2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tíz éves kisfiú esett a Dunába Uszódnál - Egy horgász megmentette

Tíz éves kisfiú esett a Dunába Uszódnál - Egy horgász megmentette
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 10., 08:33

Egy tíz év körüli helyi kisfiú esett a Dunába tegnap Uszódnál, a hajóállomásnál 19 óra körüli időpontban. Az egyelőre tisztázatlan körülmények között bekövetkezett vízbaleset részleteiről pillanatnyilag annyit tudunk, a bajba jutott fiúra egy a közelben horgászó, nyugdíjas korú, uszódi férfi figyelt fel, aki a gyereket kimentette a vízből. A fiút a mentőszolgálat a kalocsai kórházba szállította, állapota szerencsére kielégítő.

A háziorvost valószínűleg a közelben tartózkodók értesítettek, de a mentők és a rendőrség is nagyon gyorsan a helyszínre érkezett.

A mentőszolgálat két kocsija közül az egyik a fiút ellátását követően a kalocsai kórház sürgősségi osztályára szállította.

INFORMÁCIÓNK SZERINT A GYEREK JÓL VAN, DE AZ ÉJSZAKÁT A KÓRHÁZBAN TÖLTÖTTE.

Helyi lakosoktól megtudtuk: a hajóállomásnak nevezett partszakasz fizikailag is le van zárva, de a fémrács melletti kövezésen le lehet jutni a vízhez.

ERRE AZONBAN CSAK KEVESEN VÁLLALKOZNÁNAK, UGYANIS AZ EGYKORI HAJÓÁLLOMÁS MIATT A PART RENDKÍVÜL MEREDEK. AZ ADOTT DUNA-SZAKASZON MINDIG NAGY A VÍZ SODRÁSA, AMI A JELENLEGI MAGAS VÍZÁLLÁS MIATT SZABAD SZEMMEL IS JÓL LÁTHATÓ.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyerek kísérővel, vagy egymaga érkezett a Duna-partra, amely a település szélétől, illetve a védgáttól csupán pár száz méterre van. Mint köztudott, Uszód szélső házait a védgát választja el a Duna árterétőll, illetve a Dunától.

Az uszódiak kollektív emlékezete őrzi, hogy régebben már volt vízibaleset az uszódi Duna-szakaszon, akkor a jelenlegi helyszíntől feljebb, egymástól időben és térben függetlenül két fürdőző fiúgyerek is a folyóban lelte halálát.

Amint több ellenőrzött információhoz jutunk, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK