2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tíz éves kisfiú esett a Dunába Uszódnál - Egy horgász megmentette

Tíz éves kisfiú esett a Dunába Uszódnál - Egy horgász megmentette
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 10., 08:33

Egy tíz év körüli helyi kisfiú esett a Dunába tegnap Uszódnál, a hajóállomásnál 19 óra körüli időpontban. Az egyelőre tisztázatlan körülmények között bekövetkezett vízbaleset részleteiről pillanatnyilag annyit tudunk, a bajba jutott fiúra egy a közelben horgászó, nyugdíjas korú, uszódi férfi figyelt fel, aki a gyereket kimentette a vízből. A fiút a mentőszolgálat a kalocsai kórházba szállította, állapota szerencsére kielégítő.

A háziorvost valószínűleg a közelben tartózkodók értesítettek, de a mentők és a rendőrség is nagyon gyorsan a helyszínre érkezett.

A mentőszolgálat két kocsija közül az egyik a fiút ellátását követően a kalocsai kórház sürgősségi osztályára szállította.

INFORMÁCIÓNK SZERINT A GYEREK JÓL VAN, DE AZ ÉJSZAKÁT A KÓRHÁZBAN TÖLTÖTTE.

Helyi lakosoktól megtudtuk: a hajóállomásnak nevezett partszakasz fizikailag is le van zárva, de a fémrács melletti kövezésen le lehet jutni a vízhez.

ERRE AZONBAN CSAK KEVESEN VÁLLALKOZNÁNAK, UGYANIS AZ EGYKORI HAJÓÁLLOMÁS MIATT A PART RENDKÍVÜL MEREDEK. AZ ADOTT DUNA-SZAKASZON MINDIG NAGY A VÍZ SODRÁSA, AMI A JELENLEGI MAGAS VÍZÁLLÁS MIATT SZABAD SZEMMEL IS JÓL LÁTHATÓ.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyerek kísérővel, vagy egymaga érkezett a Duna-partra, amely a település szélétől, illetve a védgáttól csupán pár száz méterre van. Mint köztudott, Uszód szélső házait a védgát választja el a Duna árterétőll, illetve a Dunától.

Az uszódiak kollektív emlékezete őrzi, hogy régebben már volt vízibaleset az uszódi Duna-szakaszon, akkor a jelenlegi helyszíntől feljebb, egymástól időben és térben függetlenül két fürdőző fiúgyerek is a folyóban lelte halálát.

Amint több ellenőrzött információhoz jutunk, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei