2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újtelek nagy Falunapja – Tartalmas programok, teltházas koncertek

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 02., 14:57

Az Újteleken június 1-jén, pénteken és szombaton megrendezett falunapon legalább háromszorosára nőtt a községben tartózkodók száma. Az önkormányzat és a családok hívó szavára szívesen jöttek a közel-távol élő rokonok, barátok, hogy a szépen fejlődő település felújított, környezetében is példa értékű Közösségi Háznál együtt ünnepeljenek, süssenek-főzzenek, vigadjanak. Az 1986-ban Keserűtelek és Résztelek egyesülésével létrejött, 1991-től teljesen önálló Újtelek összetartó, vendégszerető lakói ezen a szombaton is példát adtak abból, hogy a hagyományok, baráti kapcsolatok ápolása, az egy közösséghez tartozás érzése mennyire össze tudja tartani az embereket. Természetesen a talán minden eddiginél jobb, tartalmasabb programok is közrejátszottak abban, hogy a közösségi ház mellett felállított nagy rendezvénysátor többször is teljesen megtelt közönséggel.

A faluba a Szelidi-tó felől érkezve már a forgalmon érezni lehetett, hogy itt valami készülőben van, de arra nem számítottunk, hogy a Közösségi házat körül ölelő, szépen parkosított részen ennyi sátort, főzőhelyet, a legkülönbözőbb korosztályhoz tartozó embert találunk egy időben.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A közösségi házban 11 órakor kezdődő szentmisét Szabó Attila plébános mutatta be, majd a rendezvényt Simon Sándor Róbertné nyitotta meg. A polgármester ünnepi beszédében röviden szólt azokról a befejezett és folyamatban lévő fejlesztésekről, melyek közül az újabbak több mint 190 millió forint pályázati forrásból, önerőből valósultak meg.
Mindezek a felsorolás nélkül is szembetűnőek Újteleken, hiszen csak a rendezvény helyszíne körül megújult járdák, maga a közösségi ház tükrözi mindazt az erőfeszítést, amelyet a település épüléséért-szépüléséért tettek, tesznek.

A közel 350 lakosú Újteleken nincs önálló óvoda és iskola, a gyerekek ezeket a szolgáltatásokat a szomszédos Szakmáron vagy Kalocsán veszik igénybe. Ebből és a kis földrajzi távolságból, a történelmi gyökerekből adódik, hogy az ünnepi asztalnál a környező települések polgármesterei között természetesen ott volt András Gábor szakmári polgármester, és a helyi hivatal vezetését is ellátó Csefkóné Busa Andrea jegyző.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Ám a civil szervezetek, helyi vállalkozók is kötelességüknek érezték, hogy részt vegyenek az ünnepi programokon és ebéden, amelynek elkészítésében leginkább a főzéstudományáról ismert Balogh Imre és segítői jeleskedtek. Készült még „szaladgálós”, azaz kézzel nyújtott rétes, ami valljuk be, nem kis teljesítmény volt, a résztvevők számát tekintve.

A délutáni program Gájer Bálint, majd a híres solti mazsorettek fellépésével kezdődött, de ez csak megalapozott a Kalocsai Fúvószenekar kitűnő, vérpezsdítő koncertjének.

A néptánccsoportok két órán át tartó műsorában a Szakmári Nádikó, a Szakmári Malomér, a Szakmári Menyecskék, a Szakmári Ifjúsági Csoport után a Foktői Hagyományőrző Néptánccsoport, majd a Mezei Virágok Népdalkörfellépése követte. 

Geri Betli Gábor koncertje után Szekeres Adrienn, a magyar pop/rock egyik meghatározó egyénisége lépett színpadra és szórakoztatta közel egy órán át a rendezvénysátrat teljesen megtöltő közönséget. 

A 2019 évi Újteleki Falunap legnagyobb látványossága a gyerekek miatt 21.30-kor kezdődő tűzijáték volt, hogy aztán az idősebb és fiatalabb korosztály késő éjszakába nyúlóan szórakozhasson a Retróbulin, Simivel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei