2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 420 Ft   : 435 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Hét nap, három helyszín, kilenc program – A Magyar Kultúra hete Kalocsán

Helyszín: Könyvtár, Gyermekkönyvtár, Kamaraterem
Dátum: 2016. január 22., péntek 16:30
Hét nap, három helyszín, kilenc program – A Magyar Kultúra hete Kalocsán

A Városi, illetve a Gyermekkönyvtár mellett a Kamarateremben is számos rendezvény várja az érdeklődőket a Magyar Kultúra Hete alkalmából. A kínálat a tudományos előadástól a zenés programokon át, a színdarabig, nyelvművelőversenytől a festészeten át a népművészetig terjed.

Pénteken fél ötkor a Városi Könyvtárban tartják a nyitórendezvényét az idei Magyar Kultúra Hete programsorozatának, ahol dr. Bálint József polgármseter köszöntője után dr. Lisztóczky László irodalomtörténész előadását hallgathatjuk meg a Himnusz és a Szózat örökségéről.
Másnap Fábián Éva tat mesedélelőttöt 10 órai kezdettel.
Vasárnap a Kamarateremben Lakatos György, Lakatos Ágnes és Lakatos Péter közös estjét tartják délután négytől.

Jövő hétfő délután a „Szép magyar beszéd” Kazinczy-verseny idei rangadója kerül megtartásra.
Kedd reggel 9 óra 45 perctől a 112 éve született Tóth Menyhértről tart majd előadást.
Szerda délután 2 órától Buda Ádám énekondó jóvoltából Hangországban barangolhatunk, a Kamarateremből indulva, fél öttől pedig Karinthy Frigyes Az emberke tragédiája című művének átdolgozott változatát viszi színre hazai pályán a könyvtár fölolvasó csapata.
A zárónapon, jövő csütörtökön a könyvtárnak a környék népművészeti értékeit, alkotóit bemutató soroztának, a Kalocsai Kincsesládának a XIII. előadására kerül majd sor Romsics Lászlóné Szarka Vera, a népművészet mestere és a Mezei Virágok Népdalkör közreműködésével, majd a sort fél öttől a Kamarateremben a Bóbita Bábszínház csecsemőszínházának előadása zárja, Dödölle címmel.

A programok mindegyikéhez jár majd gy korty kultúra. Ennek keretében minden alkalommal városunk egy-egy ismert személyisége osztja meg gondolatait a kultúráról az ünnep kapcsán.

A kultúrát – időrendi sorrendben – dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, Katus Györgyné vezetőóvónő, Fehérvári István, a LISZT Ferenc AMI igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngy, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár intézményvezetője, Csikósné Vörös Marianna, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola igazgatóhelyettese, dr. Angeli Gabriella önkormányzati képviselő, Gera-Csontos Hajnalka református lelkész, Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester, valamint Balogh Csaba Zoltán tagintézményvezető csöpögteti kortyonként egy-egy rendezvényen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 29., 18:11
Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Még >>>
2022. 09. 29., 15:51
Mivel a víz után a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, így joggal érdemel meg egy saját világnapot. Még >>>
2022. 09. 29., 13:05
A takarékosság jegyében idén nem lesz őszi szünet. Még >>>
2022. 09. 29., 13:01
A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, a határsértőket pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Még >>>
2022. 09. 29., 09:46
Nagy szeretettel hívják városunk idősebb, nyugdíjas korú lakóit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ udvarán tartandó ünnepi műsorra! Még >>>
2022. 09. 29., 09:25
Petőfi kora címmel rendezett tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából 2022. szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában. A program moderátora dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK