2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

50 millió tanulásra korhatárok nélkül – Indul a KKKK projektje

Zsiga Ferenc  |  2018. 03. 05., 19:36

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (volt Tiszti Klub) nagytermében március 5-én, hétfőn délután ült egy asztalhoz az Európai Unió Szociális Alap Befektetés a Jövőbe 100 százalékos támogatása mellett megvalósuló projekt menedzsmentje, hogy a több elemében már futó EFOP-3.7.3-16-2017-00034 számú, elnyert pályázat nyitó rendezvényén ismertessék a célokat, a program várható hatásait a városban és a járás településein élők körében. A Tanulási Program Kalocsán: Az élethosszig tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása és fejlesztése elnevezésű projekt gyakorlatilag életkori határok nélkül kinyitja a képzés, továbbképzés kapuját azok előtt, akik eddig objektív vagy szubjektív okok miatt nem voltak abban a helyzetben, hogy akár nyelveket tanuljanak, akár informatikai ismeretek szerezzenek, vagy éppen egy színjátszó kör keretében tegyék próbára önmagukat, képességeiket. A konkrét ismeretek megszerzése mellett az egy közösséghez tartozás élménye is a célok közé tartozik. A 24 hónap kifutási idejű program megvalósítására bruttó 50 millió forint áll rendelkezésre.

A sajtóeseményt dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a KKKK vezetője nyitotta meg, majd miután bemutatta a projekt egyes elemeinek megvalósításáért felelős szakembereket, Ihracska Dittát kérte fel a projekt részleteinek ismertetésére. A projektmenedzser vélhetően a sokszínű, szerteágazó programokra figyelemmel papírról olvasta fel a kétéves ciklus alatt megvalósuló egyes programelemeket.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, a pályázat megvalósításába elsősorban a még aktív korban lévőket szeretnék bevonni, de annak sincs akadálya, ha valaki nyugdíjasként szeretne új készségeket elsajátítani, a már meglévő kompetenciáit fejleszteni. A célcsoportok körébe a munkanélküliek, Gyes-en, Gyed-en lévők éppúgy ott vannak, mint például az olyan 25 év alatti érettségizettek, akik szakképzettséget szeretnének szerezni. Természetesen a felsőfokú végzettségűek előtt is nyitva áll a lehetőség.

Az angol és az orosz nyelv tanulás első csoportja már összeállt. Az angol nyelv oktatása heti egy alkalommal, 2x45 perc időtartamban történik, a rendelkezésre álló időkerete 80 óra. Az orosz nyelvet összesen 40 órában, heti egy alkalommal, 2x45 percben oktatják. Az első csoportokat a későbbiekben újabbak követik, tehát még bárki jelentkezhet a projekt egyébként minden programelemében ingyenes képzésre.

Életmód klub, Kreatív klub, úgynevezett Szabadegyetem éppúgy lesz, mint a digitális ismeretek megszerzésére irányuló alaptanfolyam.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A sor ezzel még nem ér véget, ugyanis Művészeti oktató csoport is alakul. Ez azt jelenti, hogy a Kalocsai Börtön és Fegyház keretében, a fogvatartottak mentális egészségének megőrzése érdekében, amatőr színjátszókkal egy börtönszínházat hoznak létre.

A környezetvédelem komplex szemléletmódjának megteremtése érdekében napközis formában zöld tábort működtetnek. Az egyes programok megvalósításába bevonják azt a Váltósáv Alapítványt is, amelynek munkatársai eddig is sok segítséget nyújtottak a sikeres pályázat elkészítéséhez.

A legkülönbözőbb korosztályoknak szóló programokra való jelentkezésről, az egyes programelemek állásáról a projektmenedzsment a sajtón keresztül is tájékoztatja az érdeklődőket. Ugyanakkor a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) kalokutura.hu oldalán mindazok információhoz juthatnak, akik térítésmentesen kívánnak részesei lenni ennek a nagyon sokszínű, valamennyi korosztálynak előrelépést jelentő projektnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés