2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Néhány nap maradt regisztrálni – Gyűlnek a Vajas sárkányharcosai

2018. 06. 01., 08:56

Alighogy elszáll Kalocsáról a beteg gyermekek javára fesztivált hozó Kék madár, sárkányok lepik el a várost kettészelő Vajas csatorna vízét a Kubikus park melletti szakaszon. A jövő hét csütörtöki edzőnappal hivatalosan is kezdetét veszi a nyolcadik Sárkányhajó kupa. Addig azonban…

… fontos többek között letisztázni, hogy június 3-án éjfélig lehet nevezni a versenyre, és másnap, azaz hétfőig lehet a nevezési díjat befizetni.

Részvételi szándékot a szervező Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat hivatalos Facebook oldalán, a „regisztráció” feliratú kék gombra bökve lehet jelezni, az onnan elérhetővé váló nevezési űrlap kitöltésével. Aki már regisztrált, annak is érdemes követni a GYIÖK közösségi oldalának posztjait, hiszen ezen az idővonalon publikálják folyamatosan a még szabad edzés-időpontokat. Ezek közül a gyiok.kalocsa@gmail.com címre írva lehet foglalni egy-egy csapatnak.

Érdemes mielőbb élni a lehetőséggel, mondja Mezey Gabriella ifjúsági referens, ugyanis nyolc általános iskolás, hat középiskolás, és hét felnőtt csapat már biztosan osztozik az időpontokon. Ez egyben azt is mutatja, hogy az idén és körülbelül annyi sárkányharcos korbácsolja majd a belváros lassan folyó vízét, mint tavaly.


Forrás: KALOhírek archív

Egyelőre úgy látszik – folytatja a referens -, hogy a legtöbben az általános iskolások táborát fogják erősíteni, várhatóan több mint tíz csapattal. Habár eddig hat hajóra való középiskolás regisztrált, biztosan tudják, hogy az ő számuk még nőni fog, és több felnőtt csapat is jelezte, hogy még toboroznak, de feltett szándékuk vízre szállni a hétvégén.

Várhatóan tehát egy-kettővel lesz kevesebb felnőttel töltött hajó mint 2017-ben, a diákok viszont, akik ingyenesen nevezhettek, szép számmal fogják képviselni az ifjú titánok erejét.

A program levezénylése, és a sorsolás lebonyolítása a jól bevált rendszerek szerint fog működik az idén is, úgy szervezve az alapszakasz lehúzása utáni fordulókat, hogy minden csoport legalább még egyszer evezhessen majd.

Mezey Gabriella azt is elárulta, hogy mivel az idén nem esik egybe a program a hajósi Orbán-napi Borünneppel, akadtak olyan jelentkezők is, akik az utóbbi években a párhuzam miatt nem jutottak el a versenyre, de most ott lesznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei