2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Furcsa egybeesések – Fölmondták a Vagyonhasznosítási Kft. és a PERSON Kft. szerződését

Illés György Cinó  |  2015. 12. 22., 14:13

Korábban elég nagy port vert föl városunkban a hír, amelyet dr. Filvig Géza indított útra egy sajtótájékoztatón: a Vagyonhasznosítási Kft. épp azzal a társasággal kötött évi bő hétmilliós kommunikációs szerződést, amely dr. Angeli Gabriella képviselőt foglalkoztatja. Most kiderült, a felek szerződést bontottak. Ez még októberben megtörtént, ami szöget ütött a fejünkbe.

Akárcsak tavaly, idén sem futotta a Vagyonhasznosítási Kft.-nek nyújtott támogatás, hogy kigazdálkodja az évet. Piaci tevékenysége mellett a vállalat számos kötelező önkormányzati feladatot végez, és önként vállaltakat is folytat. A hiány a föltorlódott közüzemi számlákban mutatkozik, akárcsak tavaly. Ezek a Vagyonhasznosítási Kft.-nél jelentkeznek.

A cég sanyarú anyagi helyzetét látva dr. Filvig Géza megkérdezte, fönnáll-e még a borsos kötelezettség a kommunikációs szolgáltatásokért, azt a cég fizeti-e, illetve mikor volt a legutóbbi kifizetés?


Forrás: Illés György / KALOhírek

Loibl László kérdéssel válaszolt: az előző felügyelő bizottság vizsgálta-e a szerződést? A szerződés január 30-án köttetett. Tudomása szerint akkor még nem volt új felügyelő bizottság. Mint mondta, ők eddig nem vizsgálták,

volt bőven teendő rendet vágni a ki nem számlázott tételekben, megnézni, hogy valójában mennyi egy év alatt a tényleges felhasználás. – mondta, majd hozzátette:

A konkrét kérdésre a válaszom az, hogy ez a szerződés felbontásra került, és megszűnt. Igen, közös megegyezéssel felbontásra került. Azt, hogy mikor történt az utolsó átutalás a cég felé, nem tudta megmondani a vezető.

Pénzügyekkel nem foglalkozom. Bármennyire meglepő, nem én utalok. A pénztáros utal.Ezután a polgármester megkérdezte, mikor szűnt meg a szerződés.

Októberben. Tehát október óta már nincs utalás, nyilván.– válaszolt Loibl.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Tehát – amint az a testületi ülésen elhangzottakból kiderült – legkésőbb október 31-én megszűnt a Vagyonhasznosítási és az Angeli Gabriellát alkalmazó cég közti kommunikációs szerződés.

Mozgalmas hétvége volt

A dolog pikantériája, hogy ennél az október 31-i, elméleti határnapnál mindössze egy nappal korábban dobta be a köztudatba dr. Filvig Géza, hogy a PERSON Kft., amely a Vagyonhasznosítási Kft. mellett a TEIT-tel is fajsúlyos kommunikációs szerződést kötött, azonos azzal a vállalkozással, amely dr. Angeli Gabriellát foglalkoztatja, havi 360.000 forintért. Minderről október 30-án, pénteken tartott, Simon Zoltánnal közös sajtótájékoztatóján beszélt Filvig, amit november 2. közzétett cikkünkben írtunk meg. Akkor a bejelentés tartalmát illetően az ügyvezető nem emelt szót, csupán a polgármester adott ki – november 4-én – egy sajtónyilatkozatot az eset kapcsán. Ebben az ekkor eszerint már nem is létező szerződés jogszerűsége mellett foglalt állást, nagyon határozottan:

Kijelentem, hogy az általuk kifogásolt szerződések jogszerűek és törvényesek – írja benne dr. Bálint József, és nem szól az ezek szerint az előző egy-két napban alaposan áttanulmányozott szerződés megszűnéséről.

Az is különös, hogy a PERSON Kft. sem említette egy szóval sem, hogy a szerződés már nincs hatályban, amikor november másodikán publikált cikkünk miatt november 16-ai datálással helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz. Pedig a cikk megjelenésekor már erre vonatkozó állítás sem lehetett helytálló, „ha hihetünk Loibl úrnak” – hogy a pénzügyi bizottság elnökének a testületi ülésen használt szófordulatával éljünk.

Emlékezetes: amint arról elsőként hírt adott portálunk, a véletlenek szövevényes játékaként épp a sajtótájékoztató utáni éjszakán, a késő esti órákban törtek rá lakásán ismeretlenek Loibl Lászlóra, és vitték magukkal egyebek közt a Kft.-k ügyeivel kapcsolatban használt laptopját is, valamint a Kft-k bélyegzőit. Ez utóbbiakat természetesen a rablótámadás után érvénytelenítették, amint arról a Parkgondozó közösségi oldali profilján közzétett tájékoztató tanúskodik.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Hol a pénz?

A számos napirend között ezt az egyetlent több mint egy teljes órán keresztül tárgyalták, ami jól mutatja, hogy a képviselőknek volt mondanivalójuk a témáról.
No, nem pusztán erről a szerződésről, hanem a hiányzó hetvenmillióról is, amiből most 25 milliós többlettámogatást szavaztak meg, egy korábban nyújtott, 45 milliós visszatérítendő támogatást pedig végleges, vissza nem térítendő támogatássá változtattak mostani döntésükkel.

Szóba került az energiatakarékosság, illetve esetenként pazarlás kérdése.
Annak fényében pedig, hogy a korábban megítélt és kifizetett, piaci bevételekkel kiegészülő támogatások a Kft.-re bízott kötelező feladatok ellátására, a közfeladatot ellátó épületek fönntartására most sem bizonyult elegendőnek, új megvilágításba került az előző évek gazdálkodása is.

Ezekről még írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 11 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (11 db)
Realista
2016-01-09 08:04:14
"Pénzügyekkel nem foglalkozom. Bármennyire meglepő, nem én utalok. A pénztáros utal."
A diák nem hazudtolja meg tanárát. Mit is mondott Török Guszti, mikor A Hir Tv riportere felvetette érintettségét a kábeltévés EU pályázat kapcsán?
"Én? Milyen érintettje? Ástam? Vagy vágtam a drótot? Vagy, mi az isten? Én közgazdász vagyok, nem tudok forrasztani, nem tudok hegeszteni,.... stb."
Loib azt mondja, hogy nem ereszkedik le olyan szintre, hogy csip-csup 6-700 ezres utalásokkal foglalkozzon, arra ott van a pénztáros. (Egyébként még egy villanyégőt sem lehet vásárolni az aláírása nélkül.) Meg hát azt sem vette észre, hogy otthon a családi kasszából hiányzik Angelinek a havi apanázsa?
Nem folytatom, mindenkinek a józan ítélőképességére bízom, hogy véleményt alkosson erről a struccpolitikáról, amit ForzaKalocsa nagyon találóan tragikomédiának nevezett.
Csak nem tudom, hogy lesz- e kedvünk a későbbiekben nevetni, hacsak nem kínunkban.
Ágika
2016-01-07 09:20:21
Nagy a csönd ebben a Personális kérdésben. Most akkor szegény Gabika honnan kapja a kommunikációs baromságáért a sok pénzt?
ki
2015-12-24 11:23:28
Angeli-Loib édespáros azt gondolja h övék a hatalom és azt művelnek amihez kedvük van . kiskirályoskodnak . Szégyen hogy hagyja ezt a város , és a választóik még tapsolnak is hozzá. Majd csak elmúlik a lila köd a szemük elől.
Tora Tora Tora
2016-01-11 15:34:20
A Bólint Józsi meg asszisztál hozzá!
Lufi
2015-12-24 11:13:15
Nem értem ha oktoberben felmondtak akkor hogy tudta megallapitani hogy szabalyos es torvenyes? Az Angeli es ez Bólint Joska meddig jatszak el ezt az egeszet?
Kalotroll
2015-12-23 15:05:51
Ez a nagy kapkodás csak megerősít abban, hogy Filvig Géza csak a felszínt kapargatta...
Ha megszűnt a szerződés akkor miért szabályos Bálint úr? Mit vizsgált rajtuk, a helyesírást? :D
m.drienn
2015-12-23 09:25:05
Nem is tudom, mi a nagyobb szégyen. Nagy nyilvánosság előtt hárítani egy kényes kérdést, vagy (ha mégsem erről van szó) ügyvezetőként nem tisztában lenni a cég kifizetéseivel. Egy majdnem teljesen közpénzből gazdálkodó társaság élén álló vezetőtől elvárható lenne - főleg ha éppen pluszpénzt kér -, hogy naprakész legyen.
Bár mindez csak hab a tortán a tényekhez.
ForzaKalocsa
2015-12-23 09:02:40
Tragikomikus
m.drienn
2015-12-23 09:34:41
A kommunikációs tréninget is tartó cégnek nem lesznek jó referencia, az már egyszer biztos. Minden testületi ülésen legalább egy, de inkább több olyan kijelentést, elszólást tesznek, (a mögöttes valóságot persze nem tudhatjuk), ami számomra a politikai (kommunikációs) érzék teljes hiányáról tesz tanúbizonyságot.
Azt hiszem a tragikomikus szó jól összefoglalja ezt az egészet.
m.drienn
2015-12-23 09:36:07
Hozzáteszem legnagyobb sajnálatomra.
Joco
2015-12-22 15:18:52
Érdekes! Nagyon érdekes! Ez az egesz kusza!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK