2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bikák, Bikák, Aerobikák! – Megvédte címét Bodnár Erika csapata

Bikák, Bikák, Aerobikák! – Megvédte címét Bodnár Erika csapata
Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 28., 11:42

Már az alapszakasz időeredményeiből sejteni lehetett, kik hadakoznak majd az érmes helyekért a sorban hetedik Sárkányhajó Kupán, keveseknek sikerült ugyanis 1 perc alá tornászni időeredményüket. Ez mégsem jelentette azt, hogy izgalmak nélküli nap elé nézünk, már csak azért sem, mert az idei 16 nevező csapat között nem egy, a mezőnyben már-már rutinos rókának számító, évről évre visszatérő, hasonló kvalitású legénység is feltűnt, akik egymásnak is visszavágót fogadtak.

Míg tavaly amatőr és profi kategóriába sorolták a nevezőket a főszervezők, [azaz a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK), a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) és a Bajai Sárkányhajó Club], addig idén visszatértek a gyökerekhez, és egy kalap alá vonták az összes indulót. Ehhez azért kellett az is, hogy ezúttal nem indított csapatot a Speed Dragon Baja, sem a Kalocsai SE, így nem is volt szükség szegregációra, és helyénvalóvá vált az az állítás is, hogy a kupa amatőröknek biztosított versenyzési lehetőséget.

A kezdés előtt ezúttal is közös bemelegítést tartott Bodnár Erika aerobikedző, majd kis csúszással a testvérvárosunkból, Kúlából érkezett, most debütáló csapat és a kalocsai önkormányzat legénységének párharcával kezdetét vette az egész napos lapátolás.

Képgaléria megtekintése (293 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Vízre szállt az Éva Fitness Biotech, a Szépek, a Jobbik Kalocsa, a Tűzoltóság, a Vízügy, a Budamobil Cargo, a GYIÖK, a Benedöki Búvárok, a Szentkereszt, az Aerobikák, a Hajótöröttek, a 3-4 Homokmégy, a Vöröskereszt-Mentők és a Kalocsai Gyermekotthon.

Az alapszakasz futamaiban elért időeredmények alapján párosították össze a következő nyolc futamot, így legalább kétszer minden csapat evezhetett. Ezekből a párharcokból azonban már csak a győztesek juthattak tovább, kialakítva a legjobb nyolc, majd a legjobb négy mezőnyét. Így esett, hogy a harmadik helyért a Gyermekotthon küzdött a Jobbik Kalocsa csapatával, akik közül az előbbinek sikerült pár tized másodperccel hamarabb áthaladni a célvonalon.

Képgaléria megtekintése (293 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A döntőt a két leghangosabb gárda vívta, zengett a „3-4, Homokmégy!” és a „Bikák, Bikák, Aerobikák!”, parázs hangulatot teremtve ezzel az egész partszakaszon, utána pedig majd’ egy percig zúgott a „húzz, húzz, húzz” ütemet adva a közös lapátolásnak.
A két legénység annyira fej-fej mellett haladt, hogy egy ponton azért izgultunk, nehogy összeakadjanak a lapátjaik, de a csapatokat ez sem zökkentette ki a ritmusból, az utolsó centiméterig mindent beleadtak.

A nagy csatából végül a tavaly is első Aerobikák kerültek ki győztesként, maguknál tartva ezzel a vándorkupát.

Az ünneplés közben persze ment az egészséges szurka-piszka, de a végig sportszerűen versenyző csapatok a „jövőre veletek, ugyanitt” versenyszellemben gratuláltak egymásnak.

Képgaléria megtekintése (293 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Felemelő pillanatok voltak, amikor a nap végén a kúlai önkormányzat hajója és a győztes Aerobikák egysége magyar zászlókat tartva csorogtak le a célig, miközben nemzeti Himnuszunk hangjai szóltak a hangszórókból.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen aztán a szervezők nevében Kovács Bertilla ifjúsági polgármester, és Török Luca alpolgármester a hagyományok jegyében átadták a kupákat, emlékplaketteket, érmeket és okleveleket a helyezetteknek és az indulóknak.

A két szervező ilyen titulusban ezzel búcsúzott a kupaszerevezéstől, fáradhatatlan munkájukat Mezey Gabriella mostani és Marton Katalin egykori ifjúsági referens egy-egy szál virág kíséretében jelképesen is megköszönte.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.
2022-08-04 18:27:00
A 61-es főúton, Pincehely belterületén ma, augusztus 4-én dél körül autó gázolt gyalogost. Az elgázolt nő a helyszínen életét vesztette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés