2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Bikák, Bikák, Aerobikák! – Megvédte címét Bodnár Erika csapata

Bikák, Bikák, Aerobikák! – Megvédte címét Bodnár Erika csapata
Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 05. 28., 11:42

Már az alapszakasz időeredményeiből sejteni lehetett, kik hadakoznak majd az érmes helyekért a sorban hetedik Sárkányhajó Kupán, keveseknek sikerült ugyanis 1 perc alá tornászni időeredményüket. Ez mégsem jelentette azt, hogy izgalmak nélküli nap elé nézünk, már csak azért sem, mert az idei 16 nevező csapat között nem egy, a mezőnyben már-már rutinos rókának számító, évről évre visszatérő, hasonló kvalitású legénység is feltűnt, akik egymásnak is visszavágót fogadtak.

Míg tavaly amatőr és profi kategóriába sorolták a nevezőket a főszervezők, [azaz a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK), a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) és a Bajai Sárkányhajó Club], addig idén visszatértek a gyökerekhez, és egy kalap alá vonták az összes indulót. Ehhez azért kellett az is, hogy ezúttal nem indított csapatot a Speed Dragon Baja, sem a Kalocsai SE, így nem is volt szükség szegregációra, és helyénvalóvá vált az az állítás is, hogy a kupa amatőröknek biztosított versenyzési lehetőséget.

A kezdés előtt ezúttal is közös bemelegítést tartott Bodnár Erika aerobikedző, majd kis csúszással a testvérvárosunkból, Kúlából érkezett, most debütáló csapat és a kalocsai önkormányzat legénységének párharcával kezdetét vette az egész napos lapátolás.

Képgaléria megtekintése (293 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Vízre szállt az Éva Fitness Biotech, a Szépek, a Jobbik Kalocsa, a Tűzoltóság, a Vízügy, a Budamobil Cargo, a GYIÖK, a Benedöki Búvárok, a Szentkereszt, az Aerobikák, a Hajótöröttek, a 3-4 Homokmégy, a Vöröskereszt-Mentők és a Kalocsai Gyermekotthon.

Az alapszakasz futamaiban elért időeredmények alapján párosították össze a következő nyolc futamot, így legalább kétszer minden csapat evezhetett. Ezekből a párharcokból azonban már csak a győztesek juthattak tovább, kialakítva a legjobb nyolc, majd a legjobb négy mezőnyét. Így esett, hogy a harmadik helyért a Gyermekotthon küzdött a Jobbik Kalocsa csapatával, akik közül az előbbinek sikerült pár tized másodperccel hamarabb áthaladni a célvonalon.

Képgaléria megtekintése (293 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A döntőt a két leghangosabb gárda vívta, zengett a „3-4, Homokmégy!” és a „Bikák, Bikák, Aerobikák!”, parázs hangulatot teremtve ezzel az egész partszakaszon, utána pedig majd’ egy percig zúgott a „húzz, húzz, húzz” ütemet adva a közös lapátolásnak.
A két legénység annyira fej-fej mellett haladt, hogy egy ponton azért izgultunk, nehogy összeakadjanak a lapátjaik, de a csapatokat ez sem zökkentette ki a ritmusból, az utolsó centiméterig mindent beleadtak.

A nagy csatából végül a tavaly is első Aerobikák kerültek ki győztesként, maguknál tartva ezzel a vándorkupát.

Az ünneplés közben persze ment az egészséges szurka-piszka, de a végig sportszerűen versenyző csapatok a „jövőre veletek, ugyanitt” versenyszellemben gratuláltak egymásnak.

Képgaléria megtekintése (293 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Felemelő pillanatok voltak, amikor a nap végén a kúlai önkormányzat hajója és a győztes Aerobikák egysége magyar zászlókat tartva csorogtak le a célig, miközben nemzeti Himnuszunk hangjai szóltak a hangszórókból.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen aztán a szervezők nevében Kovács Bertilla ifjúsági polgármester, és Török Luca alpolgármester a hagyományok jegyében átadták a kupákat, emlékplaketteket, érmeket és okleveleket a helyezetteknek és az indulóknak.

A két szervező ilyen titulusban ezzel búcsúzott a kupaszerevezéstől, fáradhatatlan munkájukat Mezey Gabriella mostani és Marton Katalin egykori ifjúsági referens egy-egy szál virág kíséretében jelképesen is megköszönte.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 11:35:37
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21

  NÉPSZERŰ HÍREK