2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Idén több turista érkezik Solt-Révbérpusztára – nem veszt népszerűségéből a pusztaromantika

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 10., 19:35

A magyar puszta hangulatát, a csikós virtust erősen stilizált, de mégis autentikus formában őrző Solt-Révbérpusztai Lovascentrum az idén jóval több látogatót fogad mint tavaly. Az április elejétől november végéig tartó szezonban naponta legalább 80, erősebb napokon akár 300 vendég is érkezik buszokon. Az eltöltött idő attól függ, hogy a számos program közül melyiket választják a döntően német és magyar turistacsoportok.

Minderről Nagy Péter, az idegenforgalmi centrumot működtető Nagy Betyár Kft. vezetője számolt be, aki munkatársaival éppen a Kalocsa Gold Tours Utazási Iroda hajón Mohácsig, onnan busszal érkezett német vendégeit fogadta.

A centrumot édesapjával, Nagy Sándorral közösen üzemeltető szakember elmondta: május 1-től szeptember 30-ig minimum 10 fő, az ezen kívül eső „holt” szezonban legkevesebb 30 fő idegenvezetését biztosítják magyar, angol, német, francia, olasz és orosz nyelven.

A máshol is megtalálható hagyományos pusztaprogramoktól a révbéri abban különbözik, hogy a látogatók itt a népi mesterségekkel is megismerkedhetnek.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Nagy Péter, a Nagy Betyár Kft. vezetője

Nagy Péter kitért arra is: fontosnak tartják az eredeti, tanyasi környezet megtartását, ezért évről évre újabb és újabb, a paraszti kultúrát, hagyományokat őrző tárgyakkal bővítik kollekciójukat. A vendégeket a lovastanyára általában délelőtt 11 órakor várják, ahol pálinkával fogadják őket, majd megízlelhetik a kemencében sült tejfölös lángost. Ehhez toroköblítőnek fehérbort és szódavizet kínálnak.

Ezt követően a vendégek egy nosztalgikus lovaskocsikázás közben ismerkedhetnek a környékkel, de különféle kézműves bemutatókat láthatnak. Patkoló kovács, szőnyegszövő, hímző, fazekas mutatja be tudományát és az általa készített, megvásárolható tárgyakat.

A látogatók egy rövid séta után a parasztudvarban megtekinthetik a tájházat, az őshonos magyar háziállatokat, az ott nevelkedő szürke marhákat, mangalicákat, rackákat, a magyar félvér lovat és a szamarat.

Mindezek után egy igazi kiskun ételekből álló ebédre invitálják a vendégeket, citerazenekaruk gondoskodik a vidám hangulatról.

A legnépszerűbb menüsor aranysárga tyúkhúslevesből, szilvalekváros kukoricalepényből áll, amelyhez fehér- és vörösbort, szódavizet, kávét kínálnak. A pusztaprogramot lendületes csikósbemutató zárja, majd a vendégek maguk is kipróbálhatják a lovaglást, szamaragolást, de még a fogathajtást is.

Délutáni érkezés esetén a csoportot pálinkával fogadják, majd ebéddel indul a program. Ezt követi a csikósbemutató, a lovaglás és fogathajtás, a tájház megtekintése, lovaskocsikázás, a kézműves bemutatók, vagy borozgatás a pincében.

Nagy Péter azt is elmondta: ha a csoportnak kevés idő áll rendelkezésére, lehetősége van főétkezés nélküli programra is. Ezt a lehetőséget elsősorban a szállodahajóval érkező vendégek veszik igénybe.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Forrás: Fodor Fotó

Az esemény minden mozzanatát profi fotósok örökítik meg, hogy a látogatás végén ki-ki a Fodor fotó képei közül válassza ki a számára legszimpatikusabbat.

Mint megtudtuk, előzetes bejelentkezést követően bárki részt vehet a minden vasárnap 11 órakor kezdődő, ebéddel egybekötött látványos pusztaprogramon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés