2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Bojli volt a csali Szakmáron, jöttek rá – Guinness-rekorder bemutatója, P. Mobil és hagyományos programok a falunapon

Illés György Cinó  |  2018. 08. 30., 18:01

A focipálya, illetve a temető melletti területen fölállított rendezvénysátrak és a vásározók portékái övezte tágas helyszínen, a nagysátorban fölállított színpadon folyó programsor köré szerveződve zajlott Szakmár idei falunapja, ám a horgászverseny révén távolabbi helyszín is kapcsolódott hozzá. Emellett más hagyományok is tovább éltek a szakmári népünnepélyen, amelynek műsorából kiemelkedett az immár többszörös Guinness-rekorder, magyar kerékpáros és társa trial kerékpáros-bemutatója, valamint a magyar rock emblematikus zenekara, a P. Mobil együttes koncertje.

Augusztus 24-25-én, múlt pénteken és szombaton tartották meg a szakmári falunapot, amellyel még mindig nem ért véget a környék nagy nyári népünnepélyeinek sora.

Helyi termékek gazdag választéka

A pénteki nap a helyi termékek bemutatójával és süteménysütő versennyel kezdődött.
Az utóbbi rangadón a falu apraja-nagyja mutathatta meg sütő mesterségbeli tudását, élükön természetesen a nagymamákkal. Az elkészült finomságok közül a szakmai zsűri értékelése és a közönségszavazatok segítségével választották ki a legfinomabbakat.

Sós kategóriában az első helyet Tóth Lászlóné szerezte meg tormás-sonkás leveles tekercsével, míg az édes kategóriában Döbrentei Sándorné kekszes-gesztenyés süteményével lett győztes.

A sütemények versenyén – akárcsak a nagy sikerrel lebonyolított horgászversenyen – mintegy két tucatnyi nevező küzdött a dobogós helyekért.

A helyi termelők és termékek bemutatóján sokféle finomság, köztük méz és mézes termékek, házi sajtok, finom borok és pálinkák kerültek a strandokra, valamint a szakmári kötődésű bojliüzem is bemutatta termékeit a horgászoknak.

A termékbemutató színes kínálatának megismerése után a Napos oldal zenekar koncertje teremtett remek hangulatot, meg is alapozva ezzel zenés produkció után kialakult kötetlen beszélgetést és barátkozást a településen élők és családjaik, illetve barátaik közt.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Ezt fogd ki! – Műsorok, operettől a P. Mobilig

A SZOMBATI NAP A HAGYOMÁNYOS HORGÁSZVERSENNYEL INDULT,
AMIVEL EGYIDEJŰLEG KEZDETÉT VETTE A SZINTÉN RÉGI TRADÍCIÓRA VISSZATEKINTŐ KISPÁLYÁS FOCIKUPA IS.

Délután egy órától gyülekezett a nép a délutáni programokra, majd kettő órakor az Operett Voice Társulat operett slágereket fölvonultató műsorával kezdődtek a rendezvények, azután pedig a kalocsai Hip-Hop Tánccsoport műsora és a Szakmári Néptáncegyüttes produkciói szórakoztatták a közönséget.

A zenés táncos előadások szünetében hangzott el András Gábor polgármester köszöntője, és ekkor került sor a süteménysütő verseny eredményhirdetésére is.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Ekkor, a protokolláris események között szokták átadni a falu elismerő kitüntetéseként a díszpolgári címet, valamint a Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítvány díjait, azonban idén ezek egyikére sem került sor, ugyanis a képviselő-testület döntése nyomán ebben az esztendőben nem avattak díszpolgárt, és az alapítvány sem jutalmazott gyermekeket, mivel nem érkeztek pályázatok. Az erre a célra szánt összeg így is jótékonysági, közösségi célra fordítódik, mivel azt a Szakmári Néptánccsoport támogatására ajánlották föl.

KÉSŐBB A KALOCSAI COUNTRY ROAD ZENEKAR KONCERTJÉN MULATHATOTT A FALUNAPI MŰSOR KÖZÖNSÉGE.

Ezután kerékpáros bemutató következett. Hegedűs László és egy társa Hegeshow című produkciója a trial kerékpározás lélegzetelállító, akrobatikus mutatványait vonultatta föl, esetenként egészen meghökkentő manőversorokat mutatva be, és nagy tetszést aratva a közönség körében.
Nem meglepő, ha tudjuk, hogy

HEGEDŰS LÁSZLÓ SZEMÉLYÉBEN A BEMUTATÓT EGY GUINNESS VILÁGREKORDER TARTOTTA, AKI KORÁBBI SIKERE UTÁN PÁR HÉTTEL A SZAKMÁRI FALUNAP ELŐTT ÚJABB GUINNESS VILÁGCSÚCSOT DÖNTÖTT MEG A LONDONI GREEN PARKBAN.

A falunapi programsor „fő műsoridőben” a P. Mobil nagy tömeget vonzó koncertjében tetőzött, amelyen a régi Mobil-slágereket a zenekarral végig együtt éneklő, lelkes közönség hangulata szinte egy ’80-as időutazás érzetét adta az embernek.
Végül tűzijáték koronázta az idei falunap látványosságait, amelyet követően a hagyományos retro disco zárta a falunak programját.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Hogy jó buli volt-e?
Megmondta Schuster Lóri is:

ÓH, YEAH!


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK