2022. 01. 29. szombat
Adél
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Isten áldása a könyvtárra

Borbély-Juhász Ágnes  |  2016. 11. 30., 21:49

A november 19-ei ünnepélyes átadás után tegnap (kedd) délután meg is áldották az új és méltó helyre, a Szent István király út 2-4. szám alatti Nagyszeminárium épületébe költöztetett Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtárat.

A könyvtár költözéséről már többször írtunk, legutóbb akkor, amikor a költözés folyamata lezárult, és a nemzeti színű szalag átvágásával egybekötött megnyitóünnepélyről, egyben a könyvtár helyiségeinek birtokbavételéről tudósítottunk.

November 29-én, kedden délután a költözés szintén fontos állomásának voltak tanúi mindazok, akik ellátogattak a bibliotéka kölcsönzőtermében megtartott családias hangulatú áldásra.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A meghirdetett programtól eltérően – dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő távollétében – Tamás László könyvtárigazgató köszöntötte a megjelenteket, felidézve az alig több mint egy héttel ezelőtti megnyitó különleges pillanatait. Emlékeztetett, vasárnap megkezdődött az adventi időszak, és az otthonokban csakúgy, mint a város sétálóutcájában felragyogtak az adventi koszorúk első gyertyáinak fényei.
A könyvtárban ezzel a gyertyagyújtással megvárták a mostani rendezvényt, hogy itt is megidézhessék a közös várakozás örömteli pillanatait.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

A gyertyagyújtást követően a Református Gyülekezet kórusa az Ároni áldás énekével kedveskedett a megjelenteknek, majd Gera-Csontos Hajnalka református lelkészasszony előbb azt idézte fel, amikor néhány napja a könyvtár Facebook oldalán a mostani esemény plakátjával találkozott, amit a „hálás” érzés megjelölésével osztott meg az intézmény. Mint mondta, örült, meglátva ezt a kifejezést, mert amikor egy álom teljesül, akkor igenis hálásnak kell lennünk, hogy az megvalósulhatott! Végül e hála kifejezéseként közös imádságra kérte a megjelenteket.

Ezt követően a könyvek könyvét, egy Bibliát adományozott a gyülekezet nevében a könyvár részére. Végül Tamás László ezzel, a gyűjtemény legújabb kötetével a kezében invitálta a megjelenteket a könyvtár többi termének megtekintésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 29., 09:18
A #nemluxustaska egy éves szinten megrendezett kampány, amelynek keretében arra buzdítjuk a segíteni vágyókat, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniás termékekkel. Még >>>
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK