2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Három megye tűzoltói délután kettőre oltották el a solti raktártüzet

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 08., 18:14

A Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra hétfőn hajnali háromnegyed háromkor érkezett a riasztás, hogy Solton, Budapest irányában, az 52-es főúthoz közeli raktárépület lángol. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de információnk szerint már úton voltak, amikor olyan szintre emelték a riasztási fokozatot, hogy Istella Zsolt tűzoltóparancsnoknak is oda kellett sietnie. Információnk szerint az egyik bérelt raktárépületben tárolt nagy mennyiségű húsliszt, eddig ismeretlen okból gyulladt meg.

Solti olvasóink arról számoltak be, hogy a füst már kora reggel elérte a várost, ahol olyan erős szag terjengett, mint amikor disznót pörzsölnek. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Solton nagy szükség van hivatásos tűzoltókra, de természetesen a tűz nagysága miatt a legközelebbi tűzoltóságok vonuló állománya is azonnal a maroknyi csapat segítségére sietett.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Hamarosan három megye, a solti, kalocsai, dunaújvárosi, paksi, kecskeméti tűzoltók végezték az oltást, de ami legalább ennyire fontos, az egységeknek egy másik, közelben lévő raktárépületet is védeni kellett, nehogy a tűz arra is átterjedjen.

A tűzoltók az oltás egy ideje alatt csak légzőkészülékben tudtak dolgozni, munkájukat az oltás későbbi stádiumában már erőgépek is segítették. A tűz intenzitására jellemző, hogy hat vízsugárral és két habágyúval is csak a kora reggeli órákra tudták körülhatárolni a hajnal óta lángokban álló raktárépületet.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Kalmár Pál, Solt város polgármestere arról tájékoztatta portálunkat: a város és annak lakossága nem volt veszélyben, ám a külterületen bekövetkezett tűzzel járó füst miatt mindenkit, közte az intézményeiket arra figyelmeztették, hogy a nyílászárókat tartsák csukva, lehetőleg senki ne menjen a szabadba.

A katasztrófavédelem mobil labor egysége a város több pontján is méréséket végzett, de egészségre káros anyagot sehol nem mutattak ki a levegőben. Ennek köszönhetően a városban hamar a megszokott medrében folyt az élet.

A tűz oltása miatt a kora reggeli órákban Soltnál az 52-es főutat Dunaföldvár irányában, az 55-ös kilométernél lezárta a rendőrség, a forgalmat az 5105-ös számú útra terelték. A forgalomkorlátozást 6 óra 50 perkor megszűntették. A távolság és a szélirány miatt az 51-es főúton a forgalmat nem kellett korlátozni. Természetesen a tűzoltásban résztvevő járművek itt is elsőbbséget élveztek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A helyszínen 15 órakor jártunk, akkor a tűzoltók a lángok következtében összeomlott épületben és környékén már csak a kármentést végezték.

Mint megtudtuk, a raktárépületet az egyik nagy cégtől solti vállalkozó bérelte, a kár nagysága egyelőre ismeretlen.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK