2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A végén csattant az ostor

Tamás Ferenc  |  2016. 11. 04., 08:25

Az NBII-es női röplabdabajnokság Nyugati csoportjának október végi harmadik fordulójában a Kováts Ágnes edzette Kalocsa a fővárosba látogatott a „Közgáz” otthonába, ahol eddig még kevés babér termett az előző évtized során a mieink számára.

Az október 29-én, szombaton lejátszott találkozó is úgy indult, hogy simán lerendeznek majd bennünket a budapesti egyetemisták,

minden gond nélkül 17-re, majd 14-re nyerték az első két játszmát,

ám láss csodát, utána felébredt Csipkerózsika álmából a kalocsai hölgykoszorú és példátlan akarattal és szívósággal, de

megfordították a már többszörösen is elvesztettnek hitt mérkőzést.

Szele, Fehérvári, Pálinkás és Szigeti egymást múlták felül az ütközet során, de az egész együttes igazi csapatként dominált, aminek eredményeként a fővárosiak legnagyobb döbbenetére lányaink zsinórban hoztak három játszmát és nyerték a közel két óráig tartó maratoni összecsapást.

A fővárosiak tanácstalanok voltak ellenünk
Forrás: KALOhírek archív

MESTERMÉRLEG:
Kováts Ágnes edző:
– Mindenképpen a töretlen győzni akarás diadala volt ez az emlékezetes, ötjátszmás mérkőzés. Bár az első szettben kevés hibával és viszonylag jól is játszottunk – jól fogadtunk, nem volt gond a nyitásainkkal sem –, ám a háló túloldalán remeklő 190 cm-es egykori pécsi amazonnal, Kiss Rebekával már ekkor nehéz volt mit kezdenünk. A második játszmában aztán a játék minden elemébe belerontottunk, szó szerint szenvedtünk és rosszul is játszottunk, amiért a 14-re elvesztett szett után mindenképpen jogos volt az alapos fejmosás. Hogy ettől-e, de tény az, sikerült kizökkentenem a lányokat az apátiából, akik aztán úgymond dacból is bekeményítettek és szinte eksztázisban játszották végig a zsinórban három megnyert játszmát és ezzel a mérkőzést. Nem is emlékszem arra, hogy egyáltalán nyertünk-e már bármikor is a „Közgáz” otthonában.

Közgáz SC – Kalocsai SE 2:3 (17, 14, –21, –20, –8)
50 néző, vezette: Újházi M., Adler L.
Kalocsa: Szele A., Fehérvári A., Fekete G., Dabis Á., Szigeti A., Pálinkás A. Csere: Kovács P., Király K., Fekete L., Bukor B., Szőnyi S., Fegyvári F.
Edző:Kováts Ágnes.

Folytatás november 5-én, szombaton hazai pályán, amikor a régi rivális Baranya megyei együttes, a PEAC érkezik majd hozzánk. Kezdés 14 órától, helyszín a Városi Sportcsarnok arénája. Csapatunk hívja és várja szurkolótáborát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés