2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Három megye tűzoltói délután kettőre oltották el a solti raktártüzet

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 08., 18:14

A Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra hétfőn hajnali háromnegyed háromkor érkezett a riasztás, hogy Solton, Budapest irányában, az 52-es főúthoz közeli raktárépület lángol. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de információnk szerint már úton voltak, amikor olyan szintre emelték a riasztási fokozatot, hogy Istella Zsolt tűzoltóparancsnoknak is oda kellett sietnie. Információnk szerint az egyik bérelt raktárépületben tárolt nagy mennyiségű húsliszt, eddig ismeretlen okból gyulladt meg.

Solti olvasóink arról számoltak be, hogy a füst már kora reggel elérte a várost, ahol olyan erős szag terjengett, mint amikor disznót pörzsölnek. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Solton nagy szükség van hivatásos tűzoltókra, de természetesen a tűz nagysága miatt a legközelebbi tűzoltóságok vonuló állománya is azonnal a maroknyi csapat segítségére sietett.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Hamarosan három megye, a solti, kalocsai, dunaújvárosi, paksi, kecskeméti tűzoltók végezték az oltást, de ami legalább ennyire fontos, az egységeknek egy másik, közelben lévő raktárépületet is védeni kellett, nehogy a tűz arra is átterjedjen.

A tűzoltók az oltás egy ideje alatt csak légzőkészülékben tudtak dolgozni, munkájukat az oltás későbbi stádiumában már erőgépek is segítették. A tűz intenzitására jellemző, hogy hat vízsugárral és két habágyúval is csak a kora reggeli órákra tudták körülhatárolni a hajnal óta lángokban álló raktárépületet.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Kalmár Pál, Solt város polgármestere arról tájékoztatta portálunkat: a város és annak lakossága nem volt veszélyben, ám a külterületen bekövetkezett tűzzel járó füst miatt mindenkit, közte az intézményeiket arra figyelmeztették, hogy a nyílászárókat tartsák csukva, lehetőleg senki ne menjen a szabadba.

A katasztrófavédelem mobil labor egysége a város több pontján is méréséket végzett, de egészségre káros anyagot sehol nem mutattak ki a levegőben. Ennek köszönhetően a városban hamar a megszokott medrében folyt az élet.

A tűz oltása miatt a kora reggeli órákban Soltnál az 52-es főutat Dunaföldvár irányában, az 55-ös kilométernél lezárta a rendőrség, a forgalmat az 5105-ös számú útra terelték. A forgalomkorlátozást 6 óra 50 perkor megszűntették. A távolság és a szélirány miatt az 51-es főúton a forgalmat nem kellett korlátozni. Természetesen a tűzoltásban résztvevő járművek itt is elsőbbséget élveztek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A helyszínen 15 órakor jártunk, akkor a tűzoltók a lángok következtében összeomlott épületben és környékén már csak a kármentést végezték.

Mint megtudtuk, a raktárépületet az egyik nagy cégtől solti vállalkozó bérelte, a kár nagysága egyelőre ismeretlen.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.
2017-09-20 22:45:31
A Paks II. beruházásnál minden szerződéses munka előkészítése és lefolytatása a nyilvánosság előtt fog zajlani, teljes összhangban az európai uniós követelményekkel – mondta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója szerdán a leendő ötös és hatos blokk helyszínén, Pakson.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.