2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Darázsfészekbe nyúlt Filvig Géza? – a képviselő sajtóközleményével

2015. 11. 13., 17:05

A tegnapi testületi ülés három tervezett, egy sürgősségi napirendje mellett több napirend előtti és több egyebek tárgykörben előadott fölszólalást is ügyrendbe vettek a kalocsai önkormányzat képviselői. A testületi ülésen történtekről természetesen készülnek tudósításaink. Filvig Géza azonban ezúttal megelőzött bennünket, és a tegnapi testületi ülés kapcsán egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ezt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Valószínű darázsfészekbe nyúltam, amikor elkezdtem az alábbi témával foglalkozni és utánajártam.

2015 nyár elején hallottam először, hogy állítólag a Vagyonhasznosító Kft-nek havonta nagy összegű kifizetése van egy kommunikációs cég felé, amely cégnél alkalmazásban van az egyik képviselőtársunk. Így képviselőként jegyző úrtól írásbeli engedélyt kértem, hogy a kft. szerződéseit áttekinthessem. Kb. 200 db szerződést tártak elém, melyeket áttekintettem. Volt egy kis kupac, ami nem fontos, ami már nem hatályos szerződés, azok között volt véletlenül az a kommunikációs szerződés, ami havi 645.922-Ft díjra köttetett. 

Kikértem a szerződés másolatát.
Nyilván erről az érintettek tudomást szereztek és attól kezdve valami megváltozott. Intenzív támadás és lejáratás kezdődött a személyem ellen.
A szerződés kikérése óta lejárató és rágalmazó cikkek, kommentek hol névvel, hol névtelenül jelennek meg rólam, még önkormányzati felületen is. A Demokratikus Koalíció egyik térségi vezetője jogi eljárásokkal fenyegető levelet küld részemre. A helyi sajtó bizonyos képviselői - véleményem szerint ráhatásra - úgy vágják meg, illetve úgy közlik az általam elmondott információkat, hogy abból a lakosságnak nincs lehetősége a tényszerű tájékozódásra. Az önkormányzatot és a várost védő tisztességes, jogszabályoknak megfelelő eljárásokra való figyelmeztetésem kötekedő, akadályozó színben tüntetik fel.

Személyeskedő, ízléstelen támadást folytattak feleségem ellen, aki nem közszereplő !!!

Október végén sajtótájékoztatót tartottam Simon Zoltán képviselőtársammal, ahol ezt a kommunikációs szerződést hivatalos eljárással kikérve, szigorúan tényekre alapítva, nyilvánosságra hoztam, mert nem tartom tisztességes kifizetésnek. A november 12. napján tartott testületi ülésen is szóbahoztam a témát, ami nem kis feszültséget okozott a testületben.

Érintett képviselőtársam, akinek havi 360.000- Ft a fizetése ettől a cégtől, rám támadt azzal, hogy nekem milyen megbízási szerződésem volt a Vagyonhasznosító Kft-vel?!

Nekem Dr. Filvig Géza önkormányzati képviselőnek semmilyen - hangzott el a válasz részemről. A Dr. Filvig Ügyvédi Irodának (ami egy társaság) volt 2012-ben megbízási szerződése a Kft-vel, havi 100.000- Ft megbízási díjért. Ezen megbízási szerződés keretében dolgoztuk ki kollegámmal a Vigadó sor 2. szám alatti önkormányzati társasház kilakoltatási eljárását. Nehéz és kényes feladat volt, előtte 20 évig nem sikerült megoldani. Átfogó, végrehajtható stratégiára és ügymenetre törekedtünk. A bent lakókkal szemben, egyesével, mindenkivel külön-külön kellett megindítani a ház kiürítésére irányuló bírósági eljárást. Ez a megbízási szerződés 12 hónapig volt hatályban, az előkészítő munka befejezésével magam kezdeményeztem a megszüntetését. Megítélésem szerint nem volt eltúlzott a megbízási díj, az ügyvédi irodák munkadíjához mérten az alsó ár kategóriába tartozott. Tisztességesen és eredményesen megdolgoztunk a pénzért, a cég az előkészített anyagokból sikeresen végre tudta hajtani a ház kiürítését.

Kinek léptem ennyire a „tyúkszemére”? Milyen körök érdekeit sértem?

Ezek a kérdések azért fogalmazódnak meg bennem, mert még nekem kell megmagyaráznom a képviselői és ügyvédi munkámat azoknak és megvédeni azokkal szemben, akiknek az érdekeit sértem a kommunikációs szerződés firtatása kapcsán, úgy, hogy ők természetesen a saját szerződésükről és munkájukról semmit nem mondanak.

Próbálnak lejáratni, megtörni és elvenni a kedvem a közéleti munkától.

Bevallom, néha nehéz is az élet adta akadályok leküzdése mellett, de erőt merítek azokból a biztatásokból, amiket sok embertől kapok.

Ez úton is köszönöm!


Kalocsa, 2015. november 13.

Dr. Filvig Géza
önkormányzati képviselő

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 14 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (14 db)
Zsóka
2015-11-15 20:20:41
Most olvasom dr. Filvig Géza közleményét nagyon korrekt, ez így tisztességes. Végre van Kalocsának egy kalocsai születésű, fiatal, de mégis már tapasztalt közéleti embere, akit mindenki ismer a városban. Egyenes ember és szerethető, akár az apja, őt nagyon kedveltem, kár, hogy nem tudja segíteni a fiát.
Ancsa
2015-11-14 16:58:21
Teljesen egyet értek az előttem írtakkal!Nekem is az a véleményem, hogy az Angeli Gabriella és az élettársa irreálisan sok pénzt visznek haza, ahhoz képest, hogy nem mutatnak fel semmi érdemlegeset!Az Angeli képviselő asszony kommunikációs szerződésének teljesítése teljesen üres lehet, mivel nagyon csöndben van, hogy mit is tesz valójában a magas fizetéséért!Szerintem illene megmagyaráznia nekünk, hogy mit is dolgozik ő valójában!A "Bólint" Jóska név nekem is tetszik, bár bízom benne, hogy a polgármesterünk majd cáfolja ezt a csúfnevet!
Maximus
2015-11-14 19:10:59
Alig várjuk!
Maximus
2015-11-14 12:20:01
BÓLINT JÓZSEF EZT NEM TUDOM KI TALÁLTA KI, DE NAGYON NAGY!

Sajnos ez nem vicc, ez a valóság :)
Csakegy Kalocsai
2015-11-14 07:37:59
Nagy pénzt nyúlunk le, emellett mocskolódunk és fenyegetőzünk- tiszta szocialista módszer. Ez a Bólint Jóska kifejezés nagyon tetszik, ráillik! Nincs akkora támogatottsága a polgármesternek, hogy ezeket a balhékat átvészelje, ha nem szünteti meg a pénzosztást. Pont Angeli Gabiért vállal ekkora konfliktust, aki a legnépszerűtlenebb képviselő, a hivatalban is utálják, rossz döntés. Jóhogy Filvig Gézát támadják, tőle félnek legjobban, mert jól érvel és tényszerű. Az elővett szerződése piti eszköz ellene. Ő legalább lettet már az asztalra, ezt várjuk a többiektől is, akik kritizálják.
Joco
2015-11-14 06:49:14
Azt ne feledjük hogy a cég havi 650.000 kapott megbízást az Angeli brutto 360.000 ert kommunikál mi van a közel 290 ezer különbséggel? Azért ki és mit csinál? Főleg a vagyon kft. nel ami veszteséges. Csinál még évi 7.7 millio veszteséget? Karaktergyilkosság vicc még a fogalommal sincs tisztaban ez a buta nő. A BÓLINT Jóska meg bólogat hozzá.
Kalotroll
2015-11-13 22:36:57
Szerintem ne sikkadjunk el e tények felett! Filvig Géza és Simon Zoltán tartott egy sajtótájékoztatót, ahol bemutattak bizonyos pénzmozgásokat és az azok mögött lévő szerződéseket. Tehát mondandójukat TÉNYSZERÜEN, iratokkal ALÁTÁMASZTVA mutatták be. Beindult az ellentámadás, a sajtótájékoztatón elhangzott érvekre semmilyen érdemi válasz nem jött. Az nem válasz BÁBlint Józseftől, hogy jogszerű és nem foglalkozunk vele, hanem egy ítélet, egy minősítés. Indoklás nélkül. Az külön gusztustalan, hogy a két képviselőt személyében és családjait támadják, de láttunk már itt cifrákat Gusztáv hosszú országlása alatt. A kínzó kérdésekre csak annyi válaszra futotta, hogy ez a Hampuk nem tanácsadó (már!) Fletónál, meg hogy karaktergyilkosság (sic!) és különben is óvóbácsi kérem a Géza is ezt csinálta. De ahogy látom Filvig képviselő urat sem kell félteni, megvédte magát, újra tényszerűen leírta, hogy mit csinált és mennyiért. Ezt a lépést hagyta ki Angeli képviselő asszony! Talán azért mert nem lehet igazából megmagyarázni, hogy mi az a teljesítmény, milyen kézzelfogható eredménye van annak, amiért ezt az összeget ilyen nyakatekert útvonalon kell felvennie?!
Mihály
2015-11-13 22:34:50
Az a probléma, hogy azt aknázzák, aki rámutatott ezekre a sumákságokra, amit ez az elvetemült nőszemély és a palija művel. Hagyja már dolgozni az értelmesebbet, aki jól csinálja a munkáját. Filvig legalább tett is azért, amiért pénzt kapott, az Angeli sokkal több pénzért pedig semmit sem "kommunikál"!!Nem érdemli meg a fizetését!Gáz, hogy ezt a nőt egyáltalán megválasztották, de csak most mutatkozott be...Jó volna, ha most már befogná a lepénylesőjét, mert kiakaszt mindenkit.Neki már nincs lejjebb...
geronimo
2015-11-13 21:45:29
A polgármester - legújabb közkeletű becenevén BÓLINT Jóska - szerint az Angeli Gabi féle DK-s cég szerződése teljesen szabályos és jogszerű. Ő megvizsgálta, és mindent rendben talált. Jogvégzett ember, úgyhogy tételezzük fel, hogy így is van. Egy nagyon fontos kérdésre viszont elfelejtett válaszolni polgármester úr: mi szüksége van a Kalocsavagyon Kft-nek évente közel bruttó 10 millió forintért - az 5 éves ciklus alatt tehát összesen 50 millióért, egy óvoda teljes körű felújításának áráért - kommunikációs tanácsadóra? Egy olyan Kft-nek, amely a tavalyi évi beszámolója szerint - a Loibl Laci féle nagy mínuszvadászatot és újrakönyvelést követően - papíron 70 millió veszteséget könyvelt el, ha már valamire milliókat költ tanácsadás címén, akkor leginkább gazdálkodási területen lenne szüksége tanácsokra. Árulja már el nekem valaki, hogy mi a lófityulát kommunikál az Angeli Gabi évente egy évfolyamnyi hatodikos gyerek erdélyi kirándulásának áráért az élettársa által vezetett közszolgáltató cégnek, ami ennyi pénzt megér az adófizetőknek? Azt meg végképp nem értem, hogy ha egyszer a Kft. fizeti a képviselőasszony apanázsát, akkor mit keres a Városházán, miért nem a Kft. biztosít neki irodát? És miért jár a nyakára a fél hivatalnak, mintha legalábbis ő lenne az alpolgármester, nem a Melinda? Mindenesetre az látszik, hogy a ballib politikai kommunikáció nagyon megy neki, támadásra támadással felel, a feltett kérdésekre nem válaszol, helyette tücsköt-bogarat összehord az ellenfelére, karaktergyilkosságot emleget, miközben éppen ő követ el saját magán karakter-öngyilkosságot. Gyurcsány emberétől mondjuk nem is várható más!
Kalotroll
2015-11-13 22:23:26
Karaktergyilkossághoz karakter is kellene! Ebben a történetben pedig csak egy karaktert látok, Filvig Gézát!
Lufi
2015-11-13 20:23:18
Ez nem darázsfészek! Ez egy fertő! Élősködnek a város nyakán a polgarmestert meg vezetik az orránál fogva. Nagy a baj ebben az egészben mert semmi palyazatot nem nyertek es meg nem is indultak. Ehelyett elköltik és eladják amit csak lehetajd felélik ilyen emberek mint az Angeli! Ne hunyjunk szemet a felett hogy ez egy bújtatott visszaalkalmazás amit a törvény tilt! A Géza a Simon zolivala feltarta es nagyszerűen tényekre alapozva nyivánosságra hozta! Ennek a gerinctelen nőnek le kellene vonnia a következtetéseket. Utálták mindehol ahol csak járt.. Én megvizsgálnám azt is hogy vett e fel tolmácsolásért pénzt Kircheimben mert ezt is beszélik! Az emberéről nem beszélek mert az a másik fele! 2 en teljesen leépítik a várost és havonta hazavisznek 1.5 Milliót ez azert már mindenen tulmegy ugy hogy egymasnak adnak szerződéseket. Apolgarmester meg tűri és védi a törvénytelenséget sőt még a Teit ből 4 milliót odaad ennek a cégnek. Ebből is biztos kapott. A Tanu cimű film jut eszembe erről és az hogy újbol a kommunizmusban vagyunk.
ForzaKalocsa
2015-11-13 19:21:36
Az egymásra öntött kritikába most nem mennék bele, bár meg van róla a véleményem. Sokkal fontosabbnak tartom azt a tényt, hogy Filvig képviselő vezetésével egy olyan problémát sikerült a Vigadó soron kezelni, amit előtte 20 évig halogattak, vagy egyszerűen negligáltak. Vagy az akarat, vagy a képesség, vagy az erő hiányzott hozzá, egyik rosszabb, mint a másik.
Ő rászánt egy csomó időt, energiát, hogy ennek a munkának volt egy jutányos ára? Ennél haszontalanabb dolgokra lett sokkal több már kifizetve...
Joco
2015-11-13 17:24:50
Hajrá Géza! Csak így tovább. Ezt az élősködő képviselőt nem szabad hagyni! Gusztustalan amit ő és,a pártja megenged magának. A polgármester meg hagyja hogy ilyen emberek irányítsák. Nem kell hagyni! Gratulálok és kitartás!
Maximus
2015-11-13 19:13:38
Mi bajod a Cicével?

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés