2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A politikus is ember 4. – Szabó Balázstól elválaszthatatlan a kézilabda, de ki gondolná: még boltozatos pincét is épít

A politikus is ember 4. – Szabó Balázstól elválaszthatatlan a kézilabda, de ki gondolná: még boltozatos pincét is épít
Illés György Cinó  |  2020. 03. 18., 15:53

A történelmi múlt, cselekvő jelen című TOP pályázati projekt részeként kerül megrendezésre „A politikus is ember” című sorozat, amely azonban a negyedik vendég, Szabó Balázs után – egyelőre az sem tudható mennyi időre – félbeszakadt. A Jobbik helyi elnökeként is tevékenykedő önkormányzati képviselő múlt kedden mutatkozott be a Kamarateremben.

Filvig Géza polgármester és Kákonyi István képviselő, valamint Pécsi Vivien után Szabó Balázzsal is a Kalocsai Művelődési Központ munkatársa, Kézér Lilla Kata beszélgetett a múlt kedd délután a Kamarateremben tartott rendezvényen, amelyet követően a már megszokott állófogadás várta a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)


Ettől a hagyománytól azonban egyelőre búcsúzni kényszerül rendezvénysorozat közönsége, ugyanis – amint Tóth Emese Marianna megbízott intézményvezető bejelentette: a koronavírus járvány terjedése elleni küzdelem jegyében a Kalocsai Művelődési Központ intézményei sem fogadnak látogatókat, és az intézmények programjai – így a Politikus is ember sorozat alkalmai – is elmaradnak, illetve későbbi időpontban kerülnek megtartásra.

Szabó Balázs képviselőként és pedagógusként már ismert a városban, hiszen az előző ciklusban is képviselő volt, amire a jobbik színeiben nyert felhatalmazást, így öt évvel ezelőtt is volt már módja bemutatkozni egy hasonló rendezvényen. Akkori bemutatkozása nagy része a kézilabdáról szólt, ám az óta rengeteg minden történt vele, így a mostani alkalom során rövidebb időt szánt a kézilabdára – az mégis mondandója lényeges részét képezte.

Szabó Balázs Kalocsán született, és itt töltötte gyermekkorát is. A Rokkanttelepen élt egészen öt évvel ezelőttig, és 18 éves koráig folyamatosan városunkban lakott. Édesanyja egészségügyi dolgozó, édesapja az építőiparban dolgozó kétkezi munkásként kereste a kenyeret. Egy testvére van, öccse szintén Kalocsán él.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)


Szabó Balázs kivetítő segítségével fényképeken mutatta be gyermekkorát, családját, nagyszüleiről, unokatestvéreiről is mutatott fotókat. A föld szeretetét mezőgazdaságban dolgozó nagypapájától örökölte, másik nagyapja kőműves volt, ami szintén máig hatással van rá – erről később részletesebben is szólt a képviselő.

Óvodás éveit a Bem utcai óvodában töltötte, majd az Eperföldi Általános Iskolában tanult. Bár akkor az még nem volt sporttagozatos iskola, de volt sporttagozatos osztálya, ő is oda járt. Iskolai emlékeivel kapcsolatban külön kiemelte Pécsi László igazgatót, és az ő rá gyakorolt hatását – ezzel kapcsolatban egy történetet is elmondott: igazgatójuk kémia tanár volt, és amikor 7-8. osztályos korában nagy divattá vált a petárdázás, ő is árulta a petárdát, majd amikor lebukott, az igazgatói irodában Pécsi László kémiai előadást tartott neki a petárdákról, azok összetevőiről, a benne lévő vegyületekről. Ezzel máig tartó nyomot hagyott Szabó Balázsban.

Tényleg hatalmas figura volt”– jellemezte volt igazgatóját a képviselő, akitől rengeteget tudott tanulni. A középiskoláit azóta a sokszor változott nevű Dózsa György Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, ahol az általános iskolaihoz hasonlóan nagyon jó osztályközösségben tanulhatott. Ott is érettségizett közgazdász szakon.
A csapatzászlót is ő adhatta át a harmadikosoknak, ami azonban nem jutalom, hanem büntetés volt, amiért elkésett a főpróbáról.

Érettségi után nem ment egyből főiskolára, hanem a sportot választotta: éveken át járt Szegedre a kézilabda miatt, egyidejűleg több OKJ s képzést elvégzett, majd egyéni tanrenddel a Tomori Pál Főiskolán szerzett diplomát gazdasági menedzser és közgazdász szakon.
Ezután segédedző majd kézilabdaedző lett, majd Szegeden testnevelési instruktor végzettséget szerzett. A következőkben a kézilabdáról volt szó, ami ma is fontos szerepet tölt be az életében. Szabó fölidézte:

AZ EPERFÖLDI ISKOLÁBAN NEM SZÁMÍTOTT TÚL JÓ KÉPESSÉGŰ SPORTOLÓNAK, NOHA SPORTTAGOZATOS OSZTÁLYBA JÁRT.

A kézilabdában sem mutatott kiemelkedő teljesítményt, ennek ellenére már általános iskolában elkezdett egyesületi szinten kézilabdázni, hetedikes korában heti egy edzéssel. Horváth László tartott edzéseket számukra. Előtte birkózott, és focival is próbálkozott. Azok okulására, akik a sportot amiatt szeretnék abbahagyni, mert nem érzik elég tehetségesnek magukat elmondta: nyolcadikos korában egy válogató során a diákolimpiai részvételre

EGYEDÜL ŐT NEM VÁLASZTOTTÁK KI, AZAZ EGY DIÁKOLIMPIAI RÉSZVÉTELRE EGYEDÜL ŐT TARTOTTÁK ALKALMATLANNAK.

Ő ahelyett, hogy a kudarc miatt abbahagyta volna a kézilabdázást, még jobban rákapcsolt –fakultatív edzőtáborban vehetett részt Horváth László keze alatt, napi két edzéssel.

TÁRSAI KÖZÜL EGYEDÜL Ő VÁLLALTA A REGGEL FÉL HATKOR TÖRTÉNŐ KELÉST.

Ez meg is hozta számára fejlődést:

NÉHÁNY ÉVVEL KÉSŐBB, AMIKOR SERDÜLŐ CSAPAT ALAKULT, AMELYNEK MÁR MEGHATÁROZÓ JÁTÉKOSA VOLT.

Abból a csapatból még ma is sok játékossal baráti viszonyt ápol.
Középiskolás korában már nemcsak saját csapatában játszott, hanem NB2-es felnőtt csapatban is, később pedig két szezont az NB1 B-ben, illetve az NB1 mezőnyében is játszhatott. Húszéves korában Kiskőrösön folytatta. Ekkor válaszút elé érkezett: ekkorra végzett szegedi tanulmányaival, és a kalocsai kézilabda élet visszaesést mutatott.

KISKŐRÖSÖN AZ NB1 B-BEN JÁTSZHATOTT.

Ez meghozta számára az áttörést:

21 ÉVES KORÁTÓL MÁR NB1-ES JÁTÉKOSKÉNT JÁTSZHATOTT.

Olyan csapatok ellen állhatott ki a bajnokságban, akiket korábban csak tévében láthatott, később pedig egy nemzetközi bajnokságon is játszhatott Dániában.

EZT KÖVETŐEN CSURGÓRA IGAZOLT.

Ott nagyon szép emlékeket szerzett a kézilabda révén, majd aztán, hogy Csurgón lejárt a szerződése, Miskolcra szerződött.
Miskolcon politikai változások történtek, amelyek után az új vezetőség felszámolta az ottani kézilabdacsapatot.

SZABÓ FIZETÉS NÉLKÜL, TELJESEN KILÁTÁSTANUL TEKINTETT A JÖVŐBE: KÉT JÁTÉK ENGEDÉLYE VOLT, ÍGY NEM IGAZOLHATOTT MÁS CSAPATBA. ERRE AZ IDŐSZAKRA MINT ÉLETE LEGNEHEZEBB, LEGROSSZABB KORSZAKÁRA TEKINTETT VISSZA.

Nem tudta, mihez fogjon, még az is felvetődött, hogy külföldre települ. Végül mégis úgy alakult, hogy visszatért Kalocsára, ahol

SZŰCS LÁSZLÓ MELLETT GYAKORNOKKÉNT TEVÉKENYKEDETT AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL, ÉS TÖKÖLRE JÁRT KÉZILABDÁZNI, HOGY NE ESSEN KI TELJESEN A SPORTÁG VÉRKERINGÉSÉBŐL.

EZUTÁN BALMAZÚJVÁROSON, JÓ HELYEN, PROFI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT FOLYTATTA A SPORTOT, AHOL KÉZILABDÁBÓL ÉLHETETT MEG.

Újra nagyon jó csapatban dolgozhatott, országosan ismert játékosok ellen játszhatott. Ám újra válaszút elé érkezett: bajnokságot nyertek NB1-be jutottak és ekkor kellett választania. Ő

ÚGY DÖNTÖTT, HOGY FELADJA A PROFESSZIONÁLIS KÉZILABDAKARRIERT.

2014 nyarán hazaköltözött, bár még három éven át félprofiként tovább kézilabdázott: Kecskemétre járt játszani. Ekkor kezdődött politikai karrierje is.

A kézilabdás vándorélet és a Kalocsán való letelepedés között kellett választania, de főképp nem a közéleti karrier hozta haza, bár már

’14. őszén a jobbik színeiben bekerült a képviselő-testületbe.

Ennek ellenére mégsem tartja magát politikusnak, két okból.
Egyrészt

HIÁBA POLITIZÁL A KÉPVISELŐ-TESTÜLETBEN PÁRTSZÍNEKBEN, MÉGSEM A PÁRTVONALAT RÉSZESÍTETTE ELŐNYBEN, HANEM MINDIG A KÖZÖSSÉG ÉRDEKEIT NÉZTE.

A párt életében végzett munkája során is a közösségi eseményeket, a közösségépítést helyezte előtérbe: az alapszervezeten belüli tagokkal közös főzések, adománygyűjtések érdekelték inkább az országos nagypolitika helyett.

Igyekszik kerülni a közönség előtti szereplést, a képviselői munkában a testületi ülésekre való felkészülést és a háttér munkát kedveli. Ahányszor hívták bármilyen háttérfeladat elvégzésére, arra mindig vállalkozott, amiből még családi vitái is voltak, hiszen emiatt gyakran késő éjszaka ért haza.
Másrészt ezért sem tartja magát politikusnak:

’Ami a szívemen, a számon’ ember vagyok”– mondta magáról, ami miatt saját ítélete szerint nem igazán való politikusnak, mégis szeret a közéletben tevékenykedni.

A gézengúzok FC elnöke

Az egyesületet húsz gyerekkel, tíz labdával, 10 barátjával közösen építették föl. 2011-ben kezdték a szervező munkát, amikor Tökölre járt edzeni.Elméleti képzéssel, nyári táborral, közösségi eseményekkel, közös meccsnézésekkel építették a csapatot.
Ebből nőtte ki magát a mai egyesület, amire igen büszke. Korábbi tanítványai közül nem egy, nem kettő a felnőtt csapat tagja.
Szeret a gyerekekkel foglalkozni, szereti edzői munkáját, ugyanakkor hozzátette: nem könnyű velük.

Sok ősz hajszálam nem kis mértékben ennek a munkának köszönhető.”Ekkor Komlóról Csurgóra, NB1-ből NB1 B-be igazolt,de nem csak amiatt volt nehéz időszak, hanem mert akkor jöttek össze későbbi feleségével, Anettal, aki Erasmus-ösztöndíjjal Göttingenbe ment tanulni, Szabó Balázsnak pedig az átigazolással bonyolódott az élete.

Családalapítás

Anettet már az általános iskolából ismerte – egy évfolyammal járt alatta – és röplabdás ként szintén aktív tagja volt a kalocsai ifjúsági sportéletnek. Ám akkor még nem figyeltek föl egymásra, sőt mint kézilabdás és röplabdás egymásra mint tűz és víz .
Anett később Németországban dolgozott, majd végül több év múltán települt vissza Magyarországra, ahol Csurgón már együtt éltek.
Szabó Balázs a közös életük illusztrálására is jó pár képet mutatott be.

2016 ÁPRILIS 29-ÉN MEGSZÜLETETT ELSŐ GYERMEKÜK, KINCSŐ,

ami felforgatta életüket, egyúttal betöltve azt a célt, ami miatt igazából hazatelepült: két évvel korábban ugyanis a családalapítás szándékával tértek haza, noha 2011-ben még az is felvetődött, hogy külföldre települnek, amire valószínűleg lett is volna lehetőségük.

De ez a lokálpatriotizmus nem csak egy üres szöveg részemről”– mondta Szabó. A hazatéréshez kapóra jött, hogy Anettnak jött egy lehetősége, hogy itt tanítson, ő pedig vele együtt hazajött. Később ő is tanári állást kapott: a Dózsában először óraadóként, majd 2016-tól teljes állásban taníthatott.

2017. DECEMBER 12 ÉN MEGSZÜLETETT MÁSODIK GYERMEKÜK, KENDE.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)


Ekkor már képviselőként is dolgozott, de közben tanított és edzősködött, vitte az egyesület vezetői feladatait.
Ezért jogosan hangzott el a kérdés: Hogyan élte meg a 2019 es őszi kampányt?
Szabó Balázs elmondása szerint

A mostani kampány a 2019-es kampány szöges ellentéte volt

Az előbbire 2014 augusztusában kérték föl, bár politikai-közéleti tevékenységét már 2006-tól megkezdte a Jobbik házatáján, de nem párttagként tevékenykedett, hanem a háttér, a mozgalmi része érdekelte ennek a munkának, amelyben

2010 TŐL AKTÍVAN RÉSZT VETT, A PÁRT IFJÚSÁGI TAGOZATÁBAN HÁTTÉRMUNKÁSKÉNT TEVÉKENYKEDVE.

Meglepetésként érte a felkérés, hogy Kalocsán új közösséget építsen, és ő legyen a párt helyi kirakatembere.

Ezzel szemben 2019-ben új helyzet állt elő: részben amiatt, mert a pártnak a háttérben nem úgy alakultak a dolgai, ahogyan kellett volna – fogalmazott a képviselő, utalva arra, hogy a 2018-as, a vártnál rosszabb választási eredmények miatt úgymond „mélyrepülésben volt a párt”.

A ’14-ES KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSSEL SZEMBEN MOST PÁRTKÖZI TÁRGYALÁSOK VOLTAK A SZÁMÁRA KITŰZÖTT FELADATOK, AMELYEKKEL – AMINT MONDTA – KÖZTUDOMÁSÚAN SOK ELLENSÉGET IS SZERZETT.

Sokak nemtetszését váltotta ki, mivel akkor már a koordinált indulások mellett döntöttek. Az egyeztetésekkel nagyon sok ideje ment el, így a kampányra magára alig maradt valamennyi energiája.

2014-BEN PROGRAMOT ÍRT, KÖZÖSSÉGET SZERVEZETT, TAVALY PEDIG OLYAN SZEREPLŐKKEL KELLETT TÁRGYALNIA, AKIKKEL HOSSZÚ IDEJE VITÁZNAK, NEM ÉRTENEK EGYET SOK KÉRDÉSBEN, ÉS NEM IS JUTNAK DŰLŐRE.

Ennek a kampánynak viszont az volt a pozitívuma számára, hogy sok olyan embert ismerhetett meg, akikkel soha nem voltak egy politikai platformon, de ennek ellenére most megismerhette őket emberi oldalukról.
Ezért ez a kampány a közös pontokról, a környezetvédelemről, fásításról szólt – fejtette ki a képviselő.

A 2014 óta eltelt öt évben a pártmunka során nagyon sok olyan embert volt módja megismerni, akikkel magánemberként is barátságot kötött, és függetlenül a politikai élet és a párt sorsának alakulásától a jövőben is mindig barátok fognak maradni.

A továbbiakban a szabadidő hasznos eltöltése került szóba – ebből azonban Szabónak „elég kevés van”.

„Egy fenékkel két lovat nem lehet megülni” – idézte a mondást, másfelől viszont a mai világban „egy lábon nem lehet megállni”, ezért igyekszik a főállásában, a gézengúzoknál és a képviselő testületben is megállni a helyét. Így viszont nagyon kevés szabadideje marad.
Amikor teheti, három dologgal igyekszik idejét eltölteni.

AZ EGYIK HOBBIJA A TERMÉSZETJÁRÁS, TÚRÁZÁS EHHEZ SZERETNÉ HOZZÁSZOKTATNI A GYERMEKEIT IS.

A másik szabadidős tevékenysége, amely szintén a természet szeretetével függ össze, a Halomi-hegyhez köti. Még nagyon fiatalon, az első fizetéséből sikerült a Halomi-hegy tetején vennie egy kis szántót, nagyon rossz állapotban. Sokszor hiányzik neki a fizikai munka, amit nagyon szeret, ezért remek kikapcsolódás számára, amikor ki tud oda menni.

IMÁD FÜVET KASZÁLNI,STIHLEZNI, METSZENI, EZÉRT NAGYON ÖRÜL, HA KI TUD JUTNI A TELEKRE.

Ehhez kapcsolódik még az építés is – a Halomi-hegyen egy kis boltíves pincét épített

Más bélyeget gyűjt, vagy autókat motorokat, nekem a rusztikus építészet a hobbim, bontott téglákért bújom a netet. Emiatt sokszor ki is akadnak rám otthon.”

A PINCÉJÉT SAJÁT KEZÉVEL ÉS ROKONOK SEGÍTSÉGÉVEL KÉT ÉS FÉL ÉVE NYÁRON MÁSFÉL HÓNAPON KERESZTÜL ÉPÍTETTE FÖL.

A körülbelül 5000 tégla mindegyikét ő hordta oda, ő pucolta meg. Ez a hobbija egyébként szemlátomást egyesíti az egyik nagyapától örökölt mezőgazdasági munkát és az építés iránti, a másik nagyapjától valamint építőipari munkás édesapjától örökölt vonzalmat.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!A HARMADIK HOBBIJA A SZABADTÉRI FŐZÉS, A BOGRÁCSOZÁS. NAGYON SZERET FŐZNI, KÜLÖNÖSEN SZABADTŰZÖN.

Ezek után a szokásos kérdezz-felelek következett:

 • Család?
  – Rengeteg jó élmény.Nagyon várja a nyarat, amikor végre már a gyerekekkel is el tudnak majd menni néhány napra kirándulni.
 • Politika?
  – Most kicsit a csalódottság, mert két-három éve már nem úgy zajlanak a dolgok, ahogyan azt ő szeretné.
 • Kalocsa?
  – Az otthonom. Szabó bárhova ment életében, bárhol járt, nem telt el úgy hónap, hogy haza ne húzta volna a szíve.
 • Isten?
  – Noha elsőáldozó és bérmálkozó is volt, nem tartozik a nagyon erősen hívők táborába.
 • Felelősség?
  – Ez két dolgot juttatott az eszébe:egyrészt a gyerekeiért érzett felelősség –amint fogalmazott, föl kellene őket nevelni. Úgy vélte, ezen bőven van még mit javítani, főleg a következetesség terén. Másrészt a gyerekek a munkahelyén is felelősséget rónak rá: jelenleg 180 gyerek sportéletét szervezik, versenyeztetik őket, mindezt személy szerint ő fogja össze.
 • Kampány?
  – De jó hogy vége!
 • Szabadidő?
  – Most a szombatot nagyon várja, hogy végre újra pörögjön a bogrács…
 • Kézilabda?
  – Ezzel kapcsolatban rengeteg minden kavarog a fejében, hiszen most is meccsek szervezésével és az ahhoz kapcsolódó adminisztratív feladatokkal van elfoglalva – pályázati elszámolás, hiánypótlás, rengeteg különböző munka. A Gézengúzokkal rengeteg szakmaifeladat is jár: minden hétvégén 3-7 csapatuk játszik, így sosincs olyan hétvége, hogy ne kellene valami miatt aggódni, ne lenne mit szervezni.

 


Végül a„fejezd be a mondatokat”című játék következett.


 • Amire a legbüszkébb vagyok…
  amit a sportkarrierben és a Gézengúzokkal elértem,illetve a gyerekeimre, a családomra.
 • Akire felnézek…
  egy személyt nem tudok kiemelni.
 • Életem legmeghatározóbb élménye volt…
  ebből is volt sok, attól függ, életem melyik részére gondolok.
  A kézilabdában volt egy ilyen:középiskola 4. osztályban év végén azt kaptam ajándékba a szüleimtől, hogyelmehetünk Szolnokra,mert ott volt május végén a kupadöntő, és megnézhetem a meccset. A Szeged játszott, majd érettségi után én is Szegedre kerültem játszani. A magánéletben a két gyermek születése, amit nem lehet leírni…Mindkettő apás szülés volt, amitől előre egy kicsit féltem is.
 • Kalocsa az a város…
  ahol élek, ahol szeretnék élni, és amelyet szeretnék építeni.
 • A szüleimnek igaza volt abban, hogy…
  kössem meg a Fundamentát. Annak idején, 22 évesen,hú, de sajnáltam rá a pénzt, amikor az első részletet be kellett fizetni, de most abból van a házunk!
 • Amire szeretnék több időt szakítani…
  a gyerekekre, szabadidőre, családra.
 • A gyerekeimnek szeretném örökül hagyni…
  erre még nem gondoltam így soha, de megpróbálom úgy élni az életemet, hogy azzal őket is arra ösztönözzem, hogy nagyon kemény munkával próbáljanak meg valamit alkotni.
 • Amit el szeretnék élni képviselőként…
  erre nem lehet egyszerűen válaszolni, mert persze, szeretném, hogy Kalocsán legyen egy 5000 főnek munkát adó vállalat,de ezt nemcsak képviselőként nem lehet elérni, hanem még a kormánypárti barátainknak sem sikerült. Azt viszont szeretném, hogyha valaki bármire megkér, akkor annak becsülettel utánajárjak, és tudjak segíteni.
 • A mottóm az, hogy…
  hát, nekem megmondom őszintén, hogy ilyen nincs…
  Kicsit elgondolkodva azonban hozzátette: jó néhány évvel ezelőtt egyszer az volt a feladata, hogy elhozza Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat tagját Kalocsára, és a vele együtt töltő idő alatt Buzánszky sokszor elmondta neki ezt a mondatot, amelyet azóta a keze alá adott gyerekeknek is sokszor továbbmondott:


A tehetség nem egy kiváltság, csak egy lehetőség – lehet vele élni vagy visszaélni”

A továbbiakban közönség is kérdezhetett, majd végül a beszélgetés moderátora, Kézér Lilla Kata végső kérdésként azt kérdezte, hogyan látja Kalocsát tíz év múlva, és hogyan látja magát és családját.
Szabó kifejtette:

KALOCSA VÍZVÁLASZTÓ ELŐTT ÁLL A HÍD ÉS A PAKS 2 PROJEKT KAPCSÁN, MERT AZ AMEKKORA LEHETŐSÉG, AKKORA VESZÉLYT IS JELENTHET.

Ha jól sáfárkodik vele a város sok haszna lehet belőle, akárcsak a térség többi településének. Például a korábbi hírek szerint több ezer munkást akarnak betelepíteni Kalocsára, ami a városnak nagy előnyére is szolgálhat, de rosszul is elsülhet.
És magadat hogy látod? – kérdezte végül a műsorvezető.

Sajnos úgy látom, hogy addigra már teljesen ősz leszek.”

– mondta tréfásan, de teljesen komolyan Szabó Balázs, aki levezetésképpen még egy utolsó diát mutatott be, Változnak az idők címmel.
Azon

KÉT KAMASZKORI BARÁTJÁVAL SZEREPELT A KÉP JOBB OLDALÁN, A KÉP BAL OLDALÁN PEDIG UGYANAZZAL A KÉT BARÁTJÁVAL, DE IMMÁR MINDHÁRMUK KEZÉBEN KARONÜLŐ GYERMEKÜKKEL.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints ide!


Ezzel a szép befejezéssel egyelőre búcsúzni kényszerültünk az önkormányzat tagjait bemutató sorozattól. Amint a koronavírus-járvány alábbhagy, és ezzel lehetővé teszi a folytatást, az újabb alkalmak tudósításaival jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK