2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges műsorkavalkád Solton, szombaton – Ételkóstoló, hot-dog evő verseny, kerti kisgép, traktor bemutató a kísérőprogram

Helyszín:
Dátum: 2019. szeptember 28., szombat 15:00

Solt újra az egész várost megmozgató nagyrendezvénnyel rukkol ki szeptember 28-án, szombaton, a Boss étterem előtti hatalmas parkolóban. A vidékfejlesztési programok népszerűsítése projekt keretében a sztárvendégeket felvonultató műsoroktól az Alföld vízháztartásának javítása előadáson át a viselet - és táncbemutatóig mindenki megtalálhatja majd a saját érdeklődési körének megfelelő programot. Mindeközben méz-, sajt-, csokoládékóstoló, hot-dog evő verseny szolgálja a kulináris élvezeteket, hogy aztán a vállalkozóbb kedvűek a közelhúzásban is kipróbálják magukat.

Kalmár Pál polgármester 15 órakor elhangzó köszöntőbeszéde után Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy és a Sing Sing zenekar frontembere lép a színpadra.

A hagyományápolás jegyében, a parkoló egy elkülönített részén régi tárgyakból összeállított szabadtéri kiállítás enged betekintést az előző generációk több száz éven keresztül formálódó tárgyi és öltözködés kultúrájába, életmódjába.


Forrás: KALOhírek

A Szőlőhegyéről, sikeres mezőgazdaságáról is ismert Solton minden bizonnyal érdeklődéssel fogadják majd azt a 16.20 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést, amelynek keretében az Alföld vízháztartásának javításáról Fodor Tamás családi gazdálkodóval beszélget majd a moderátor.

A Jövő generációja – Gyermekeink Solton című program keretében a helyi Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde táncbemutatóját tekintheti meg a közönség, de leginkább a minden bizonnyal nagy számban érkező szülők, nagyszülők és rokonok sokasága.

A 17 órakor kezdődő, Hagyományok ápolása az öltözködésben című Tini divatbemutató azért ígérkezik izgalmasnak, mert tizenéves fiatalok öltik magukra déd- és ükapáik, anyáik egykori ünnepi öltözetét.

Font Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke 18 órakor elhangzó beszédét követően a Pincepörkölt Fesztiválon nagy sikerrel fellépő No Limit zenekar csap majd a húrokba, hogy aztán a késő esti órákban már Mácsai Gabee nosztalgia diszkója szórakoztassa a parkolót minden bizonnyal megtöltő, a „Soltinak lenni jó!” érzéssel majd csak hajnalban távozó közönséget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK