2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Bejegyezték a gyermek közétkeztetést átvevő intézményt

Illés György Cinó  |  2017. 01. 16., 08:31

A tavalyi utolsó testületi ülésen jelentette be Bálint József polgármester az új intézmény bejegyzésének tényét. A jegyző a vezetői pályázat kiírásáról tájékoztatott – még lehet jelentkezni! Egy másik döntésükkel az új intézmény részre eszközök beszerzéséről döntöttek.

Megtörtént az Államkincstárnál a gyermek közétkeztetés céljára a december 8-ai testületi ülésen hozott döntés értelmében megalapított intézmény bejegyzése – ezt dr. Bálint József polgármester jelentette be a tavalyi utolsó testületi ülésen, amelyen megvitatták az e közfeladatot átadó Menza Kft. üzleti tervét és önkormányzati finanszírozási igényét is.

Ehhez dr. Kiss Csaba, Kalocsa város jegyzője csatlakozott azzal, hogy tájékoztatás adott a vezetői pályázat kiírásának állásáról.
Elmondta: a központi honlapon kiírandó pályázathoz adatpótlást kértek, ami némi késedelmet okozott a pályázat megjelenésében, ezáltal a tervezett benyújtási határidők tekintetében is. Így a tervezett január 15-ei pályázati határidő január 31-ére módosult – eddig az időpontig nyújthatják tehát be a jelentkezők pályázataikat. Nem változik azonban az elbírálás határideje – ez továbbra is február 15. lesz.

Üstöket és autót veszünk

A karácsony előtti testületi ülésen még egy napirend foglalkozott a most alakuló intézmény ügyeivel: a gyermekétkeztetési feladatokat majdan ellátó, Jókai utcai konyha fejlesztése végett eszközbeszerzéstől döntött a testület.

Ennek indokaként az előterjesztés a konyha eszközrendszerének elavultságát hozta föl. A 15-23 éves edények közül több is jelentős költségen javításra szorulna, és olyan is van, amely már nem javítható. A biztonságos működéshez 2 db, egyenként 200-300 literes üst megvásárlása volna szükséges. A napi 1400 adagra tervezett konyha megfelelő kapacitásának biztosítására, de a megfelelő engedélyek beszerzéséhez is indokolt az eszközbeszerzés, amelyhez a bekért árajánlatok alapján 2,5 milliós forrás szükséges.

Mivel a teljes gyermek közétkeztetést innen látnák el, a szállításról is gondoskodni kell. Jelenleg egy autó szállítja ki az ételt, ami már most is gondot okoz, de az ellátott helyszínek száma két intézménnyel bővülni fog. Ezért legföljebb 2,5 milliós keretben járműbeszerzésre is kért forrást az alakuló intézmény, és annak megadását javasolta az előterjesztő a testületnek, a tartalékok költségvetési címsorából történő átcsoportosítással.

Nem szavazták meg maradéktalanul a Parkgondozó Kft. által igényelt önkormányzati támogatást a múlt évi utolsó testületi ülésen. A mintegy 157 milliós igényt alátámasztó érvek közül többet is megalapozatlannak tartott a testületi többség. A megszavazott összeg bér jellegű vonatkozásait vastag ceruzával számolták, így ez még csökkenhet is.
bővebben ...

Ezzel kapcsolatban dr. Angeli Gabriella azt kérdezte, hogy az intézmény megalakításáról szóló határozathozatalkor is látható volt-e ez az eszközbeszerzési igény, különösen, hogy autót is kell venni, mert akkor már esetleg a többi képviselő is másként döntött volna. Rámutatott: már legalább 7 millió forintot tett az önkormányzat ebbe az intézménybe, pedig még meg sem kezdte a működését.
Bálint József szerint azonban az üstöket mindenképp meg kellett volna venni. Ugyanakkor arra is fölhívta a figyelmet, hogy bármely intézménynél történik meghibásodás, az önkormányzatnak a működéshez szükséges feltételeket biztosítania kell.

A testület végül 9 igen szavazattal egy tartózkodás mellett el is fogadta az összesen ötmilliós eszközbeszerzésre irányuló javaslatot, még egy fontos lépést téve az új intézmény beindítása felé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK