2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újteleken májustól korszerűsítik a „község szívét”

Zsiga Ferenc  |  2019. 03. 04., 09:30

Újteleken nagy változások előtt áll a községháza épülete. A várhatóan októberre elkészülő beruházás során megtörténik az épület és a pince födémszigetelése, a nyílászáró-csere, a teljes fűtéskorszerűsítés, valamint a teljes külső szigetelés, ezen kívül a nemes vakolat készítés.


Forrás: Zsiga Ferenc

Simon Sándor Róbertné a fejlesztés előtt álló épületegyüttes bemutatásakor elmondta:

a 350 lakost számláló Újtelek polgármestereként a TOP-os pályázatokban leginkább azt értékeli, hogy településenként próbálnak forrást biztosítani.

Nem kizárólag a lakosság számát veszik figyelembe, hanem hogy a beadott pályázat mennyire szolgálja az adott közösséget, mennyire valósítható meg azt a közösségi célt, amelyhez a pályázati összeget igényelték.


Forrás: Zsiga Ferenc

„Innen is megköszönöm Rideg Lászlónak, a megyei közgyűlés elnökének, hogy felkarolja, segíti a legkisebb településeket, hiszen világosan látszik, hogy egy olyan méretű és lélekszámú település, mint például Újtelek, a lakosság száma alapján egy-egy fontos fejlesztés megvalósításához legfeljebb 4-5 millió forinthoz jutna. Ez az összeg fejlesztési területen szinte semmire nem elég. Félreértés ne essék, annak is nagyon örülnénk, de kérdés, mit tudnánk belőle megvalósítani? – fejtette ki a polgármester. Simon Sándor Róbertné azzal folytatta:


Forrás: Zsiga Ferenc

ám az a TOP-os 20 millió forint, amit az elmúlt évben csapadékvíz elvezető hálózat korszerűsítésére kaptuk, jelentős előrelépést hozott mind műszaki, mind a településkép vonatkozásában.”
A polgármesteri hivatalt, orvosi rendelőt és könyvtárat, tehát gyakorlatilag a település „szívét” jelentő községháza épületegyüttest is csak ilyen nagyságrendű, a lakosság számát tekintve valóban nagynak tűnő összeggel tudjuk majd hamarosan korszerűsíteni.

Nagyon fontos ez az itt élő embereknek, hiszen óvodánk, iskolánk már nincs.”


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester arról is beszámolt, hogy a munkálatok várhatóan május 1-jén kezdődnek, és reményei szerint még ebben a ciklusban, tehát októberig befejeződnek. Mint elhangzott, a községházán megvalósuló beruházás födémszigetelést, pincefödém szigetelést, nyílászáró cserét, teljes fűtéskorszerűsítést teljes külső szigetelést, nemes vakolat készítést foglal magába.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés