2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fehér homokos tengerpart, pálmafák és végtelen kék tenger - A Kocsis házaspár beszámolója Kambodzsáról

Mészáros Boglárka  |  2023. 03. 27., 11:22

Siem Reap után dél felé vették az irányt, hogy Koh Rong szigetén eltöltsenek egy hetet. Az éjszakai busz ismét megviselte őket, de ahogy kiszálltak a szigeten, minden fáradtságuk elszállt.

Ismét éjszakai buszozásra adták fejüket, ezúttal hotelbusszal 12 órás utazás során érkeztek Kambodzsába, majd két óra várakozás után komppal jutottak Koh Rong szigetére.

Egy hetet töltöttek el a szigeten, annak is a legeldugottabb részén, Coconut Beach homokos tengerpartjának magávalragadó varázsát választották, ahol mindössze két szálláslehetőség található.

Éjszaka, ha szerencsénk van, akkor egy gyönyörű szép jelenséget lehet itt megfigyelni. Újholdkor, amikor nem nagyon fényes a hold, és nem fúj a szél, tehát nem hullámzik a tenger sem, akkor világító planktonokat lehet látni éjszaka 11 óra körül a vízben.”- mondja Anna. Természetesen utánajártak, így besétáltak derékig a vízbe, mozgolódtak, csapkodtak, úszni kezdtek, és a víz kéken világítani kezdett.

A jelenséget sajnos nem tudták megörökíteni, de szemléltetésképp kerestek egy képet róla:

Forrás: Bruce Anderson


A túrázás most sem maradhatott el, úticélnak pedig egy elhagyatott strandot jelöltek ki. Az odavezető ösvényen pedig őzek helyett majmok szaladtak át az “úton”, ugyanis ott szabadon élnek.

Ahogy már megszokhattuk, a videó végéhez közeledve beszámolnak ott tartózkodásuk tapasztalatairól összegezve. Áram és hálózat híján teljesen átadhatták magukat a pihenésnek, - mint mondják - nagyon jól érezték magukat. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, egy-két szeles napot leszámítva, ahol szembesültek testközelből is a környezetszennyezés mértékével, ugyanis a széllökések miatt a hullámok rengeteg szemetet mostak a partra.


Alig várjuk a következő bejelentkezést, addig viszont ajánljuk kedves Olvasóink figyelmébe legújabb videójukat!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>