2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Solton önkormányzati forrásból és adományokból építettek új játszóteret

Solton önkormányzati forrásból és adományokból építettek új játszóteret
Zsiga Ferenc  |  2020. 11. 12., 14:18

Solt egyik fontos, a lakosság jelentős részét befogadó városrészében, a Petőfi-telepen önkormányzati költségvetési forrásból és magánadományokból építettek új játszóteret. A létesítményt Font Sándor országgyűlési képviselő jelenlétében szűk körben november 11-én, szerdán adták át, hogy a gyerekeknek a pandémia ellenére mielőbb legyen kulturált játszótere, az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek, családtagoknak pedig egy központi találkozó helye, kikapcsolódási lehetősége.

Aki legalább egyszer bejárta Soltot, az tapasztalhatta, hogy a települést a soltiak a város szélesen elnyúló kiterjedése miatt városrészekre osztották. Így született meg a közbeszédben is használatos Kissolt, Solt belterület és a Petőfi-telep elnevezés. A három városrészhez tartozó terület 13 ezer hektár, ami bőven ad feladatot az önkormányzat városüzemeltetési cégének.

Ezek a feladatok most bővültek, az önkormányzat a Petőfi-telepen élő, gyermeket nevelő családok igényeit figyelembe véve játszótér építésébe kezdett, amelyhez a saját költségvetési forráson kívül számos magánadományozó is hozzájárult.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Font Sándor / Facebook


A kis ünnepségen elhangzott: a jól megválasztott helyszínen megépített közterületi játszótér a település egyik kulcspontja lehet. Egyfajta agóra, ahol amellett, hogy gyerekek kulturált és biztonságos helyen játszanak, a környéken élők is rendszeresen találkozhatnak majd. Az átadott játszótér helyének kiválasztásánál ezeket a szempontot is mérlegelték, de arra is törekedtek, hogy mindenben a hazai és EU normáknak megfelelő, biztonságos kültéri játékok, pályák szolgálják a gyerekek örömét.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Font Sándor / Facebook


A helyszínen járva elmondhatjuk, a példásan kialakított és berendezett játszótér alkalmas arra, hogy a gyerekek önfeledten játszanak, kísérőik pedig szépen kialakított, térburkolatos sétánnyal ellátott környezetből felügyelhessék őket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei