2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

50 millió tanulásra korhatárok nélkül – Indul a KKKK projektje

Zsiga Ferenc  |  2018. 03. 05., 19:36

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (volt Tiszti Klub) nagytermében március 5-én, hétfőn délután ült egy asztalhoz az Európai Unió Szociális Alap Befektetés a Jövőbe 100 százalékos támogatása mellett megvalósuló projekt menedzsmentje, hogy a több elemében már futó EFOP-3.7.3-16-2017-00034 számú, elnyert pályázat nyitó rendezvényén ismertessék a célokat, a program várható hatásait a városban és a járás településein élők körében. A Tanulási Program Kalocsán: Az élethosszig tartó tanuláshoz való hozzáférés biztosítása és fejlesztése elnevezésű projekt gyakorlatilag életkori határok nélkül kinyitja a képzés, továbbképzés kapuját azok előtt, akik eddig objektív vagy szubjektív okok miatt nem voltak abban a helyzetben, hogy akár nyelveket tanuljanak, akár informatikai ismeretek szerezzenek, vagy éppen egy színjátszó kör keretében tegyék próbára önmagukat, képességeiket. A konkrét ismeretek megszerzése mellett az egy közösséghez tartozás élménye is a célok közé tartozik. A 24 hónap kifutási idejű program megvalósítására bruttó 50 millió forint áll rendelkezésre.

A sajtóeseményt dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a KKKK vezetője nyitotta meg, majd miután bemutatta a projekt egyes elemeinek megvalósításáért felelős szakembereket, Ihracska Dittát kérte fel a projekt részleteinek ismertetésére. A projektmenedzser vélhetően a sokszínű, szerteágazó programokra figyelemmel papírról olvasta fel a kétéves ciklus alatt megvalósuló egyes programelemeket.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, a pályázat megvalósításába elsősorban a még aktív korban lévőket szeretnék bevonni, de annak sincs akadálya, ha valaki nyugdíjasként szeretne új készségeket elsajátítani, a már meglévő kompetenciáit fejleszteni. A célcsoportok körébe a munkanélküliek, Gyes-en, Gyed-en lévők éppúgy ott vannak, mint például az olyan 25 év alatti érettségizettek, akik szakképzettséget szeretnének szerezni. Természetesen a felsőfokú végzettségűek előtt is nyitva áll a lehetőség.

Az angol és az orosz nyelv tanulás első csoportja már összeállt. Az angol nyelv oktatása heti egy alkalommal, 2x45 perc időtartamban történik, a rendelkezésre álló időkerete 80 óra. Az orosz nyelvet összesen 40 órában, heti egy alkalommal, 2x45 percben oktatják. Az első csoportokat a későbbiekben újabbak követik, tehát még bárki jelentkezhet a projekt egyébként minden programelemében ingyenes képzésre.

Életmód klub, Kreatív klub, úgynevezett Szabadegyetem éppúgy lesz, mint a digitális ismeretek megszerzésére irányuló alaptanfolyam.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A sor ezzel még nem ér véget, ugyanis Művészeti oktató csoport is alakul. Ez azt jelenti, hogy a Kalocsai Börtön és Fegyház keretében, a fogvatartottak mentális egészségének megőrzése érdekében, amatőr színjátszókkal egy börtönszínházat hoznak létre.

A környezetvédelem komplex szemléletmódjának megteremtése érdekében napközis formában zöld tábort működtetnek. Az egyes programok megvalósításába bevonják azt a Váltósáv Alapítványt is, amelynek munkatársai eddig is sok segítséget nyújtottak a sikeres pályázat elkészítéséhez.

A legkülönbözőbb korosztályoknak szóló programokra való jelentkezésről, az egyes programelemek állásáról a projektmenedzsment a sajtón keresztül is tájékoztatja az érdeklődőket. Ugyanakkor a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár (KKKK) kalokutura.hu oldalán mindazok információhoz juthatnak, akik térítésmentesen kívánnak részesei lenni ennek a nagyon sokszínű, valamennyi korosztálynak előrelépést jelentő projektnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 21., 10:01
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 22., 15:58
Áprilistól tilos a fecskék fészkeinek leverése, ezt még a ház átalakítása, szigetelése vagy festése sem indokolhatja Még >>>
2018. 03. 22., 08:32
Tudományos szenzáció kellett ahhoz, hogy megtudjuk, mi, laikusok, hogy a jég tök másmilyen is lehet, mint amilyennek ismerjük. Pedig a tudományos szempontból műveltebbek már tudhatták, hogy a világűrben van ilyen, ám most kiderült: a Földön is lehetséges! Még >>>
2018. 03. 21., 17:13
Szekeres Erzsébet „Gyümölcsoltó Boldogasszony” című kiállítását Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg Virágvasárnap 15:00 órai kezdettel Még >>>
2018. 03. 21., 10:57
Sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki egy solti kampányrendezvényen Szájer József, aki prófétához méltó szakállával okozott meglepetést az Európa parlamenti munkáját naprakészen nem követő hallgatóságnak. Még >>>
2018. 03. 21., 10:15
A Te hímes tojásodtól lesz szebb a húsvéti tojásfa az Érsekkertben! :) Érdemes előtte regisztrálnod az általad hozott díszt, hiszen megnyerheted akár a 2 fő részére szóló wellness hétvégét is. Még >>>
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.
2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.
Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.