2021. 10. 23. szombat
Gyöngyi
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

A sétálóutca időkorlátos gazdasági behajtásáról Te is szavazz! – Lakossági véleményeket gyűjt az önkormányzat

A sétálóutca időkorlátos gazdasági behajtásáról Te is szavazz! – Lakossági véleményeket gyűjt az önkormányzat
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 26., 10:18

Ha valami, hát a Sétáló utca a gyakorlatban rendnek nem igazán nevezhető forgalmi rendje igencsak megosztja a lakosságot és az ide látogatókat. Ugyan más hasonló nagyságú, vagy nagyobb városokban ki látott már olyat, hogy a sétáló utcában néha nagyobb a kerékpáros forgalom, mint a kerékpárúton, össze vissza, a gyalogosokat, babakocsit tolókat, szaladgáló gyerekeket kerülgetve pedáloznak. Na nem csak a kerékpárosokkal van gond,,hanem a személygépkocsikkal, furgonokkal, teherautókkal behajtókkal is, akiknek mindig van valami indokuk, ha van behajtási engedélyük, ha nincs, miért négy keréken érkeznek a pár száz méter hosszú utcába. A probléma kezelését napirendre tűző dr. Filvig Géza polgármester a képviselő-testület csütörtöki ülésén jelentette be, hogy a probléma kezelésének mikéntje ügyében kikérik a lakosság véleményét.

A bejelentést követően a Facebbok-on meg is jelent az a link, amelyre kattintva, aki véleményt akar nyilvánítani az ügyben, az ott megteheti.

Dr. Filvig Géza közéleti Facebook oldalán ezt írja:

„Minden évben történik kisebb, nagyobb baleset a kalocsai sétáló utcában, mert az autósok vagy kerékpárosok nem veszik figyelembe A BEHAJTANI TILOS TÁBLÁT. Én és képviselőtársaim szeretnénk, ha ez az utca biztonságos lenne a város lakosai és az idelátogató turisták számára. Lehessen itt sétálni, el lehessen engedni a gyerekek kezét, akik önfeledten szaladgálhatnak, nyugodtan lehessen egy fagylaltot elnyalni és ne kelljen folyton arra figyelni, hogy melyik autós akar épp ide behajtani.
Szeretnénk, ha Ön is állást foglalna ez ügyben! Kérjük, töltse ki az alábbi linken lévő kérdőívet, segítse munkánkat azzal, hogy elmondja véleményét. Kattintson ide: https://forms.gle/xwywSGjPQA6YUZfe7
Köszönjük szépen együttműködését!”

Rákattintottunk, és ott ez olvasható:

Egyetért-e azzal, hogy a sétáló utcában a gazdasági tevékenységgel összefüggő gépjármű behajtásra vonatkozóan időkorlát kerüljön megállapításra?
-igen, a reggeli órákban
-igen, a déli órákban
-igen, az esti órákban
-nem

Engedélyezné-e Ön a sétáló utcában a kerékpáros közlekedést?
-igen
-nem

-Egyetért-e azzal, hogy a sétáló utcában egy "zöldebb, virágosabb" utcakép kerüljön kialakításra?
-igen
-nem

Véleménye szerint kiterjesszük-e az időkorlátos parkolást a Szolgáltatóháznál lévő parkoló, valamint a Posta mögötti parkoló területére is?
-igen
-nem

A vélemények összegzése után kíváncsian várjuk a fejleményeket, amelyekről természetesen beszámolunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021. 10. 19., 14:50
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>
2021. 10. 22., 11:23
A legfőbb változás a temető főbejárata felöl elhelyezkedő Béke utcát érinti, melynek forgalma a Petőfi Sándor utca felöl egyirányúsításra kerül, az Alkony utca felé. Még >>>
2021. 10. 22., 10:03
Az eseményen a megye legjobb borászai és pincészetei mutatkoznak be egy borkóstolóval egybekötött különleges borkiállításon. Még >>>
2021. 10. 21., 16:12
A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés