2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Filvig Géza: Bolvári Ferdinánd és felesége, meg Magóné Tóth Gyöngyi, a DK-s társaság áll a gyűlöletcunami mögött – Halálos fenyegetést is kapott a polgármester

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 27., 14:20

Ahogy az várható volt, a városi képviselő-testület július 27-én tartott rendkívüli ülésen nem a napirenden szereplő két téma, a Kubinszky utca útburkolatának korszerűsítésére és a közművelődési intézmény eszközbeszerzésére benyújtott pályázatokhoz szükséges, az önerőt érintő korrekció volt a fő téma. A gyújtópontba sokkal inkább a polgármesternek egy a Facebook-on megosztott, a Belügyminisztérium által nyújtott, gyakorlatilag normatív támogatáshoz fűzött, mint utólag mondta, pontatlan megfogalmazása kapcsán feltett képviselői kérdés, majd az arra adott szókimondó válasz került. Filvig Géza szerint az ellenzéki médiumok, fakenews-gyárak által felturbózott, azok által bevallottan is a helyi, magát függetlennek valló, valójában DK-s, ellenzéki érdekeket szolgáló bukott polgármester-jelölthöz, Bolvári Ferdinándhoz és feleségéhez, Gättner Anikóhoz köthető helyi portál, valamint Magóné Tóth Gyöngyi megyei DK-s képviselő áll az ellenzéki bejegyzésekben testet öltő gyűlöletcunami mögött. Mint elhangzott, a szélsőség odáig fajult, hogy azok között még halálos fenyegetés is található.

A polgármesterhez intézett kérdést az újságírói várakozással ellentétben nem Király Róbert, félreértethetetlenül ellenzéki képviselő, hanem Szabó Balázs jobbikos, de a Békés Kalocsáért színeiben mandátumot szerzett képviselő a lakosság részérő érkező, általa csak tolmácsolt kérdésként tette fel.
Magyarul, a polgármester ez ügyben való nyílt megkérdezését a testületen belüli ellenzékiek közül név szerint senki nem vállalta.
Komikus közjáték volt, amikor az ülésről távozó dr. Filvig Gézát a közéletből kiszorult, a polgármesteri válaszban név szerint, nem éppen kedvező színben feltüntetett Bolvári Ferdinánd, mint médiamunkás és a portál embere követni kezdte, megpróbált kérdést feltenni dr. Filvig Gézának, aki ezt elhárította.

Az ülést megnyitó polgármester a napirend megszavazásánál jelezte, hogy Szabó Balázs képviselő kérdést kíván feltenni.

A rendkívüli ülés két témáját a képviselők egyhangú szavazás mellett hamar lezárták. Arról volt szó: a Kubinszky utca útburkolatnak felújítására benyújtott pályázatnál a Magyar Államkincstár azt jelezte, már a város idei költségvetésében szerepeltetni kell az önrészt, 508 ezer forint összegben, ami így jövőre12,7 millió forintra módosult.
A közművelődést érintő eszközbeszerzési pályázatnál – laptop, projektor, TV, mikrofon - szintén az önrészről szólt a szavazás. Itt ugyancsak az idei évi költségvetés terhére 162 ezer forint önrész biztosításáról döntöttek a képviselők.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Szabó Balázs kérdései

Szabó Balázs azzal kezdte felszólalását: lakossági megkeresés érkezett hozzá azzal kapcsolatban, hogy pénteken a polgármester részéről történt egy bejelentés a saját Facebook oldalán. Ezzel kapcsolatban azt kérték tőle, a következő lakossági kérdéseket tolmácsolja a polgármesternek.

„Az első ilyen kérdés, ami érkezett hozzám: Hogy függ össze egy szakmai alapon megírt, beadott és elméletileg ilyen alapon elbírált pályázat a politikai hovatartozással? A továbbiak: Ön szerint van-e hazánkban politikai diszkrimináció? Ön szerint az ön bejelentése a kalocsai „öszödi beszéd”-e? Pontosan mire gondolt a bejelentése utolsó mondatával?”


A polgármester válasza

Hibásan megfogalmazott mondandóm lényege…

„Igen, lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, amit a felheccelt baloldali trollkommandó a közösségi médiában ki tudott forgatni. Hogy ez ne fordulhasson elő újra, ezért gondolataimat leírtam.

Hibásan megfogalmazott mondandóm lényege ma is az, hogy kormánypárti polgármesterként jó együtt gondolkodni a jelenlegi kormánnyal, hiszen ugyanazt gondoljuk a migráció ügyéről, a vírushelyzet kezeléséről, a családok támogatásáról, a gyermekvállalás ösztönzéséről, a bölcsődék, óvodák szükségességéről. Kizárólag ezen érdekek mentén tudjuk itt, Kalocsán megvalósítani kitűzött céljainkat, hogy vonzóvá tegyük a fiatal családosoknak a várost, és itt települjenek le. Ezért újra megköszönöm a Kormánynak és Font Sándor országgyűlési képviselőnknek a közbenjárást és támogatást, hogy egyedi kormánydöntéssel, az elmúlt héten további 138 millió forint többlettámogatást kaptunk az óvoda építésére, és így azt most már meg tudjuk valósítani.” Viszont nem hagyhatom szó nélkül, amit 2014-19 közötti ciklusban képviselőként megtapasztaltam, milyen az ellenzéki többségű városvezetés. Az előző, baloldali vezetés különböző fórumokon, elektronikus felületeken szidalmazta a kormányt, de amikor bajba kerültek – és elég sokszor volt ilyen -, akkor elkezdték volna a kormányzati kapcsolataikat és Font Sándor országgyűlési képviselőt keresni és segítségüket kérni. Lássuk be, azért az elég faramuci dolog, amikor az egyik oldalon szidalmazom azt, akitől később a segítséget várom.

Az ősszel megválasztott önkormányzatban 2/3-os többséget szereztünk a FIDESZ-KDNP-KJE jelöltjeivel és így szinkronba kerültünk a kormányzattal. Ezzel Kalocsa erősebb lett!” És igen, engem, mint a FIDESZ-KDNP által delegált polgármestert megnyugtat, hogy nem egy baloldali horrorkoalíció vezeti a várost.”


Fakenews-gyárak által felkapott hír - Bolvári Ferdinánd és felesége, meg Magóné Tóth Gyöngyi a háttérben

Azt sem hagyhatom szó nélkül, abban, hogy a múlt heti pontatlanul megfogalmazott mondatból az országos fakenews-gyárak által felkapott hír legyen, nagy szerepe van Bolvári Ferdinándnak, aki máig nem tudta feldolgozni a választáson elszenvedett vereséget, és feleségének, aki főszerkesztőként jegyzi a magát baloldali függetlennek valló hírportált.” Ugyanis Bolvári Ferdinánd egy június 29-én megosztott bejegyzésében maga számolt be arról, hogy többed magával a 6300.hu internetes portál képviseletében Budapesten járt a „független hírportálok konferenciáján”,

amit nyugodtan nevezhetünk a Gyűlölet Iskolájának. Hiszen az egyik legvadabb gyűlöletkeltő ellenzéki újságíró, a DK-s Kálmán Olga tartott előadást, aki nem mellesleg a DK országos elnökségének tagja is, és nem kormánybarátiságáról híres.” Szintén Bolvári Ferdinánd bejegyzéséből tudhatjuk, hogy a kormány lejáratására szakosodott átlátszó.hu kollégája pedig felajánlotta segítségét a várost lejárató hírek terjesztésében. Bizonyára az sem véletlen, hogy elsők között a valamikor szebb napokat megélt Vágó István DK-s politikus osztotta meg Bolváriék internetes bejegyzését, kiemelve az általam szerencsétlenül megfogalmazott mondatot.
Tudomásom szerint dr. Magóné Tóth Gyöngyi a DK választókerületi vezetője/szervezője, így feltételezhető, hogy az ő aktív részvétele és tudomása nélkül ez nem történhetett volna meg, és természetesen ő is a gyűlölethír megosztói között szerepel.”Gyűlölködő DK-s hozzászólások - Halálos fenyegetést kapott a polgármester

Ezután pedig már az ország minden részéről özönlöttek az oldalamra a gyűlölködő hozzászólások, jellemzően a DK-hoz köthető emberektől.

Odáig fajult a DK gyűlöletpolitikája, hogy tegnap éjszaka már halálos fenyegetést kaptam egy nyilvánvalóan hamis profilról, ami szó szerint úgy hangzik: „…remélem a Dunában végzed csontig átvágott torokkal”. Mindezt egy rosszul megfogalmazott mondat alapján Bolvári Ferdinánd és dr. Magóné Tóth Gyöngyi segédletével indított gyűlölethadjárat eredményének tudom be. Azt nem tudom, hogy felmérték-e tettük súlyát, de már előre hallom a mentegetőzésüket, hogy nekik ehhez semmi közük, pedig nyilvánvaló, hogy ez a gyűlöletcunami nem érte volna el a várost a hathatós közreműködésük nélkül.” Számomra ebben már nincs semmi meglepő, mert akik a Gyűlölet Iskolájába járnak, azoktól mit is várhatnánk. Talán a közvélemény előtt ez eddig nem volt ismert, viszont ez az eset arra késztet bennünket, hogy felfedjük ezt a káros mechanizmust.

A jelenség nem egyedi, és még várhatóan folytatódni is fog. A gyűlölethadsereg ugyanezt tette a Kalocsai Kórház lejáratásával kapcsolatban is. A Kórház vezetése cáfolta az álhírt és helyreigazítást kért a szerkesztőségtől, de ennek sem tettek eleget, csak magyarázkodnak. Mint ahogy az is a terjesztett hazugságaik közé tartozik, hogy a szerkesztőségük nem szokott meghívást kapni a város által szervezett rendezvényekre.”Ezeknek a bukott helybeni politikusoknak semmi sem drága. Elárulják szülővárosukat is annak érdekében, hogy újra hatalomra kerüljenek. Remélem, látják a kalocsaiak ennek veszélyét, gondoljanak csak a soron következő időközi önkormányzati választásra!Nem véletlenül állítjuk, hogy Arnold Adrien képviselőségével nyerni fog Kalocsa, mert személye garancia arra, hogy a Kormánnyal kialakult együttműködést vele tovább tudjuk erősíteni. Mindenki mással csak gyengülni fog ez a kapcsolat.

Gyengítésre pedig semmi szükség.

Szabó képviselő úr! Úgy tudom, Ön eddig nem vett részt ebben a várost lejárató hadjáratban, de jelen kérdésével felvetődik bennem, hogy talán csatlakozni kíván a Gyűlölet Iskolájában jelesre vizsgázók közé.
Azt javaslom, ne tegye!
mondta válaszában dr. Filvig Géza.


Szavazás a polgármesteri válaszról

A polgármester ezt követően megkérdezte a kérdést feltevő Szabó Balázstól, hogy a választ elfogadja-e.

Erre Szabó Balázs kikérte magának, hogy „lakossági kérdés tolmácsolása és mint megválasztott képviselőt a feladatának teljesítése miatt egy ilyen ügybe politikailag belerángassák.”


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A feltett kérdésre azt mondta: a polgármesternek az utolsó kérdésére adott válaszát elfogadja, de szerinte az első három kérdésére nem kapott válaszolt, ezért azt kéri, erre is adjon választ a megkérdezett.

Dr. Filvig Géza leszögezte: a feltett kérdésekre a választ megadottnak tekinti, egyébiránt a jegyző állásfoglalását kéri: képviselői kérdésre adott válasznál az SZMSZ szerint van-e helye vitának?

Dr. Kiss Csaba jegyző kifejtette, ilyen esetben vitára nem ad lehetőséget a szervezeti és működési szabályzat. A kérdést intéző képviselő igennel vagy nemmel szavazhat a válasz elfogadásáról.
Mivel Szabó Balázs ilyen formában nem fogadta el a választ, annak elfogadásáról a testület döntött. A képviselők többség igennel szavazott, dr. Bagó Zoltán és Balogh József képviselő tartózkodott, Szabó Balázs és Király Róbert képviselő a nem gombot nyomta meg. Ennek megfelelően a polgármesteri választ elfogadottnak kell tekinteni.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés