2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Készülődnek a sárkányok – Kilencedszer szelik dobszótól hangos hajók a Vajas vízét

Helyszín: Kubikus park, Kalocsa
Dátum: 2019. május 31., péntek 09:00

Míg májusban a fél világ a benne szereplő sárkányokról ismert „Trónok harca” sorozatot búcsúztatja és siratja, addig Kalocsa felkészül a szokásos hóvégi sárkányinvázióra. Igaz, nálunk nem röpködnek, hanem vízre szállnak a tűzokádók, hogy kupát szerezzenek hajtóiknak.

Márciusban posztolt a kalocsai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) először a hivatalos közösségi oldalán arról, hogy elkezdődött az idén kilencedik alkalommal tartandó Sárkányhajó Kupa szervezése. A nevezési időszak finiséhez közeledve a lassan összeálló mezőny felől érdeklődtünk.

Az említett online felületen a hatalmas népszerűségnek örvendő sporteseményt szervező diákönkormányzat folyamatosan frissíti a még szabad edzésidőpontokat, amelyekből napról napra kevesebb van. A rendezvény társszervezője, mint mindig, az önkormányzat és a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár.

Az már most látszik, hogy az iskolások korosztályában szép számmal indítanak majd futamokat, a felnőtt csapatok viszont egyelőre döcögősebben csordogálnak – nem egyszerű ugyanis összerántani húsz főt egy hajóba. Ennyi ugyanis egy „vízi sárkányharcos légió hivatalos legénységi létszáma”.

A május 31-re és június 1-re időzített program előfutáraként is emlegetett edzőnapot május 30-án délutántól rendezik, míg másnap, azaz péntek délelőtt az általános-, délután pedig a középiskolás csapatok versengenek, míg szombaton a felnőttek mérik össze tudásukat a Vajas Kubikus park mellet csordogáló szakaszán.

– Sok diákcsapat jelentkezett már, a felnőtt csapatból viszont úgy tűnik, hogy kevesebb lesz, mint tavaly, de nem vagyunk elkeseredve. Vannak visszatérő és új nevezőink egyaránt, de olyanokról is tudunk, akik biztosan indulni fognak, csak még tart a csapatuk összeállítása. Érdekesség, hogy vannak, akik tavaly még általános iskolásként indultak, de az idén már különböző középiskolákban tanulnak, viszont erre a versenyre újra összeállítják a tavalyi formációt. Jó látni, hogy nem csak összehoz, de egyben is tart társaságokat ez a program – mondta Mezey Gabriella, a szervezésben segédkező ifjúsági referens.

Az általános iskolások futamainak sorsolását már megtartották:

A középiskolások és a felnőttek alapszakasz-versenyének menetéről pedig legkésőbb csütörtök délután fog dönteni a szerencse.

– A lebonyolítás az utóbbi évek gyakorlata szerint zajlik majd. Izgalmakban biztosan nem lesz hiány, mert a felnőttek közül az Aerobikák csapata az idén már a kupáért jön, amit három év folyamatos győzelem után a negyedik évben végleg megnyerhetnek. Újoncként csatlakozik a mezőnyhöz például a „Fegyencjárat” hajója, amelyben a helyi büntetés-végrehajtási intézmény dolgozói ülnek majd – tudtuk meg Mezey Gabriellától.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei