2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Három megye tűzoltói délután kettőre oltották el a solti raktártüzet

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 08., 18:14

A Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra hétfőn hajnali háromnegyed háromkor érkezett a riasztás, hogy Solton, Budapest irányában, az 52-es főúthoz közeli raktárépület lángol. A tűzoltók azonnal a helyszínre indultak, de információnk szerint már úton voltak, amikor olyan szintre emelték a riasztási fokozatot, hogy Istella Zsolt tűzoltóparancsnoknak is oda kellett sietnie. Információnk szerint az egyik bérelt raktárépületben tárolt nagy mennyiségű húsliszt, eddig ismeretlen okból gyulladt meg.

Solti olvasóink arról számoltak be, hogy a füst már kora reggel elérte a várost, ahol olyan erős szag terjengett, mint amikor disznót pörzsölnek. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy Solton nagy szükség van hivatásos tűzoltókra, de természetesen a tűz nagysága miatt a legközelebbi tűzoltóságok vonuló állománya is azonnal a maroknyi csapat segítségére sietett.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Hamarosan három megye, a solti, kalocsai, dunaújvárosi, paksi, kecskeméti tűzoltók végezték az oltást, de ami legalább ennyire fontos, az egységeknek egy másik, közelben lévő raktárépületet is védeni kellett, nehogy a tűz arra is átterjedjen.

A tűzoltók az oltás egy ideje alatt csak légzőkészülékben tudtak dolgozni, munkájukat az oltás későbbi stádiumában már erőgépek is segítették. A tűz intenzitására jellemző, hogy hat vízsugárral és két habágyúval is csak a kora reggeli órákra tudták körülhatárolni a hajnal óta lángokban álló raktárépületet.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Kalmár Pál, Solt város polgármestere arról tájékoztatta portálunkat: a város és annak lakossága nem volt veszélyben, ám a külterületen bekövetkezett tűzzel járó füst miatt mindenkit, közte az intézményeiket arra figyelmeztették, hogy a nyílászárókat tartsák csukva, lehetőleg senki ne menjen a szabadba.

A katasztrófavédelem mobil labor egysége a város több pontján is méréséket végzett, de egészségre káros anyagot sehol nem mutattak ki a levegőben. Ennek köszönhetően a városban hamar a megszokott medrében folyt az élet.

A tűz oltása miatt a kora reggeli órákban Soltnál az 52-es főutat Dunaföldvár irányában, az 55-ös kilométernél lezárta a rendőrség, a forgalmat az 5105-ös számú útra terelték. A forgalomkorlátozást 6 óra 50 perkor megszűntették. A távolság és a szélirány miatt az 51-es főúton a forgalmat nem kellett korlátozni. Természetesen a tűzoltásban résztvevő járművek itt is elsőbbséget élveztek.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A helyszínen 15 órakor jártunk, akkor a tűzoltók a lángok következtében összeomlott épületben és környékén már csak a kármentést végezték.

Mint megtudtuk, a raktárépületet az egyik nagy cégtől solti vállalkozó bérelte, a kár nagysága egyelőre ismeretlen.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés