2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Több mint félévszázados hagyományt ápolnak

Több mint félévszázados hagyományt ápolnak
Tamás Ferenc  |  2022. 07. 29., 15:00

Július 25-29-e között rendezte meg a TFSE-Kalocsai utánpótlás csapatai nem bentlakásos, hagyományos edzőtáborát, ahol a klub edzői stábjának irányításával készültek a fiatalok az új bajnoki idény kihívásaira a Katolikus Intézmény impozáns tornacsarnokában.

A meghirdetett program szerint a foglalkozások reggel 9órakor kezdődtek és 16 óráig tartottak, amelyet minden nap közös ebéd felezett meg a délutáni elméleti foglalkozások előtt. Az edzőtábor programjáról, a megalakulásról és csapataik számáról a vezetőedzőt, Rezák-Szabó Anna tanárnőt kérdeztük, aki egyben a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény testnevelője.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A szakvezető többek között elmondta, hogy 2018-ban, azaz négy éve alapították meg a Testnevelési Egyetemmel közös klubjaikat TFSE-Kalocsa néven, ahol a korosztályos lánycsapataikat Kováts Ágnes, a Kalocsai SE volt NB I-es női csapatának edzője, Szeléné Korsós Anikó a KSE volt első osztályú játékosa, és ő, vagyis Rezák-Szabó Anna az iskola testnevelő tanárnője végzi. Természetesen besegítenek nekik a fővárosi NB I-es klub szakmai stábjából és az egyetem oktatói is, akikkel közösen pallérozzák az U10, U13, U15, U17, U20-as gárdákat.

Az edzőtábor napirendje szerint délelőtt két labdás edzés követi egymást, majd jön a közös ebéd, utána pedig elméleti képzés következik (ottjártunkkor éppen a TFSE NB I-es csapatának a mérkőzését nézték meg felvételről – A szerk.), majd délutánonként egy közel másfél órás labdás tréning zárja a napi penzumot. Pénteken aztán egy uszodai programmal fejeződik be a heti tréningezés, ahol az úszás mellett azért a röplabda lesz a vezető szerep.

A vezetőedző elmondása szerint a kalocsai klubban jelenleg is 60-70 lány röplabdázik heti rendszerességgel, amelynek tagjai zömében a Katolikus Intézmény diákjai, de van közöttük még más kalocsai iskolákból járó sportolójuk, sőt két kiskőrösi kislány is.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Ezúton is szeretné megköszönni csapataik fő támogatójának, a Viterra Növényolajgyártó Kft. Foktő cégcsoportjának odaadó szponzorálását, valamint a bázisintézmény fővárosi Testnevelési Egyetem mindenoldalú segítségadását – fejezte be tájékoztatóját Rezák-Szabó Anna tanárnő, a TFSE-Kalocsa csapatinak vezetőedzője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 24., 10:01
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!
2023-11-21 18:40:00
Mindazokat várják, akik a Paksi Atomerőmű és a kapcsolódó létesítmények társadalmi kontrolljának menetére, a TEIT működésére, a Társulás rendelkezésére álló források felhasználására kíváncsiak, vagy javaslattal kívánnak élni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>
2023. 11. 22., 09:12
Gyermekkórházak osztályain gyógyuló gyermekek részére, illetve nehéz sorsú családok kisgyermekeinek szervez karácsony előtt örömöt a bohócdoktor csapat. Még >>>
2023. 11. 21., 12:53
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2088-an lépték át. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK