2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Partnertalálkozó és Családi Piknik a Szigeti Farmon

2023. 06. 17., 08:39

A Szigeti Farm agrártanácsadó csapata szervezésében június 15-én, csütörtökön délelőtt a családi vállalkozás Szakmár-Kistény Állattartó Telepe melletti rendezvényházában tartottak ünnepi partnertalálkozót, melyen mintegy 100 üzletfél, több országos és a térségi médium képviseltette magát.

A vendégeket Szigeti Tamás agrármérnök köszöntötte. Felidézte, hogy mielőtt a rendezvénynek helyet adó épületet dr. Nagy István agrárminiszter felavatta, előtte fél évig mennyi családi vitát, harcot kellett megvívni azért, hogy a fejlesztés megvalósuljon. A hallgatóság megtudhatta, hogy

ötmilliárdnyi az a pályázati forrás, amit a cég partnerei elnyertek.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
Fotó: Zsikó Zoltán / Facebook


A Kalocsai Néplap Online felületén megjelent hír szerint az eseményen részt vett a család legidősebb tagja, Szigeti Jánosné Pécsi Terézia, aki nemrégiben ünnepelte a 90. születésnapját. Terike nénit elsőként dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke köszöntötte és egy a Ferenc pápával való találkozása alkalmával kapott rózsafüzérrel ajándékozta meg. Érsek atya Isten áldását kérte valamennyi résztvevő munkájára, majd felidézte:  

A pápa azt kérte, azok kapják, akiket méltónak találok erre az ajándékra. Így most én egy Ferenc pápától kapott rózsafüzérrel köszöntöm a 90 éves Szigeti Jánosnét, akit az Isten éltessen!" zárta az ajándék átadásával a beszédét dr. Bábel Balázs érsek.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
Fotó: Zsiga Ferenc | A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A hosszan tartó taps után Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főispánja mondott beszédet, és Orbán Viktor miniszterelnök emlékplakettjét ajándék és virágcsokor kíséretében nyújtotta át a 90 éves ünnepeltnek.

A szakmát képviselő Lantos Gergely, az Agrárminisztérium főosztályvezetője dióhéjban az agráriumban végbemenő generációváltás szükségességéről, az ősszel ezzel kapcsolatban megjelenő jogszabályokról és támogatási lehetőségekről beszélt.
A partnertalálkozót a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület néptáncegyüttesének fellépése színesítette.

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
Fotó: Zsikó Zoltán / Facebook


Az állófogadás előtt Bocsi Csaba, a Magyar Lipicai Egyesület elnöke mutatta be az alkalomra Kistényre szállított díjnyertes fedező mént, a nap hátralévő részében Bárdos György fogathajtó világbajnok invitálta sétakocsikázásra a lehetőség iránt igencsak fogékony résztvevőket - olvasható a kalocsaineplap.hu-n.

A rendezvény a késő délutáni órákban már a nagyközönség számára rendezett nyílt Családi Piknikkel ért véget. 

Képgaléria megtekintése (31 db kép)
Fotó: Szigeti Farm

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK