2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt a hetedik Kalocsai Ünnepi Könyvhét

2018. 06. 05., 11:24

Dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő rendhagyó megnyitójával ma délelőtt 10 órakor rajtolt el az idei Kalocsai Ünnepi Könyvhét. A könyveket szerető kicsiket és nagyokat egész héten programokkal várja a városi könyvtár.

A nyitó nap, ahogy évek óra hagyomány, idén is főként a legkisebb korosztály megszólítását hivatott szolgálni. A múlt héten a Kék Madár Fesztivál programjaihoz felállított sétálóutcai színpad köré gyűlt óvodásokat dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő köszöntötte, aki saját élményein és családja könyvein keresztül igyekezett bemutatni a könyvek valódi értékét.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: KALOhírek

Körbeadta például tízhónapos kislánya könyvét, ami a benne lévő geometria ábrákkal a picik látásának fejlődését segíti. Egy a magyar népmeséket összegyűjtő kötetet is bemutatott, amit az ovisok ismerős „jóbarátként” fogadtak, de egy 153 évvel ezelőtt kiadott könyvet is a kezükbe adott, azzal az instrukcióval, hogy annak az illatát is szívják magukba. Jó példa volt ezután felmutatni egy okostelefont, - amit persze szintén minden lurkó, még márkára pontosan is felismert – és szembe állítani az előtte körbeadott kiadványok tartósságával és hasznosságával, így magyarázva el a gyerekeknek, miért könyvekből szerezzük a tudást és az élményeket, miért azt érdemes forgatni az okoskészülékek helyett.

A gyerekek számára teljesen közérthető megnyitó végén Filvig Géza egy gombóc fagylaltra is meghívta mindazokat a gyerekeket, akiknek szülei abba beleegyeztek.

A könyvhét programja ezt követően Vácz Péterné Erika óvónő Szerelmese – Cipómese című műsorával, majd Gulyás László vándormuzsikus interaktív zenés műsorával folytatódott.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: KALOhírek

A sétálóutcában a mai napon még zenélnek a Liszt AMI növendékei, bemutatkoznak a Kalocsai szó és kép antológia ifjú alkotói és a Hang vagy tehetségkutató verseny nyertesei, majd 13.15-től hirdetik ki az általános iskolások rajzpályázatainak eredményét, ami után ismét Gulyás László vándormuzsikus foglalja el a színpadot.

További programokról és helyszínekről az alábbi (kattintással nagyítható) plakátról tájékozódhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés