2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa harmadszor, végérvényesen nyerte el a megyei Szabadidős sportnap vándorkupáját

Zsiga Ferenc  |  2017. 06. 16., 10:29

Idén június 9-én Lakiteleken mintegy 400 résztvevővel rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók Szabadidős Sportnapját, amelyen a Kalocsai Járási Hivatal kis csapata is részt vett. A megye köz- és állami tisztviselői nyolc sportágban versenyeztek és büszkén mondhatjuk: a járási hivatal munkatársai létszámukat meghazudtoló módon a nyolc versenyszámból, az egyéni teljesítményeket tekintve két sportágban az első helyezések egyikét szerezték meg. Tóth Eszter petanque-ben (francia eredetű, Olaszországban népszerű golyós játék) az első helyezést, Hajós Endre asztaliteniszben a második helyezést érte el.

A járás települései közül Kalocsa viszonylag nagy csapattal, közel 40 fővel képviseltette magát a szabadidősport napon, és az összetett versenyben immár harmadik alkalommal végzett az élen. Ezzel Kalocsa csapata sorrendben harmadszor szerezte, illve tarthatja meg a Szabadidősport nap vándorserlegét.

A teljesítmény azért is számít rendkívülinek, mert idén 15. alkalommal rendeztek ilyen, a megye összes közszolgája részére meghirdetett versenyt. Ám háromszor egymás után senki nem nyerte el, csak Kalocsa, és ennek köszönhetően végérvényesen magánál tarthatja az eddig is nagy becsben tartott kupát.

Természetesen a sportnap sokkal inkább a csapatépítésről, szórakozásról, az együvé tartozás élményéről szólt, mint a versengésről, így aztán azok is kitűnően érezték magukat, akik azt vallják: „a „részvétel számít, nem a győzelem.” Lévén, hogy Kalocsa összesítettben harmadszor lett bajnok, mi ezzel jó lokálpatrióta módjára persze kevésbé értünk egyet.

A szabadidős sportnapról annyit még mindenképpen tudni érdemes, hogy köz- és állami tisztviselők nyolc sportágban, futballban, futásban, úszásban, asztaliteniszben, petanque-ben, sakkban, dartsban, horgászatban és főzésben mérték össze képességeiket.

A versenyszámok gyönyörű környezetben, a lakiteleki művelődési házban, a sportpályán, a Kalócz-tavon, a Holt-Tisza partján, valamint az erdei ösvényeken szervezték meg.
A versenyek idejére időszakosan még a Holt-Tisza partját is lezárták.

Köz- és állami tisztviselőinknek ezúton is gratulálunk a szép eredményhez.
Hajrá Kalocsa!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés