2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Egy híján 50 millió jöhet Kalocsára atompénzekből az idén

Illés György Cinó  |  2017. 02. 03., 15:05

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. (RHK) között megkötendő többoldalú támogatási szerződése kapcsán az önkormányzatnak módja volt pályázatot benyújtani a KNPA forrásainak elnyerésére. Erről kedden délután tárgyalt sürgősséggel a kalocsai önkormányzati testület. Működési célú támogatásként 30 millió forintot, felhalmozási célú támogatásként közel 19 milliót igényel Kalocsa a képviselők egyhangú döntése nyomán. A megjelölt célok nagy része már ismert olvasóink előtt.

A sürgősség oka a TEIT február 15-ei szerződéskötési határideje volt, a grémium ellenszavazat nélkül döntött a kérdés napirendre tűzéséről is.

Az adott forrásból elnyerhető támogatások tekintetében az idei újdonság az, hogy nem két féléves, hanem egyéves ciklusban lehet pályázni, ami megkönnyíti a források felhasználásának tervezését, könnyebb tartani a határidőket – derült ki az előterjesztő polgármester tájékoztatásából.

Ezt követően sem kérdés sem észrevétel nem érkezett az előterjesztéshez, a benne foglaltakat a testület jelenlévő 11 képviselő egyhangú szavazatával elfogadták.

Eszerint az alábbi igénnyel fordul városunk a KNPA-hoz.

Forrás: Illés György / KALOhírek

Felhalmozási célra

  • a Kertvárosi Általános Iskola konyhai közüzemi almérő-hálózatának kialakítására 765.000
  • a városrendezési terv elkészítésére 5.334.000 Ft
  • az Érsekkertben biztonsági kamerarendszer kiépítésére 6.231.000 Ft
  • a Városi Sportcsarnok vizesblokk bővítése kapcsán a KKC TAO-önerejének finanszírozására 4.000.000 Ft
  • GINOP-7.1.2. Bejárható Magyarország pályázat tervtanulmányának elkészítésére 1.500.000 Ft
  • elektromos töltőállomás kiépítéséhez tervtanulmány készítése és eszközbeszerzése önerejére 738.000 Ft
  • informatikai eszközök és egyéb tárgyi eszközök, irodai berendezések és bútorok beszerzésére 346.000 Ft

támogatási igényt nyújt be városunk önkormányzata a változó rendszerben elosztásra kerülő, az atomerőműhöz kapcsolódó pénzügyi forrásokból.

Az iskolai konyha almérő-rendszerének kiépítésére a város új gyermek-közétkeztetési intézményének fizikai kialakításához és energetikai lehatárolásához van szükség.

Az érsekkerti kamerarendszert a vandálkodók és a parkot nem rendeltetésszerűen használók kiszorításának szándékával indokolták.

A sportcsarnok teljes fölújításához szükséges utolsó nagy lépés a vizesblokk bővítése, amelyhez akadálymentesítés is kapcsolódik majd a tervek szerint.

Az elektromos töltőállomás terve már a tavalyelőtti közmeghallgatáson is szóba került, majd tavaly egy pályázati lehetőség hozta mozgásba az ügyet az önkormányzat háza táján.

A Bejárható Magyarország pályázati rendszerhez való kapcsolódási szándékunkról is találkozhattak már portálunkon olvasóink.

ÍGY MINDIÖSSZESEN 18 MILLIÓ 914 EZER FORINT ÉRKEZHET VÁROSUNKBA FEJLESZTÉSRE AZ ATOMPÉNZEKBŐL.

EMELLETT MŰKÖDÉSI CÉLRA IS IGÉNYEL 30 MILLIÓT A TESTÜLET.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK