2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Győztesek versenye az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezésében - Kiskőrös fogadta a „győzteseket”

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 06., 20:19

Egyszerre volt megindító, felemelő és reményt keltő az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezésében március 5-7-ig, „Győztesek versenye” elnevezéssel megtartott sportverseny, amelyre az egész országból 62 daganatos betegségben szenvedő, 7-17 éves korú gyermek jelentkezett. A betegségükkel küzdő, ezáltal győztes gyermekeknek rendezett esemény szervezői, segítői azok a volt daganatos kórban szenvedő fiatalok voltak, akik immár gyógyultan, sorstársaikat segítve élik mindennapi életüket. Mintegy követendő példát állítva, hogy a gyógyulásba vetett erős hittel, összefogással igenis van kiút ebből a súlyos betegségből.

A szervezők, segítők között azok az anyukák és apukák is ott voltak, akik ugyan elvesztették gyermeküket, de fontosnak érezték, hogy személyes jelenlétükkel, támogatásukkal tegyenek azért, hogy a daganatos betegséggel küzdőknek jobb és elviselhetőbb legyen ennek a helyzetnek a megélése.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Aki esetleg nem tudta, hogy milyen rendezvényre toppan be a kiskőrösi városi sportcsarnokba, az bizony nehezen találta volna ki, hogy a kacagó, vidám, egymással tréfálkozó, felszabadultan beszélgető gyermekek valójában komoly betegségükön felülemelkedve, most csak egymásra és a versenyre koncentrálnak.

Az alapítvány elnökét, Takácsné Stalter Juditot, aki egyben Császártöltés polgármestere, arra kértük, foglalja össze az alapítvány küldetését.

Az elnök azt is megosztotta velünk, hogy pénteken 11 órakor volt a verseny megnyitója, amelyet Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Polgár Judit, a világ legjobb női sakkozója, és ő, mint az alapítvány elnöke nyitott meg. Ahogy a köszöntők elhangzottak, Polgár Judittal máris megkezdődött a sakk szimultán azzal a 13 gyermekkel, akik 7-11 éves korig neveztek be a sakkversenybe. Ugyancsak péntek délutáni program volt az úszóverseny. Az összesen öt sportágat felölelő találkozó szombaton futással, asztalitenisszel folytatódott, majd a városi lőtéren rendezett lövészettel ért véget. A gyermek vasárnapi elutazásig tartózkodnak Kiskőrösön.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint az Alapítvány vezetője elmondta, a daganatos betegséggel érintett gyermekek az ország minden részéről érkeztek. A szervezést segítette, hogy gyermek onkológiák az ország több nagyvárosában, így Debrecenben, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen, Miskolcon és Budapesten vannak. A budapestiek a Heim Pál Kórházból és a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról érkeztek. Ezekben a centrumokban kezelt gyermekek jöttek el Kiskőrösre, hogy az első ilyen jellegű, a hagyományteremtés szándékával szervezett sportverseny részesei lehessenek.

A gyermekek egyedül, szülői kíséret nélkül érkeztek. Takácsné Stalter Judit kiemelte, a találkozót az Alapítvány a beérkező támogatásokból szervezte, így a résztvevőket költség nem terheli. Egyébiránt az idén húszéves Alapítvány összes szolgáltatása térítésmentes.

Az elnök szerint Kiskőrös kifejezetten ideális helyszín, mert a városi sportcsarnokon kívül is minden adott egy színvonalas találkozó megszervezéséhez. A gyerekek, illetve a betegségükből már felépült önkéntes segítők a Vinum Hotelben vannak elszállásolva. A Kiskőrösre utazó segítők a táborokban, egyéb rendezvényeken is ott vannak. Az összesen 23 segítő 80 százaléka daganatos betegségből gyógyult fiatal. Az ő jelenlétük egyúttal azt is demonstrálja, hogy van remény a gyógyulásra, ne add fel! - fogalmazott az elnök.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Takácsné Stalter Judit azzal folytatta: pénteken este a hotelben lépett fel az Alma együttes. A koncert alatt a gyerekek szinte „szétszedték” a rendezvénytermet, annyira jól érezték magukat. Ez összecseng azzal az alapítványi célkitűzéssel, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a kórházon kívüli rehabilitációra. A Győztesek versenye is része annak, hogy sikerélményt adjon, a közösségi lét megéléséhez segítse a daganatos betegséggel küzdő fiatalokat.

Mielőtt a futóverseny elkezdődött, a Mosonmagyaróvárról érkezett Milánt kiskőrösi benyomásairól kérdeztük.

A gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő önzetlen segítő, Zeke Erika léggömb figura készítő, aki hat éve daganatos betegségben veszítette el gyermekét, szóban is elmondta, mi motiválja küldetésében.

Aki adója 1 százalékával az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt támogatni kívánja, az a 18356076-1-03 adószámon teheti meg, de egyszeri és rendszeres felajánlásra is van lehetőség.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés