2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egykettőre benépesült a „TOP-os mini bölcsőde” Solton

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 22., 14:00

Solton 1990-ben, elsősorban a munkaerőpiac átrendeződése miatt szűnt meg a bölcsőde. Akkoriban az édesanyák többsége megfelelő munkalehetőség híján inkább a gyermek óvodás koráig otthon maradt a kicsivel, mintsem a munkanélküli ellátást vegye igénybe. Ám azóta a helyzet alapvetően megváltozott. A 2018. szeptemberében átadott, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 10 millió forintos TOP pályázati forrásából megvalósított, 14 férőhelyes bölcsőde pillanatok alatt benépesülést. Ez is azt jelezte, hogy férőhely bővítésre, újabb bölcsődére lesz szükség – tájékoztatott Kalmár Pál, Solt város polgármestere.

14 apróság szüleinek nyílik lehetősége 2018 szeptemberétől arra, hogy bölcsődébe adja gyermekét és ha akar, visszatérjen a munka világába. Ma adták át ünnepélyes keretek között Solton az óvoda épületében kialakított mini bölcsődét.
bővebben ...

A városvezető arról számolt be, hogy 2018 szeptembere fordulópontot jelentett a Solton közel 30 éve megszűnt bölcsődei ellátás területén. A mini bölcsőde nyitásakor 14, elsősorban a jövedelmi viszonyok alapján kiválasztott édesanya előtt nyílt meg a lehetőség, hogy visszatérjen a munka világába. A szülők otthonukhoz közel, szakszerű ellátás mellett, biztos helyen tudják gyermeküket.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Kalmár Pál szerint az óvodából leválasztott korszerű, első karácsonyát ünneplő mini bölcsőde szolgáltatása iránt már a megnyitás pillanatában nagy volt az érdeklődés.
Az azóta jól működő, helyben csak „TOP-os mini bölcsődének” nevezett intézmény

még azok kétkedését is eloszlatta, akik tapasztalatok híján inkább otthon maradtak, vagy mélyen a pénztárcájukba nyúlva, más megoldást kerestek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Kalmár Pál arról számolt be, hogy a bölcsődei ellátás kapujának szélesebbre tárása érdekében az önkormányzat BM pályázati forrásból új bölcsődét épít az újsolti városrészben.

A zöldmezős beruházáshoz szükséges üres telket nemrégiben vásárolták meg az iskola mellett. Az új bölcsődét azért építik Újsolton, mert az igények legnagyobb számban ott jelentkeznek. Az iskola mellett felépülő új bölcsőde azoknak is előny, akik a család többi gyermekét egyúttal az iskolába viszik reggelente.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Mint a polgármester rámutatott, a 150 millió forintból megépülő új bölcsőde szép példája annak, hogy egy korábban létesített intézmény, esetükben a „TOP-os mini bölcsőde” minőségi szolgáltatása, jó híre milyen húzóerőt jelent egy településen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés