2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Főzőverseny, néptáncbemutató, Charlie élő koncertje a szakmári falunapi program fősodrában

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 30., 07:00

Színes, változatos programokkal készültek Szakmáron az idén is kétnapos falunapra, amelyet döntő részben a korábbi falunapok forgatókönyve szerint, a hagyományos időpontban, augusztus utolsó hétvégéjén tartottak. Az immár harmadik alkalommal megrendezett bográcsos ételek főzőversenye, a néptáncos találkozó ezúttal is sok vendéget vonzott, de igazán nagy, mintegy ezer fős tömeg a szombat esti Charlie koncertre érkezett.

Pénteken a helyi termelők és a házi sütemények készítésében jeleskedők mutatkoztak be, utóbbiak a finomabbnál finomabb érdességeik révén nem csak az édesszájúak, hanem a sütemények külső megjelenésére igényesek körében is elismerést váltottak ki, majd a nap DJ Simi és Gabó bulijával zárult.

Szombaton a 7 órakor kezdődő horgászverseny a Dzsindzsán a rekkenő meleg ellenére minden korábbinál szebb eredményt hozott: a 32 versenyző összesen 108 kilogramm halat szákolt, a legnagyobb példányt, a 6,2 kilogrammos amurt némi segítséggel egy helybéli fiú emelte a partra.

Az izgalmakban bővelkedő kispályás foci és a nagypályán lebonyolított tizenegyes rúgó verseny nem csak a résztvevőknek, de az eseményre összesereglett nézőknek is izgalmakban bővelkedő sportélményt nyújtott. Különösen úgy, hogy a csatározásba a médiaválogatott tagjai is beszálltak, majd a közönség sportaktivitását is igyekeztek fokozni.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Ha Falunap, akkor annak nagy része Szakmáron is a gyerekekről szólt. A 14-17 óráig tartó terminusban először az óvodások adtak műsort, majd a Handabanda duó és a Két zsivány műsora már kifejezetten az ő szórakoztatásukról szólt.

A legjobb főzőcsapatoknak és a legjobb sütemények készítőinek kiosztott elismerések már csak azért is emelhették a díjazottak önbecsülését, mert a közönség soraiból folyamatosan tetszést nyilvánító taps és örömujjongás hallatszott. A Blaskó János Venesz-díjas mesterszakács által átadott díjak és oklevelek a fotógalériában láthatók.

A mesterszakács szerint számos kitűnő leves és bográcsos étel készült. Ezek közül kiemelést érdemel az úgynevezett erdélyi „agyasleves”, amelyet Szabó Ferenc az általa Sepsiszentgyörgyről hozott recept szerint készített el, hibátlanul.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A pörkölteknél nem lehet elmenni szó nélkül a kiváló bivalypörkölt mellett, amit Vörös Olivér helybéli lakos készített el. Nagyon finom és különleges volt a harmadik helyezett káposztás pörköltje, amelyet az „Óbányai boszik” csapat főzött. A csapatok halászlevet, birka - és vaddisznó pörköltet is készítettek, az ételeknek a tájegységre jellemző fűszerezés ezúttal is rangot adott. A 2022. évi Szakmári Főzőverseny  vándor díját a „Csuti Team” csapat nyerte el, számukra a kupát, egy kézfogás kíséretében a tavalyi győztes, Benke Csaba adta át megőrzésre.

Az esemény alkalom volt arra is, hogy a Szakmár és Környéke Gyermekeiért Alapítvány elismeréseket adjon át a legaktívabb tagjainak.

A helyi néptáncosok hagyományosan nagy figyelemmel kísért, ovációval is elismert produkciója gyakorlatilag megágyazott a Pécsi Nemzeti Színház művészei musical előadásának, a látványelemekben bővelkedő színpadi előadásnál a nagysátorban és környékénél már egyre több nézőt számolhattunk.

A több száz nézőt vonzó Va Ou és az Airtrack akrobata show produkciók után egy kis szünet következett, hogy a hangtechnika is megfeleljen Charlie élő koncertjének, amelyen mintegy ezer fő szórakozott.

Képgaléria megtekintése (27 db kép)

Forrás: KALOhírek


A gyakran az előadóval együtt énekelt, népszerű dalok szinte a végletekig fokozták a hangulatot. A 2022.évi Szakmári Falunapot a 22 órakor kezdődő DJ Wlas bulija zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK