2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa harmadszor, végérvényesen nyerte el a megyei Szabadidős sportnap vándorkupáját

Zsiga Ferenc  |  2017. 06. 16., 10:29

Idén június 9-én Lakiteleken mintegy 400 résztvevővel rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók Szabadidős Sportnapját, amelyen a Kalocsai Járási Hivatal kis csapata is részt vett. A megye köz- és állami tisztviselői nyolc sportágban versenyeztek és büszkén mondhatjuk: a járási hivatal munkatársai létszámukat meghazudtoló módon a nyolc versenyszámból, az egyéni teljesítményeket tekintve két sportágban az első helyezések egyikét szerezték meg. Tóth Eszter petanque-ben (francia eredetű, Olaszországban népszerű golyós játék) az első helyezést, Hajós Endre asztaliteniszben a második helyezést érte el.

A járás települései közül Kalocsa viszonylag nagy csapattal, közel 40 fővel képviseltette magát a szabadidősport napon, és az összetett versenyben immár harmadik alkalommal végzett az élen. Ezzel Kalocsa csapata sorrendben harmadszor szerezte, illve tarthatja meg a Szabadidősport nap vándorserlegét.

A teljesítmény azért is számít rendkívülinek, mert idén 15. alkalommal rendeztek ilyen, a megye összes közszolgája részére meghirdetett versenyt. Ám háromszor egymás után senki nem nyerte el, csak Kalocsa, és ennek köszönhetően végérvényesen magánál tarthatja az eddig is nagy becsben tartott kupát.

Természetesen a sportnap sokkal inkább a csapatépítésről, szórakozásról, az együvé tartozás élményéről szólt, mint a versengésről, így aztán azok is kitűnően érezték magukat, akik azt vallják: „a „részvétel számít, nem a győzelem.” Lévén, hogy Kalocsa összesítettben harmadszor lett bajnok, mi ezzel jó lokálpatrióta módjára persze kevésbé értünk egyet.

A szabadidős sportnapról annyit még mindenképpen tudni érdemes, hogy köz- és állami tisztviselők nyolc sportágban, futballban, futásban, úszásban, asztaliteniszben, petanque-ben, sakkban, dartsban, horgászatban és főzésben mérték össze képességeiket.

A versenyszámok gyönyörű környezetben, a lakiteleki művelődési házban, a sportpályán, a Kalócz-tavon, a Holt-Tisza partján, valamint az erdei ösvényeken szervezték meg.
A versenyek idejére időszakosan még a Holt-Tisza partját is lezárták.

Köz- és állami tisztviselőinknek ezúton is gratulálunk a szép eredményhez.
Hajrá Kalocsa!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK