2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges műsorkavalkád Solton, szombaton – Ételkóstoló, hot-dog evő verseny, kerti kisgép, traktor bemutató a kísérőprogram

Helyszín:
Dátum: 2019. szeptember 28., szombat 15:00

Solt újra az egész várost megmozgató nagyrendezvénnyel rukkol ki szeptember 28-án, szombaton, a Boss étterem előtti hatalmas parkolóban. A vidékfejlesztési programok népszerűsítése projekt keretében a sztárvendégeket felvonultató műsoroktól az Alföld vízháztartásának javítása előadáson át a viselet - és táncbemutatóig mindenki megtalálhatja majd a saját érdeklődési körének megfelelő programot. Mindeközben méz-, sajt-, csokoládékóstoló, hot-dog evő verseny szolgálja a kulináris élvezeteket, hogy aztán a vállalkozóbb kedvűek a közelhúzásban is kipróbálják magukat.

Kalmár Pál polgármester 15 órakor elhangzó köszöntőbeszéde után Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy és a Sing Sing zenekar frontembere lép a színpadra.

A hagyományápolás jegyében, a parkoló egy elkülönített részén régi tárgyakból összeállított szabadtéri kiállítás enged betekintést az előző generációk több száz éven keresztül formálódó tárgyi és öltözködés kultúrájába, életmódjába.


Forrás: KALOhírek

A Szőlőhegyéről, sikeres mezőgazdaságáról is ismert Solton minden bizonnyal érdeklődéssel fogadják majd azt a 16.20 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést, amelynek keretében az Alföld vízháztartásának javításáról Fodor Tamás családi gazdálkodóval beszélget majd a moderátor.

A Jövő generációja – Gyermekeink Solton című program keretében a helyi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde táncbemutatóját tekintheti meg a közönség, de leginkább a minden bizonnyal nagy számban érkező szülők, nagyszülők és rokonok sokasága.

A 17 órakor kezdődő, Hagyományok ápolása az öltözködésben című Tini divatbemutató azért ígérkezik izgalmasnak, mert tizenéves fiatalok öltik magukra déd- és ükapáik, anyáik egykori ünnepi öltözetét.

Font Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke 18 órakor elhangzó beszédét követően a Pincepörkölt Fesztiválon nagy sikerrel fellépő No Limit zenekar csap majd a húrokba, hogy aztán a késő esti órákban már Mácsai Gabee nosztalgia diszkója szórakoztassa a parkolót minden bizonnyal megtöltő, a „Soltinak lenni jó!” érzéssel majd csak hajnalban távozó közönséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK