2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 364 Ft   : 313 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Százmilliós kemping vizesblokk-, játszótér-fejlesztés a Vadkerti-tónál

Százmilliós kemping vizesblokk-, játszótér-fejlesztés a Vadkerti-tónál
Zsiga Ferenc  |  2021. 04. 06., 10:25

Soltvadkerten újabb százmilliós, ezúttal a Vadkerti–tó régi játszóterét és a kemping területén lévő vizesblokkot érintő fejlesztés indul hamarosan. Ezzel az üdülőfalu életében korszakos jelentőségű beruházások sora még a 2020. évi központi költségvetés biztosította forrásból folytatódik.

Mint emlékezetes, az elmúlt év júniusában a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázati keretéből, a fejlesztés mintegy 50 milliós első szakasza után a 2. és 3. ütemre elnyert, összesen 327,59 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a fürdőhely komplex, egységes arculatú modernizálása valósult meg. Az újabb, húsvét után induló beruházásról Temerini Ferenc tájékoztatta lapunkat.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)


A polgármester arról számolt be: „Városunknak a Kormány a 2020. évi központi költségvetés megfelelő fejezetében 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított strandfejlesztésre. Az összeg kifizetését év közben a pandémiás helyzet miatti országos többletkiadások következtében visszatartották. Ám az elmúlt év decemberében arról kaptunk értesítést: a kényszerű okból késlekedő beruházás zöld utat kapott, a hazai forrásból biztosított 100 millió forintot rendelkezésünkre bocsátják. Ennek megfelelően jelenleg a kivitelező kiválasztása van közbeszerzés alatt. Ez hamarosan lezárul, így várhatóan egy hónap múlva megkezdődhet egy a kemping területén kialakítandó, annak turisztikai vonzerejét növelő vizesblokk építése, valamint a helyiek által régi játszótérként ismert területen, a tavaly átadott mellett egy új játszótér kialakítása” – mondta a polgármester.

Temerini Ferenc hozzátette: „Azt egyelőre a legnagyobb igyekezetünk ellenére nem ígérhetem biztosan, hogy a két fejlesztés az idei strandszezon kezdetéig befejeződik, de azt igen, hogy a két létesítmény a nyár végéig elkészül..”

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!