2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Isten áldása a könyvtárra

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 11. 30., 21:49

A november 19-ei ünnepélyes átadás után tegnap (kedd) délután meg is áldották az új és méltó helyre, a Szent István király út 2-4. szám alatti Nagyszeminárium épületébe költöztetett Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárat.

A könyvtár költözéséről már többször írtunk, legutóbb akkor, amikor a költözés folyamata lezárult, és a nemzeti színű szalag átvágásával egybekötött megnyitóünnepélyről, egyben a könyvtár helyiségeinek birtokbavételéről tudósítottunk.

November 29-én, kedden délután a költözés szintén fontos állomásának voltak tanúi mindazok, akik ellátogattak a bibliotéka kölcsönzőtermében megtartott családias hangulatú áldásra.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A meghirdetett programtól eltérően – dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő távollétében – Tamás László könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, felidézve az alig több mint egy héttel ezelőtti megnyitó különleges pillanatait. Emlékeztetett, vasárnap megkezdődött az adventi időszak, és az otthonokban csakúgy, mint a város sétálóutcájában felragyogtak az adventi koszorúk első gyertyáinak fényei.
A könyvtárban ezzel a gyertyagyújtással megvárták a mostani rendezvényt, hogy itt is megidézhessék a közös várakozás örömteli pillanatait.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A gyertyagyújtást követően a Református Gyülekezet kórusa az Ároni áldás énekével kedveskedett a megjelenteknek, majd Gera-Csontos Hajnalka református lelkészasszony előbb azt idézte fel, amikor néhány napja a könyvtár Facebook oldalán a mostani esemény plakátjával találkozott, amit a „hálás” érzés megjelölésével osztott meg az intézmény. Mint mondta, örült, meglátva ezt a kifejezést, mert amikor egy álom teljesül, akkor igenis hálásnak kell lennünk, hogy az megvalósulhatott! Végül e hála kifejezéseként közös imádságra kérte a megjelenteket.

Ezt követően a könyvek könyvét, egy Bibliát adományozott a gyülekezet nevében a könyvár részére. Végül Tamás László ezzel, a gyűjtemény legújabb kötetével a kezében invitálta a megjelenteket a könyvtár többi termének megtekintésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK