2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„Nagy Könyvtári Beavatás” – A Tomori Pál Könyvtár programja az Országos Könyvtári Napok keretében

Illés György Cinó  |  2016. 10. 04., 16:41
„Nagy Könyvtári Beavatás” – A Tomori Pál Könyvtár programja az Országos Könyvtári Napok keretében

Hétfőn délután három órakor az Olvasóklub „Az élet beteljesülése” című rendezvényével, illetve a Könyvfaló-díjak átadásával kezdődött a kalocsai Tomori Pál Könyvtárnak az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezett programsorozata, amely minden napra tartogat valami izgalmasat a könyvtárkedvelők egy-egy rétegének. A rendezvénysorozat utolsó programját szombat délelőtt tartják. Egy rendezvény erejéig még az Érsekkertbe is kivonulnak a könyvmolyok – ha az időjárás közbe nem szól.

Ma, kedden reggel nyolckor a Nebuló Speciális Iskola tanulói számára tartott „Őszi könyvkavalkáddal” indult a nap, később Kenyeres Zsolt tanár a Kamarateremben középiskolásoknak tartott „Múltidéző” előadást, majd kora délután kezdődött és talán még most is tart a Zöldike címen kisiskolások számára rendezett vetélkedő, amelyen természetismereti tudásukat mérhetik össze a bátor versenyzők.

Holnap reggel nyolckor újra a speciális iskola tanulóit várják majd „Itt van az ősz” című könyvtári foglalkozásukra, tíz órától újra a kisiskolások versengenek, ezúttal olvasmányokhoz kapcsolódó fejtörők megfejtésében.

Szerdán délelőtt Az Érsekkert mesélő fái címmel Gulyás Béla tart helyszíni előadást. Gyülekező tizenegy órakor a Dózsa Kollégium bejáratánál. Délután Baba-mama klubbal folytatódik a program dr. Törökné Móczár Györgyi játéktár vezető, tanító vezetésével. A téma: milyenek a jó játékok?

Csütörtökön délelőtt újra a Nebuló Speciális Iskola tanulói számára tartanak foglalkozást Őszi Könyvtári Beavatás címmel, péntek délután pedig „Bács-Kiskun megyei nyomkereső” címmel általános iskolások oldhatnak majd meg szépirodalmi művekre épülő feladatsort.

Szombat délelőtt tíz órakor „Mesél a könyvtári maci” címmel a népmese jegyében tölthetünk majd el egy izgalmas mesedélelőttöt az Országos Könyvtári Napok keretében megtartott kalocsai rendezvénysorozat zárásaként.

A legsármosabb

Ne feledjük, amint a könyvtári napokra készült plakátjukon a kalocsai könyvtár kollektívája is hirdeti, az egyik könyvtárosunkat benevezték a Legsármosabb Könyvtáros” elismerésért folyó nemes versengésbe, amely közönségszavazatok alapján dől majd el. Hogy ki a kalocsai könyvtárosok jelöltje? Erről szóló cikkünkből megtudhatja!

Bárki hozzájárulhat tehát szavazatával a sármos kalocsai könyvtáros sikeréhez az e célra létrehozott közösségi oldalon, tegye meg Ön is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés