2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

VIGYÁZZ, KÉSZ, SPORT! – Ne maradjatok le a regisztrációról!

Helyszín: Több helyszín, Kalocsa
Dátum: 2016. november 18., péntek 09:00

Idén is megszervezte a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) a sportnapot a Nemzetközi Diáknap keretein belül, most „Vigyázz, kész, sport” címmel. A rendezvény kalocsai ovisok, általános és középiskolások, valamint a röplabda és a teremfoci iránt érdeklődő önkéntes csapatok bevonásával kerül megrendezésére november 18-án. A program a reggeli óráktól másnap reggelig tart.

A szervező GYIÖK ebben az évben szakított az aktuális évszámnak megfelelő számú percen át tartó sportnap tavaly is követett hagyományával, de a jókedvvel, sok mozgással, nemes versengéssel, a sport jegyében eltöltött nap megszervezésének igényét nem adták alább, így november 18-án, előreláthatólag reggel fél kilenctől a másnap reggeli zárásig két helyszínen, a Városi Sportcsarnokban és a Kossuth Lajos utcai kis sportcsarnokban is égnek majd a kalóriák.

Reggel a Városi Sportcsarnokban ovitornával kezdődik a sportrendezvények sorozata, kalocsai óvodások részvételével. Ezt követően ugyanitt röplabdabajnokság lesz általános és középiskolás csapatok számára, a kiscsarnokban pedig a nap folyamán gyerekfoci-torna lesz általános iskolásoknak.

A gyerekfociból azért hagyták ki a szervezők a középiskolásokat, mert ők – korkedvezménnyel – az éjszakai focin vesznek majd részt. A csarnokok közül pedig azért a nagyot szánták a röpiseknek, mert az ottani küzdőtéren két röplabdapályát is kialakíthatnak, míg akár focipályából, akár a másik csarnokban röpipályából már csak egy férne el, így, a párhuzamosan zajló meccsekkel időt takaríthatnak meg a sokcsapatos bajnokság lebonyolításához.

Éjszakai nyílt focibajnokság

Az éjszakai foci a nagy csarnokban kerül megtartásra, előreláthatólag legkésőbb este tíz órától. A bizonytalanságot az okozza, hogy a teremben előzőleg kézilabdaedzés lesz, amelynek végét meg kell várni. Ugyanakkor arról is tárgyalások folynak, hogy a kézilabdások esetleg rövidebb edzést tartanának.

[Alternatív javaslatként: csapatszinten benevezhetnének a focibajnokságba, és akkor – egy kiadós levezető játékkal, sok sprinttel – lényegében kibővített állóképességi edzésnek is tekinthetnénk a rövidítést… – A szerk.]


Forrás: KALOhírek archív

Az éjszakai foci másnap reggelig, az eredeti terv szerint reggel 7 óráig tart majd, mivel a másnapi, rendszeres programok teremigényére is tekintettel kellett lenni. A szervezők szándéka szerint azt a hagyományt, amely szerint az éjszakai foci büntetőrúgó bajnoksággal zárul, idén is meg kívánják tartani. Az elképzelések szerint a hetesrúgó bajnokság külön díjazással zajlik majd.

A tanuló ifjúság szervezése informális módon, de intézményi keretek közt, azaz az adott intézmény diákönkormányzatának (DÖK), esetleg testnevelő tanárainak közreműködésével zajlik, bár az onlájn nevezés lehetősége előttük is nyitott. A felnőttek közül a jelentkezni vágyóknak azonban maguknak kell kezükbe venni a dolgot, mégpedig először csapatok alakításával.

A szervezők tízfős csapatok jelentkezését várják, és azt kérik, hogy a sorsolások, pályabeosztások gördülékeny lebonyolítása érdekében a nevezést lehetőleg ne hagyjuk az utolsó pillanatra, mert ez nagyon körülményessé tenné a lebonyolítást – hívta föl szerkesztőségünk figyelmét Mezey Gabriella ifjúsági referens. A kiírás szerint egyébként a nevezési határidő november 10.

A felnőttekből verbuválódó csapatok interneten keresztül adhatják le jelentkezésüket. A rendezvényről
a GYIÖK Facebook oldalán lehet böngészni a naprakész információk után, mi is ott bukkantunk rá a már élő onlájn nevezési lapra, hajrá!

Tehát a naptárba: november 18., Kalocsa, Sportnap!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei