2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hogyan (NE) indulj el defekttel a Holt-tengerre?

Hogyan (NE) indulj el defekttel a Holt-tengerre?
Mészáros Boglárka  |  2022. 12. 14., 19:35

Ahogy Kocsis Anna és Attila elköszöntek beduin barátaiktól, Jordánia fő nevezetességei felé vették az irányt. Búvárkodtak Akabában, ahol úsztak a tenger alatti hadászati múzeum felett is. Bejárták Petrát, a világ 7 új csodájának egyikét, a nabateusok egykori virágzó kereskedelmi központját. Kövessétek a KALOhíreken őket!

Korábban már olvashattak a KALOhíreken a két kalocsai fiatalról, akik 2020-ban elhatározták, hogy világgá mennek. Na', nem úgy, mint ahogy azt a gyerekek szokták dacból, hanem  szó szerint bejárják a világot. Terveik szerint jövő év augusztusáig utaznak, testközelből ismerkednek a világ legkülönbözőbb népeivel, kultúráival.

Az előző róluk megjelent cikkünkben- és természetesen a vlogukra feltöltött videók alatti leírásban is-, olvashattak arról, hogy hogyan éltek az egzotikus hangzású Wadi Rum faluban.
A fiatal házaspár mesélt a mindennapokról, az ottani munkákról, kihívásokról.

Anna és Attila két éve tervezték szorgosan a világkörüli hátizsákos kirándulásukat, amelynek első állomása Jordánia volt. Kövessétek a KALOhíreken őket!
bővebben ...


Azóta elköszöntek beduin barátaiktól, és Jordánia fő nevezetességei felé vették az irányt.

Búvárkodtak Akabában, ahol úsztak a tenger alatti hadászati múzeum felett is. Bejárták Petrát, a világ 7 új csodájának egyikét, a nabateusok egykori virágzó kereskedelmi központját. Megcsodálták Jordánia legrégebbi fennmaradt mozaikját Madabában, lebegtek a Holt-tengerben. Visszatértek Ammanba, hogy innen induljanak tovább a következő úticélukra, az Egyesült Arab Emírségekbe.

 


Ígéretük szerint Jordániáról nem ez volt az utolsó videójuk, a következőben hasznos tanácsokkal szeretnék szolgálni azoknak, akik ebbe a csodás országba terveznek látogatni!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK