2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek” - Tamás László búcsúztatója

„Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek” - Tamás László búcsúztatója
Boda Tibor  |  2018. 01. 17., 21:07

Hétfőn délután a volt nagyszeminárium dísztermében, ami néhány kitérő után ismét a kultúra szentélyeként szolgálja a nagyközönséget, került sor Tamás László a Városi Könyvtár volt igazgatója nyugalomba vonulásának alkalmából rendezett búcsúztatójára.

A helyszín szimbólikusnak is tekinthető, hiszen, mint az az est folyamán többször is elhangzott, Tamás László fáradhatatlan munkájának köszönhető, hogy a Városi Könyvtár ebben a patináns épületben lelt új és méltó otthonra.

A zsúfolásig megtelt teremben az egybegyűlt kollégákat, barátokat, ismerősöket Kállai Sándor könyvtáros köszöntötte az esemény szép kiállítású meghívóján is idézett Buda Ferenc versrészlettel.

A műsort Leányfalusi Vilmos orgonaművész nyitotta egy gyermek- és népdalokat megidéző remek improvizációval, majd a csaknem negyvenéves múltra visszatekintő barátság okán is, Buda Ferenc Kossuth-, és József Attila díjas költő és Buda Ádám énekmondó előadásában hallhattuk a költő verseit, hol a szerző előadásában, hol megzenésítve tekerőlant, koboz, gitár kísérettel.

A nagy sikert aratott előadást követően a kalocsai születésú Békési Imre nyelvész tanár úr köszöntőlevelét olvasták fel, majd egy képes összeállítást láthattunk Szollár Rezső hangulatos zongorajátékával kisérve, a Tasmás László vezette könyvtár programjaiból, rendezvényeiből (Hazanézőben, Tudásklub, Kalocsai Alkotók köre,....) az ünnepi könyvhetek, író-olvasó találkozók, könyvbemutatók legemlékezetesebb, a könyvtárvezető pályáját méltán keretező pillanataiból.
Egy korábbi, orgánumunk által készített, KerekPerec interjú zárta az összeállítást, amit dr. Bálint József polgármester és Bolvári Ferdinánd a kultúrális és szociális bizottság vezetőjének köszöntője követett.

Felelevenítették a közös munka eredményeit, különösen a könyvtár átköltöztetése érdekében végzett kitartó és állhatatos tevékenysége került kiemelésre a méltatásokban.

A köszöntők sorában Csisztáné Katona Mária a megyei könyvtár helyettes vezetője, a Kalocsai Kultúrális Központ és Könyvtár vezetője dr. Magóné Tóth Gyöngyi és a távolmaradni kényszerült dr. Lisztóczky László irodalomtörténész levélben megküldött jókivánságai következtek.

Meglepetésként a Mezei virágok Népdalkör és a Református gyülekezet kórusa köszöntötte egy dallal a nyugalomba vonuló igazgatót.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

A jó hangulatú, szinte családias est záróakkordjaként Tamás László köszönte meg meghatottan a résztvevőknek az összeállítást, és osztotta meg gondolatait az elmúlt évekről és az elkövetkezendőkről, amit a meghívó mottója hűen fémjelez: "Nem azt kell adni a közönségnek, amit szeretnek, hanem amit szeretniük kellene."

Volt kollégáit a színpadra hívva búcsúzott az ünneplő közönségtöl, a könyvtár kollektívájának kezébe adva e nehéz, de szép munka folytatását, a közművelődés szolgálatát.


Forrás: Boda Tibor / KALOhírek

Ezúton kívánunk neki mi is jó egészséget és tartalmas aktív alkotó életet!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK