2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikafutás 2016 – Rekordmezőny a rajtoknál

Tamás Ferenc  |  2016. 09. 20., 17:15

Az immár XXVII. Paprikafesztivál előzetesen kinyomtatott programjainak egyikében sem szerepelt az utcai futóverseny, ám létrejötte tulajdonképpen két ambiciózus testnevelő tanárnak – Jenei Tibornak és Martin Gábornak – köszönhető, akik megtervezték és levezényelték a viadalt a kezdetektől a végéig.

Köszönet érte, hiszen napjainkra már az országos közismertségnek örvendő

Kalocsai Paprikafesztivál egyik legnépszerűbb kísérő rendezvényévé nőtte ki magát

a város diákságát és a lakosság sportkedvelő felét megmozgató utcai futóverseny a Parikafutás, amelyet idén először két napon is megrendeztek, és ahol

közel másfélezren hódoltak szenvedélyüknek.

Az örömfutás első napján szeptember 16-án, pénteken délelőtt előbb a kalocsai óvodák szinte teljes létszámmal képviseltették magukat, ahol ideális futóidőben a Kubikus park sétányain versengtek egymással. Az óvó nénik közreműködésével a gyerekek szó szerint élményszámba menően egy jót futottak, minekután a rendezők almával és üdítővel várták a népes mezőnyt a célban.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A legjobbakat jutalmazták is az érmesek dobogóján, ahol a kislányoknál Sipos Florina Hanna, Lakatos-Lengyel Míra és Tamás Emma volt a befutók sorrendje. A fiúk csoportjának dobogósai: 1. Tóth Márk, 2. Gyöngyösi Gergő, 3. Salacz Marcell.

Ezt követte az általános iskolák alsó tagozatosainak két futama. A lányok mezőnyének legjobbja Drenyovszki Csenge volt, akit Tóth Csenge és Révész Petra követett a célban.
Az alsós fiúk népes táborának dobogósai a következők: 1. Kolompár Tamás és Sáfrán Milán, 2. Tóth Kristóf, 3. Schivampl Andor. A felső tagozatos lányok versenyét Guzsván Hédi nyerte, ezüstérmes Ferencz Panna, a bronzot pedig Dorusák Dorina nyakába akasztották az ünnepélyes eredményhirdetéskor. A fiúknál: 1. Tóth Ákos, 2. Körmendy Márton, 3. Szőgyi Kevin.

Képgaléria megtekintése (119 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Másnap, a középiskolások és a felnőttek egy futamban vágtak neki a mintegy 3300 méteres versenytávnak. A középiskolás lányok érmesei: 1. Tóth Mikolt, 2. László Kíra, 3. Takács Nikolett. A fiúk dobogósai: 1. Balázs Péter, 2. Tóth Ernák, 3. Fekete Mátyás.

A felnőtt hölgyek mezőnyében Komjáti-Lajkó Mónika végzett az élen, udvarhölgyei pedig Peák Csabáné és Tóth Gabriella voltak a díjátadáson. A férfiaknál remek futással Kiss Dominik diadalmaskodott Komjáti Gábor előtt, a bronzérem pedig Hegedűs Csaba nyakába került a záráskor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés