2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fehér homokos tengerpart, pálmafák és végtelen kék tenger - A Kocsis házaspár beszámolója Kambodzsáról

Mészáros Boglárka  |  2023. 03. 27., 11:22

Siem Reap után dél felé vették az irányt, hogy Koh Rong szigetén eltöltsenek egy hetet. Az éjszakai busz ismét megviselte őket, de ahogy kiszálltak a szigeten, minden fáradtságuk elszállt.

Ismét éjszakai buszozásra adták fejüket, ezúttal hotelbusszal 12 órás utazás során érkeztek Kambodzsába, majd két óra várakozás után komppal jutottak Koh Rong szigetére.

Egy hetet töltöttek el a szigeten, annak is a legeldugottabb részén, Coconut Beach homokos tengerpartjának magávalragadó varázsát választották, ahol mindössze két szálláslehetőség található.

Éjszaka, ha szerencsénk van, akkor egy gyönyörű szép jelenséget lehet itt megfigyelni. Újholdkor, amikor nem nagyon fényes a hold, és nem fúj a szél, tehát nem hullámzik a tenger sem, akkor világító planktonokat lehet látni éjszaka 11 óra körül a vízben.”- mondja Anna. Természetesen utánajártak, így besétáltak derékig a vízbe, mozgolódtak, csapkodtak, úszni kezdtek, és a víz kéken világítani kezdett.

A jelenséget sajnos nem tudták megörökíteni, de szemléltetésképp kerestek egy képet róla:

Forrás: Bruce Anderson


A túrázás most sem maradhatott el, úticélnak pedig egy elhagyatott strandot jelöltek ki. Az odavezető ösvényen pedig őzek helyett majmok szaladtak át az “úton”, ugyanis ott szabadon élnek.

Ahogy már megszokhattuk, a videó végéhez közeledve beszámolnak ott tartózkodásuk tapasztalatairól összegezve. Áram és hálózat híján teljesen átadhatták magukat a pihenésnek, - mint mondják - nagyon jól érezték magukat. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, egy-két szeles napot leszámítva, ahol szembesültek testközelből is a környezetszennyezés mértékével, ugyanis a széllökések miatt a hullámok rengeteg szemetet mostak a partra.


Alig várjuk a következő bejelentkezést, addig viszont ajánljuk kedves Olvasóink figyelmébe legújabb videójukat!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK