2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Megnyílt a hetedik Kalocsai Ünnepi Könyvhét

2018. 06. 05., 11:24

Dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő rendhagyó megnyitójával ma délelőtt 10 órakor rajtolt el az idei Kalocsai Ünnepi Könyvhét. A könyveket szerető kicsiket és nagyokat egész héten programokkal várja a városi könyvtár.

A nyitó nap, ahogy évek óra hagyomány, idén is főként a legkisebb korosztály megszólítását hivatott szolgálni. A múlt héten a Kék Madár Fesztivál programjaihoz felállított sétálóutcai színpad köré gyűlt óvodásokat dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő köszöntötte, aki saját élményein és családja könyvein keresztül igyekezett bemutatni a könyvek valódi értékét.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: KALOhírek

Körbeadta például tízhónapos kislánya könyvét, ami a benne lévő geometria ábrákkal a picik látásának fejlődését segíti. Egy a magyar népmeséket összegyűjtő kötetet is bemutatott, amit az ovisok ismerős „jóbarátként” fogadtak, de egy 153 évvel ezelőtt kiadott könyvet is a kezükbe adott, azzal az instrukcióval, hogy annak az illatát is szívják magukba. Jó példa volt ezután felmutatni egy okostelefont, - amit persze szintén minden lurkó, még márkára pontosan is felismert – és szembe állítani az előtte körbeadott kiadványok tartósságával és hasznosságával, így magyarázva el a gyerekeknek, miért könyvekből szerezzük a tudást és az élményeket, miért azt érdemes forgatni az okoskészülékek helyett.

A gyerekek számára teljesen közérthető megnyitó végén Filvig Géza egy gombóc fagylaltra is meghívta mindazokat a gyerekeket, akiknek szülei abba beleegyeztek.

A könyvhét programja ezt követően Vácz Péterné Erika óvónő Szerelmese – Cipómese című műsorával, majd Gulyás László vándormuzsikus interaktív zenés műsorával folytatódott.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: KALOhírek

A sétálóutcában a mai napon még zenélnek a Liszt AMI növendékei, bemutatkoznak a Kalocsai szó és kép antológia ifjú alkotói és a Hang vagy tehetségkutató verseny nyertesei, majd 13.15-től hirdetik ki az általános iskolások rajzpályázatainak eredményét, ami után ismét Gulyás László vándormuzsikus foglalja el a színpadot.

További programokról és helyszínekről az alábbi (kattintással nagyítható) plakátról tájékozódhatnak.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK