2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

MAFOSZ aranydiplomás fotóművészi címet kapott Bedi Gyula - Már csak a platina maradt

2019. 03. 01., 10:03

Holnap, azaz március 2-án, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) Közgyűlésén veheti majd át A-MAFOSZ/g – MAFOSZ aranydiplomás fotóművésznek járó címet Bedi Gyula uszódi fotós, a kalocsai Dunatáj Fotókör oszlopos tagja. A felmenő rendszerű minősítési lajstromon innen már csak egyetlen létrafok vezet a legek legjéig, amit e területen el lehet érni, a „platinadiplomáig”.

Fotó: Kalohírek archív

A MAFOSZ Kitüntetési Bizottságának döntéséről már a gyűlést követően hivatalosan tájékoztatott a szervezet annak honlapján, Mátyus Károly bizottsági elnök nevével fémjelzett közleményben.

A cikk felidézi, hogy a fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére alkotta meg a szövetség a többlépcsős minősítési rendszert. A tagszervezetekben eredményesen tevékenykedő és eredményes fotóművészeti alkotómunkát végző szerző kérésére és a feltételek teljesülése esetén Fotóművészeti minősítések nyerhetők el. Ennek értelmében veheti át holnap hivatalosan is aranydiplomáját Bedi Gyula, akinek fotós sikereiről évek óta hangosak a helyi híradások.

Bár a szélesebb köztudatban az alkotó neve hallatán minden bizonnyal először Uszód község polgármesterére asszociálunk, Bedi Gyula hosszú évek óta szenvedélyes fotós, akit méltán nevezhetünk fotóművésznek, hiszen bejárta az elismerő státuszig vezető utat.

Fotó: Dunatáj Fotókör Kalocsa

Ma, amikor egy értékes kamerával, sőt, egy drágább mobillal, a neve mellé „photography” szócskát biggyesztve „hivatásos fotós” lehet, érdemes felfigyelni azoknak a fénnyel íróknak a képeire, akik valóban kiérdemelték a szakmától a művészi címet. Bedi Gyula egy közülük.

Mint azt a fotókör róla szóló oldalának bemutatkozójában írja, 15 éves kora óta érdekli a fényképezés, azonban a kreatív fotózás a digitális technológia megjelenésétől kezdte igazán érdekelni. A kalocsai fotókör mellett tagja a Vadvilág természetfotós Egyesületnek és a Magyar Fotóművészeti Világszövetségnek is.

2011-ben vált MAFOSZ diplomás fotóművésszé, amelyre pályázaton benyújtott munkái, és hazai, illetve nemzetközi megmérettetéseken egyaránt elismert képei által vált méltóvá. Megannyi elismerés és díj mellett tavaly nyáron ítélték meg számára a MAFOSZ Kiváló Művésze ezüst fokozatát, idén pedig aranydiplomát kapott. Elmondása szerint ezen a felmenő rendszerű pályázaton már csak egyetlen lépcső van a csúcsig, ami a platina diploma elérését jelenti, és bízik abban, hogy idővel ezt is a magának tudhatja.

Fotó: Dunatáj Fotókör Kalocsa

Bár elismerten kevesebb ideje jut a fotózásra, mint néhány éve, fogalmaz, azért vannak már fejben elkészült képei, amelyeket az idén szeretne fizikai valójukban is elkattintani és tervezi, hogy – ahogyan ideje engedi – nagyobb teret nyit életében ezen elfoglaltságának.

Az igazi kihívás számomra, hogy olyan képet készítsek, amely sajátos hangulatával, esztétikumával, elnyerheti mások tetszését”,olvasható a Dunatáj Fotókör honlapján alkotói hitvallása. Hogy ezt milyen eredményességgel abszolválja a mindennapokban, azt jól tükrözi, van olyan japán templomot ábrázoló képe, amit a világ több mint ötven országában bemutattak, más, szűkebb hazájában, mint Uszódon, illetve Dunaszentbenedeket készült fotói pedig tankönyvekből köszönnek vissza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK