2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Solton önkormányzati forrásból és adományokból építettek új játszóteret

Solton önkormányzati forrásból és adományokból építettek új játszóteret
Zsiga Ferenc  |  2020. 11. 12., 14:18

Solt egyik fontos, a lakosság jelentős részét befogadó városrészében, a Petőfi-telepen önkormányzati költségvetési forrásból és magánadományokból építettek új játszóteret. A létesítményt Font Sándor országgyűlési képviselő jelenlétében szűk körben november 11-én, szerdán adták át, hogy a gyerekeknek a pandémia ellenére mielőbb legyen kulturált játszótere, az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek, családtagoknak pedig egy központi találkozó helye, kikapcsolódási lehetősége.

Aki legalább egyszer bejárta Soltot, az tapasztalhatta, hogy a települést a soltiak a város szélesen elnyúló kiterjedése miatt városrészekre osztották. Így született meg a közbeszédben is használatos Kissolt, Solt belterület és a Petőfi-telep elnevezés. A három városrészhez tartozó terület 13 ezer hektár, ami bőven ad feladatot az önkormányzat városüzemeltetési cégének.

Ezek a feladatok most bővültek, az önkormányzat a Petőfi-telepen élő, gyermeket nevelő családok igényeit figyelembe véve játszótér építésébe kezdett, amelyhez a saját költségvetési forráson kívül számos magánadományozó is hozzájárult.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Font Sándor / Facebook


A kis ünnepségen elhangzott: a jól megválasztott helyszínen megépített közterületi játszótér a település egyik kulcspontja lehet. Egyfajta agóra, ahol amellett, hogy gyerekek kulturált és biztonságos helyen játszanak, a környéken élők is rendszeresen találkozhatnak majd. Az átadott játszótér helyének kiválasztásánál ezeket a szempontot is mérlegelték, de arra is törekedtek, hogy mindenben a hazai és EU normáknak megfelelő, biztonságos kültéri játékok, pályák szolgálják a gyerekek örömét.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Font Sándor / Facebook


A helyszínen járva elmondhatjuk, a példásan kialakított és berendezett játszótér alkalmas arra, hogy a gyerekek önfeledten játszanak, kísérőik pedig szépen kialakított, térburkolatos sétánnyal ellátott környezetből felügyelhessék őket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK