevelőszülői hálózatukban közel 370 nevelőszülői családban 1175, valamint 3 gyermekotthonban 86 gyermek és fiatalkorú felnőtt él. A szolgáltató tevékenységéről Kiss Gábor, Bács-Kiskun megyei területi igazgatóval beszélgettünk.
bővebben ...


Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként továbbá 80 darab laptoppal és 23 db nyomtatóval bővült a nevelőszülői hálózat dolgozóinak eszközparkja.

400 nevelőszülő számára olyan szakkönyvcsomag került megvásárlásra és átadásra, amely hozzájárul a tudástőkéjük fejlődéséhez, az együttműködés és megküzdés stratégiáinak fejlesztéséhez.
Az ismeretek elsajátításával az érintettek tudatos, aktív, felelős nevelőszülőként tudnak részt vállalni a szolgáltató tevékenységeiben.

Benedek Viktória bimbózó pályafutása a befogadó családokban nevelkedő gyermekek tehetséggondozásának is szép példája, és komoly eredménye. Jelenlegi pályázati sikeréről az ifjú énekessel és nevelőszülőjével, Kocsis Erzsébettel beszélgettünk.
bővebben ...


A projekt egyik legfontosabb elemei az a digitális, multimédiás tartalmakkal színesített képzési tananyagcsomag, mely hosszú távon hozzájárul az egyházi és civil szervezetekkel közös szakmai munka további mélyítéséhez, segíti a nevelőszülői hálózat munkatársainak munkáját.
A tananyagok olyan aktuális témákat dolgoznak fel, mint az internetbiztonság, digitális oktatás, testi-lelki egészség, közösségfejlesztés és játékpedagógia, erőszakmentes kommunikáció, kooperatív módszerek a tanulásban vagy éppen a környezeti tudatosság fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként létrejövő jógyakorlat-gyűjtemény és digitális tananyagcsomag hamarosan elérhetővé válik a szolgáltató weboldalán.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK