2023. 09. 28. csütörtök
Vencel
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A KFC hasznosíthatja a focipályát övező reklámfelületeket – A csapat szponzorainak hirdetései kerülnek a felületekre

Illés György Cinó  |  2023. 09. 07., 08:25

A legutóbbi, múlt csütörtöki képviselő-testületi ülésen került napirendre az Anda Kalocsai Futball Club (KFC) elnökének kérése, amelyben a focipálya körüli reklámfelületek ingyenes használatát kérték, ahol a csapat szponzorai helyezhetnék el hirdetéseiket. A testületi ülésen szóba került a város és egy helyi vállalkozó vitás ügye is, amelyre most másodfokon is pont került – erről a polgármester adott tájékoztatást.

Az Anda KFC elnöke, Kohány Gábor kereste meg a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft.-t, hogy engedélyezze részükre a kalocsai Molnár Ferenc Sport és Szabadidő Központban a centerpálya körüli szponzorációs reklámtáblák ingyenes használat, hogy az őket támogató cégek és közösségek elhelyezzék hirdetményeiket.

A kérés augusztus 29-én érkezett az önkormányzathoz szeptember 1-i hatállyal, hivatkozva a klub szűkös anyagi bevételeire.
A reklámfelületeket a meglévő és potenciális pénzügyi támogatóik felé tudnák kiajánlani, a támogatói bevételeket pedig a Klub fenntartására tudnák fordítani.

Amennyiben a képviselőtestület úgy gondolja, úgy ezzel támogatni tudjuk a futballklub működését.”– nyitotta meg a napirendi pont tárgyalását dr. Filvig Géza polgármester.

Miután sem kérdésre, sem hozzászólásra nem jelentkezett egyik képviselő sem, így a polgármester még hozzátette: az ingyenes hasznosítás jogát határozatlan időre adnák oda a futballklubnak, 60 napos felmondási lehetőséggel, hogy ne kelljen rendszeresen megújítani.
A szavazásnál

A JAVASLATOT A 11 JELENLÉVŐ KÉPVISELŐ EGYHANGÚLAG ELFOGADTA.

Amint arról már írtunk, ugyanezen a testületi ülésen elfogadták a „Csíplek Kalocsa” Paprikafesztivál költségvetését, benne az új Duna-hidat építő Duna Aszfalt cégcsoport 40 milliós támogatásával, és az ülést záró polgármesteri tájékoztató is tartogatott meglepő híreket.

A vármegyei kormányhivatal szerint törvényes volt az eljárás

A polgármesteri tájékoztatóban szóba került még egy kalocsai vállalkozó és a város közti vita, az önkormányzat felügyeleti szervénél történt lezárása.
A kalocsai tanpálya körüli területrész rendezésének érdekében jegyzői eljárás zajlott, amelynek jogszerűségét a vállalkozó vitatta. A kérdésben a nyár elején képviselő-testületi döntés született, amely a város érdekeit figyelembe véve szentesítette a területet felosztásáról szóló döntést.

Ez ellen azonban bejelentést tett a vállalkozó az önkormányzatunk felettes szervéhez, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalhoz, azzal indokolva indítványát, hogy a számára sérelmes döntéssel szerinte több jogszabályt is sértett az önkormányzat.

A Kormányhivatal vizsgálatot folytatott le ez ügyben, amelynek eredményéről a Kormányhivatal most tájékoztatta a jegyzőt.

A kétoldalas határozatot a polgármester nem kívánta fölolvasni, azzal, hogy igény szerint megküldi a képviselőknek, de annyit idézett belőle:

A vizsgálatnál a fentiekre tekintettel a törvényességi felügyeleti eljárás vizsgálati szakaszának lefolytatását követően intézkedés megtételét nem tartom indokoltnak”„TEHÁT KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÖRVÉNYESEN ÉS SZABÁLYOSAN JÁRT EL”

– jelentette ki Filvig Géza, hozzátéve:

Volt ott egy ellenérdekű fél, aki a saját igénye szerint szerette volna, hogy a döntést meghozzák, de a közérdekre és Kalocsa város érdekére tekintettel hozta meg döntését az önkormányzat, törvényesen, szabályosan.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-22 11:40:00
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023-09-22 11:35:37
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 28., 10:12
Egy hónap múlva délután öt órakor már sötét lesz. Még >>>
2023. 09. 28., 09:14
Igazi C-vitamin bomba a piros csipkebogyó! Még >>>
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK