2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

A Róna utca elnevezése Anda utcára változik – A városban legnagyobb értékben fejlesztő céget érte a megtiszteltetés

Zsiga Ferenc  |  2023. 11. 06., 08:37

Még július közepén kezdeményezte a polgármester, hogy a város legnagyobb iparűzési adó befizetőjéről és a legnagyobb értékben fejlesztő cégéről, az Anda-ról nevezzék el a társaság létesítményeinek helyet adó Róna utcát. Dr. Filvig Géza akkori érvelése szerint az utca átkeresztelése egyfajta elismerése lehetne a dinamikusan fejlődő, a jövőjét Kalocsán tartósan elképzelő cég tevékenységének, a helyi közösségek érdekében tett jószolgálati erőfeszítéseinek.

Az utca átnevezésének jogi előkészítésével a képviselő-testület júliusban a jogi és ügyrendi bizottságot bízta meg, amelynek elnöke, dr. Vincze András az október 26-i tanácskozásra készített előterjesztést, és miután az utcaneveket helyi rendeletben kell szerepeltetni, kezdeményezte a vonatkozó rendelet módosítását.

A polgármester a téma felvezetésekor felidézte, hogy az Anda telephelyéhez és a fejlesztés alatt álló területeihez vezető Róna utcában csupán egy, igaz, oda régebben települt cég, a Szakmári Gabona Kft. található. A társasággal egyeztettek, és az önkormányzat felajánlotta, hogy az utcanév változásából eredő költségeket – új telephelybejegyzés, bélyegzők cseréje, új utcanév tábla, stb.- átvállalja az önkormányzat. Egyébiránt a látványában is új, korszerű Anda csarnokok által a Szakmári Gabona Kft. telephelye is értékesebbé válik. 

Mint emlékezetes, az idén februári alapkőletételt követő öt hónap múlva elkészült és immár termelő és logisztikai célokat szolgál az ANDA PRESENT Kft. Kalocsai telephelyén felépült új üzemcsarnok, melyet 2023. július 20-án Varga Mihály pénzügyminiszter avatott fel.

Miután az illetékes bizottságok támogatták a döntést és ellenvélemény sem fogalmazódott meg, végül a rendeleten végzett utolsó pontosítások után a képviselők megszavazták az utcanév változtatást, tehát Kalocsán a Róna utcát a rendelet kihirdetését követően Anda utcának nevezik. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-12-01 10:07:09
Nagy izgalommal készülnek a keceli Flora Virágfesztivál és a kapcsolódó, immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Országos Fazekas Kiállítás szervezői a hétvégén tartandó nagyrendezvényre, hiszen három év alatt talán a biciklizésből is ki lehet esni. Azt remélik, a közönség is hasonló várakozással tekint a visszatérő, ma nyíló fesztiválra.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 04., 15:38
Az eset azért különösen kegyetlen, mert majdnem meghiúsította az első közös gyertyagyújtást. Még >>>
2023. 12. 04., 12:53

A Bagossy Brothers Company elhozta az idei tél egyik legszebb dalát!

A ‘Hull a Hó’ című szerzemény felidézi a régmúlt téli képét, amikor térdig érő hóban sétáltunk, a szánkók éjjel is siklottak a domboldalakon, a forralt bor és a fenyőillat sem hiányzott egyetlen családból sem. Még >>>
2023. 12. 04., 12:08
„Minél tovább hisz a gyermek a csodában, annál jobb” – Dr. Vekerdy Tamás szerint. Úgy gondolta, hogy a gyermek egyszer magától is rájön arra, hogy a Mikulás helyett a szülők, nagyszülők csempészik a cipőcskékbe az ajándékokat. Ennek ellenére a gyermekek szeretnek hinni a csodákban és erre szükségük is van. Még >>>
2023. 12. 04., 09:28
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2023. 12. 03., 14:15
Alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze. Még >>>
2023. 12. 03., 10:07
A harmadik nap feladványa a cikkben! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK