2024. 06. 24. hétfő
Iván
: 395 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A KFC hasznosíthatja a focipályát övező reklámfelületeket – A csapat szponzorainak hirdetései kerülnek a felületekre

Illés György Cinó  |  2023. 09. 07., 08:25

A legutóbbi, múlt csütörtöki képviselő-testületi ülésen került napirendre az Anda Kalocsai Futball Club (KFC) elnökének kérése, amelyben a focipálya körüli reklámfelületek ingyenes használatát kérték, ahol a csapat szponzorai helyezhetnék el hirdetéseiket. A testületi ülésen szóba került a város és egy helyi vállalkozó vitás ügye is, amelyre most másodfokon is pont került – erről a polgármester adott tájékoztatást.

Az Anda KFC elnöke, Kohány Gábor kereste meg a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft.-t, hogy engedélyezze részükre a kalocsai Molnár Ferenc Sport és Szabadidő Központban a centerpálya körüli szponzorációs reklámtáblák ingyenes használat, hogy az őket támogató cégek és közösségek elhelyezzék hirdetményeiket.

A kérés augusztus 29-én érkezett az önkormányzathoz szeptember 1-i hatállyal, hivatkozva a klub szűkös anyagi bevételeire.
A reklámfelületeket a meglévő és potenciális pénzügyi támogatóik felé tudnák kiajánlani, a támogatói bevételeket pedig a Klub fenntartására tudnák fordítani.

Amennyiben a képviselőtestület úgy gondolja, úgy ezzel támogatni tudjuk a futballklub működését.”– nyitotta meg a napirendi pont tárgyalását dr. Filvig Géza polgármester.

Miután sem kérdésre, sem hozzászólásra nem jelentkezett egyik képviselő sem, így a polgármester még hozzátette: az ingyenes hasznosítás jogát határozatlan időre adnák oda a futballklubnak, 60 napos felmondási lehetőséggel, hogy ne kelljen rendszeresen megújítani.
A szavazásnál

A JAVASLATOT A 11 JELENLÉVŐ KÉPVISELŐ EGYHANGÚLAG ELFOGADTA.

Amint arról már írtunk, ugyanezen a testületi ülésen elfogadták a „Csíplek Kalocsa” Paprikafesztivál költségvetését, benne az új Duna-hidat építő Duna Aszfalt cégcsoport 40 milliós támogatásával, és az ülést záró polgármesteri tájékoztató is tartogatott meglepő híreket.

A vármegyei kormányhivatal szerint törvényes volt az eljárás

A polgármesteri tájékoztatóban szóba került még egy kalocsai vállalkozó és a város közti vita, az önkormányzat felügyeleti szervénél történt lezárása.
A kalocsai tanpálya körüli területrész rendezésének érdekében jegyzői eljárás zajlott, amelynek jogszerűségét a vállalkozó vitatta. A kérdésben a nyár elején képviselő-testületi döntés született, amely a város érdekeit figyelembe véve szentesítette a területet felosztásáról szóló döntést.

Ez ellen azonban bejelentést tett a vállalkozó az önkormányzatunk felettes szervéhez, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatalhoz, azzal indokolva indítványát, hogy a számára sérelmes döntéssel szerinte több jogszabályt is sértett az önkormányzat.

A Kormányhivatal vizsgálatot folytatott le ez ügyben, amelynek eredményéről a Kormányhivatal most tájékoztatta a jegyzőt.

A kétoldalas határozatot a polgármester nem kívánta fölolvasni, azzal, hogy igény szerint megküldi a képviselőknek, de annyit idézett belőle:

A vizsgálatnál a fentiekre tekintettel a törvényességi felügyeleti eljárás vizsgálati szakaszának lefolytatását követően intézkedés megtételét nem tartom indokoltnak”„TEHÁT KALOCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TÖRVÉNYESEN ÉS SZABÁLYOSAN JÁRT EL”

– jelentette ki Filvig Géza, hozzátéve:

Volt ott egy ellenérdekű fél, aki a saját igénye szerint szerette volna, hogy a döntést meghozzák, de a közérdekre és Kalocsa város érdekére tekintettel hozta meg döntését az önkormányzat, törvényesen, szabályosan.”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 24., 12:09
Rossz idő esetén 28-án vagy 29-én végzik el a vérszívók egyedszámát csökkentő kezelést. Még >>>
2024. 06. 23., 09:30
Az idősebb vádlottnak még egy lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba. Még >>>
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK