2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hét nap, három helyszín, kilenc program – A Magyar Kultúra hete Kalocsán

Helyszín: Könyvtár, Gyermekkönyvtár, Kamaraterem
Dátum: 2016. január 22., péntek 16:30
Hét nap, három helyszín, kilenc program – A Magyar Kultúra hete Kalocsán

A Városi, illetve a Gyermekkönyvtár mellett a Kamarateremben is számos rendezvény várja az érdeklődőket a Magyar Kultúra Hete alkalmából. A kínálat a tudományos előadástól a zenés programokon át, a színdarabig, nyelvművelőversenytől a festészeten át a népművészetig terjed.

Pénteken fél ötkor a Városi Könyvtárban tartják a nyitórendezvényét az idei Magyar Kultúra Hete programsorozatának, ahol dr. Bálint József polgármseter köszöntője után dr. Lisztóczky László irodalomtörténész előadását hallgathatjuk meg a Himnusz és a Szózat örökségéről.
Másnap Fábián Éva tat mesedélelőttöt 10 órai kezdettel.
Vasárnap a Kamarateremben Lakatos György, Lakatos Ágnes és Lakatos Péter közös estjét tartják délután négytől.

Jövő hétfő délután a „Szép magyar beszéd” Kazinczy-verseny idei rangadója kerül megtartásra.
Kedd reggel 9 óra 45 perctől a 112 éve született Tóth Menyhértről tart majd előadást.
Szerda délután 2 órától Buda Ádám énekondó jóvoltából Hangországban barangolhatunk, a Kamarateremből indulva, fél öttől pedig Karinthy Frigyes Az emberke tragédiája című művének átdolgozott változatát viszi színre hazai pályán a könyvtár fölolvasó csapata.
A zárónapon, jövő csütörtökön a könyvtárnak a környék népművészeti értékeit, alkotóit bemutató soroztának, a Kalocsai Kincsesládának a XIII. előadására kerül majd sor Romsics Lászlóné Szarka Vera, a népművészet mestere és a Mezei Virágok Népdalkör közreműködésével, majd a sort fél öttől a Kamarateremben a Bóbita Bábszínház csecsemőszínházának előadása zárja, Dödölle címmel.

A programok mindegyikéhez jár majd gy korty kultúra. Ennek keretében minden alkalommal városunk egy-egy ismert személyisége osztja meg gondolatait a kultúráról az ünnep kapcsán.

A kultúrát – időrendi sorrendben – dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, Katus Györgyné vezetőóvónő, Fehérvári István, a LISZT Ferenc AMI igazgatója, dr. Magóné Tóth Gyöngy, a Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár intézményvezetője, Csikósné Vörös Marianna, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskola igazgatóhelyettese, dr. Angeli Gabriella önkormányzati képviselő, Gera-Csontos Hajnalka református lelkész, Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester, valamint Balogh Csaba Zoltán tagintézményvezető csöpögteti kortyonként egy-egy rendezvényen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés