2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A tizedik Sárkányhajó Kupa más lesz, mint a többi – Újítások a jövő évi regattán

Illés György Cinó  |  2019. 07. 06., 12:40

Jövő télutón, vagy tavasszal kezdődik a Damjanich utca 7. szám alatt a CLLD pályázati forrásból létesülő Vízparti Közösségi Ház építése, amelyet már a nyáron átadnak a vízi sportok kedvelőinak örömére. A projekthez a fenntartási időszakban különböző programok is kapcsolódnak. A „bemutatkozó rendezvény” a jövő évi, X. Sárkányhajó Kupa lesz, amelyet a GYIÖK a Vízparti Közösségi Ház üzemeltetőjével, a Kalocsai Gerillakertész Egyesülettel (KAGESZ) közösen fog megszervezni. Emiatt egy a jövő évi regatta egy sor változást tartogat.

A Damjanich utcai beruházásról már korábbi cikkünkben beszámoltunk. A már jelenleg is a KAGESZ által vízisport-bázisként használt épület udvarán tárolják a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázatának keretében épülő meszesi vízi turisztikai központ kenuit is, amelyeket a későbbiekben is közösen használ majd a két vízi tömegsport-központ, míg a kalocsai bázis saját vízi járműveit – két 9+2 személyes sárkányhajót és két vízibiciklit csak jövő év elején fogják beszerezni, szintén pályázati forrásból.

A BESZERZENDŐ „FLOTTÁBÓL” A KÉT SÁRKÁNYHAJÓ MÁR A NYÁRELŐN MEGTARTANDÓ X. SÁRKÁNYHAJÓ KUPÁN FŐSZEREPHEZ JUT MAJD – A KORÁBBI, BAJAI PARTNEREK HAJÓI HELYETT EZEKKEL BONYOLÍTJÁK MAJD LE A TELJES VERSENYT.

Részben ezért – de nem csak emiatt – sok minden másképp lesz, mint az eddigi sárkányhajó kupákon volt, érdemes rá fölkészülni.


Forrás: KALOhírek

Segítünk:

Kisebb csapatokat kell szervezni

Az a tény, hogy fele akkorák lesznek a hajók, azt is jelenti, hogy kisebb legénységekkel kell készülni a versenyre. Ez kedvező hatással lehet a versenyzési kedvre, ugyanis

A TAPASZTALATOK AZT MUTATJÁK, HOGY GONDOT JELENT A CSAPATOKNAK, HOGY AZ EGÉSZ NAPOS VERSENYRE A SZÜKSÉGES 20+1 FŐS LEGÉNYSÉGET FOLYAMATOSAN BIZTOSÍTANI TUDJÁK A HELYSZÍNEN.

Emlékezetes: Mezey Gabriella ifjúsági referens, a verseny főszervezője is beszélt a KALOhíreknek az idei kupa értékelése során arról a jelenségről, hogy a felnőtt mezőnyben jóval kevesebb csapat állt rajthoz ebben az esztendőben, mint tavaly. A szervező az első években robbanásszerűen növekedő érdeklődés trendjének megfordulását kérdésünkre azzal magyarázta, hogy a húszfős csapatlétszám túlságosan nagy, emiatt a csapatok nehezen tudják a legénységet úgy összeállítani, hogy a versenynap folyamán végig ott is tudjon lenni mind a húsz evezős.

Kisebb létszámú hajókkal ez könnyebben megoldható lesz, ezért döntöttek az eddig megszokott 20 evezős, +1 dobos, +1 kormányos hajók helyett 9+1+1 férőhelyes sárkányhajók beszerzése mellett, annak ellenére, hogy e kisebb vízi alkalmatosságok bekerülési költsége csupán hozzávetőleg 10%-kal kisebb a kétszer nagyobb hajók áránál – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól. A vízisport-projekt keretében a tervezett létesítmény üzemeltetőjeként a hajókra pályázó KAGESZ elnöke arról is beszámolt portálunknak, hogy az első néhány alkalomhoz hasonlóan kulturális programokat, koncerteket is terveznek a verseny mellett.

Már körvonalazódik a program

A VERSENY AZ ELSŐ NAPI EDZÉSI LEHETŐSÉGEKKEL KIEGÉSZÍTVE HÁROMNAPOS LESZ.

Ez még nem újdonság, de:

Csütörtök este a tervek szerint a Country Road ad koncertet


Forrás: KALOhírek

A zenekar arra az estére a spontán muzsikálással egybekötött közösségi esetéket szervező „Tábortűz kommandó” zenészeivel egészül majd ki. A tábortüzes csapat jelenlétét különösképp indokolja majd, hogy

A SZERVEZŐK SZALONNASÜTŐS ESTI PARTIVAL IS MEGTOLDANÁK AZ ELSŐ VERSENYNAP PROGRAMJAIT,

A pénteki versenynapot sportbemutatók teszik izgalmasabbá

A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL HÍRES SPORTOLÓK, KÖZTÜK OLIMPIKONOK TARTANAK BEMUTATÓKAT ÉS MOTIVÁCIÓS ELŐADÁSOKAT.

Ugyanaznap este szintén koncert zárja a programot, de azt még nem tudni, hogy melyik zenekart hívják meg. Amit ezzel kapcsolatban Bolvári Ferdinánd biztosra mondott:

A PÉNTEK ESTÉT VALAMELYIK ORSZÁGOSAN ISMERT ZENEKAR KONCERTJE TESZI MAJD EMLÉKEZETSEBBÉ.

Szombat este diszkó!

A zárónapon a versenyek és az eredményhirdetés után diszkó lesz, amelyen a tervek szerint

DJ ROBERTO RIOS, AZAZ BÁCSKAI RÓBERT KALOCSAI LEMEZLOVAS LESZ A HANGULATFELELŐS.

Mindezt a pályázat dokumentációja rögzíti, amint azt is, hogy a kapcsolódó programok lebonyolításához

A VAGYONHASZNOSÍTÓTÁSI KFT.-TŐL BÉRLIK MAJD A NAGY RENDEZVÉNYSÁTRAT.

A jelenleg az Érsekkertben fölállított, több száz fő befogadására alkalmas sátor a Kubikus parkban várja majd a közönséget három napon át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés