2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Anekdoták a legnagyobb művészekről, a leghíresebb színpadokról – Pódiumbeszélgetés Marton Éva operaénekessel

Illés György Cinó  |  2023. 10. 12., 06:50

Megtöltötte a mintegy százfős közönség a Kamaratermet október 8-án, vasárnap este, amikor tizenhét órai kezdettel a világhírű énekessel, Marton Évával Lakatos György fagottművész, a Kék Madár Fesztivál fesztiváligazgatója beszélgetett.

Az operaénekes halaszthatatlan elfoglaltsága miatt a fesztivál idején elmaradt a programfüzetben szereplő pódiumbeszélgetés, ám Lakatos György fesztiváligazgató azt ígérte, hogy a beszélgetést pótlólag megtartják. Ezt az ígéretét váltotta be most.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A beszélgetés során Marton Éva sok érdekes, esetenként vicces, máskor megható történetet elevenített fel életéről, pályájáról, legemlékezetesebb előadásairól, valamit azokról a művészekről, akiket a világ legnagyobb koncerttermeinek színpadán, leghíresebb operaházaiban ismert meg közös produkciójuk alkalmával.
Marton Éva mindemellett magánéletének alakulásába is betekintést engedett, hosszan beszélve férjéről és a kettejük közti kapcsolatról is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek


A beszélgetést több alkalommal filmvetítés szakította meg, amelyen Marton Éva egy-egy híresebb szerepének részletét láthatta-hallhatta a közönség.
Ezekkel az operarészletekkel kapcsolatban a művésznő hangsúlyozta, hogy a felvételek minden alkalommal élő előadáson, élő felvételként készültek, minden utómunka – vágás, hangaláillesztés, hangvágás (…) nélkül. Ehhez ő minden alkalommal ragaszkodott, ugyanis a produkcióhoz, a zene lelkéhez hozzátartoznak a művész rezdülései, és azok az apró hibák is, amelyek az élő előadást egyedivé teszik.
Lakatos György az egyik ilyen bejátszó után meg is jegyezte, hogy nem nagyon vett észre benne hibát, mire Marton Éva álszerénység nélkül ismerte el, hogy nem is volt benne hiba.

Az is elhangzott: Marton Éva születéskori családi neve Heinrich volt, és amikor azt javasolták neki, hogy válasszon fülbemászóbb művésznevet. Hosszú gondolkodás után a férje javasolta neki:

vedd el az én nevemet, csak szégyent ne hozz rá!”Itt Lakatos György megállapította, hogy ez sikerült is, amire a közönség a beszélgetés során többször felcsattanó vastapssal helyeselt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK