2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Gázszerződés újratöltve – Gyorsított eljárás után éves szinten másfél millióval kedvezőbb ajánlat jött

Illés György Cinó  |  2022. 09. 21., 10:23

Még erre a hónapra van érvényes gázszolgáltatási szerződése Kalocsa város önkormányzatának. A korábbi, meghiúsult közbeszerzési eljárás után múlt csütörtökön, szeptember 15-én már érvényes árajánlatokról döntött a testület, azonban az ajánlatok formai hiányossággal érkeztek, és a hiánypótlási határidőig ezeket az ajánlattevő nem pótolta, így végül a testületi döntés okafogyottá vált, mivel az ajánlatot utólag érvénytelenné kellett nyilvánítani. Ez a veszély most is fönnáll, miután az azonnal kiírt gyorsított eljárás keretében ugyanazoktól az ajánlattevőktől érkezett ajánlatokról sürgősséggel döntött a testület tegnap délután. Az ügy végére ma délután kerülhet pont.

Emlékezetes: Az energiaár-robbanás következményeivel már korában is foglalkozott a testület, amikor Király Róbert képviselő javaslatára takarékossági intézkedések kidolgozását határozta el a testület, amiről a városvezetés is egyeztetett már az intézmény- és cégvezetőkkel.
Az is kiderült, hogy a képviselő akkori becsléseimég túlságosan derűlátóak is voltak, a tényleges ajánlat majd’ duplája a korábban reméltnek. Múlt héten már született egy testületi döntés a közbeszerzési eljárás keretében érkezett ajánlatokról, ám az eljárást utólag érvényteleníteni kellett.

A takarékosság jegyében összeállított gázigények alapján

A KORÁBBI 458.600 KÖBMÉTER HELYETT 255.345 KÖBMÉTER GÁZ BESZERZÉSÉRE KÉRTÜNK AJÁNLATOT.

A múlt pénteken a szükséges igazolások benyújtásának elmaradása miatt érvénytelenné nyilvánított közbeszerzés keretében érkezett ajánlatok szerint a gáz ára 107,41 helyett 1054,99 forint lett volna köbméterenként.
A tegnap, szeptember 20-án délután tartott képviselő-testületi ülésen

VALAMIVEL KEDVEZŐBB, DE ÉRVÉNYESSÉGÉT TEKINTVE EGYELŐRE SZINTÉN FÜGGŐBEN LÉVŐ AJÁNLATRÓL DÖNTHETTEK A KÉPVISELŐK.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A sürgősséggel tárgyalt napirend bevezetőjében dr. Filvig Géza polgármester elmondta: dr. Jéri Tamás a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta, hogy az érvényes ajánlathoz az ajánlattevő nem csatolta be a szükséges igazolásokat, így az ajánlatuk nem tekinthető érvényesnek, ezért egy újabb, gyorsított eljárást kellett kiírniuk. Ennek határideje tegnap délután két óra volt, így miután az ülés fél négykor kezdődött, a papírokon még meg sem száradt a tinta.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A képviselők a polgármesteri bevezető alatt is lázasan tanulmányozták az előterjesztést, amely azonban lényegében az előző hetivel azonos tartalommal került benyújtásra, a szerény mértékű különbség csupán az ajánlati árakban mutatkozott.

SZERENCSÉRE AZ ÁR A MÚLT HETINÉL VALAMIVEL KEDVEZŐBB, 1054,99 FORINT HELYETT 1036 FORINT KÖBMÉTERENKÉNT.

Amennyiben ezen az áron végül sikerül szerződést kötni, akkor a múlt héten ennek az évnek

A HÁTRALÉVŐ IDŐSZAKÁRA KORÁBBAN KALKULÁLT, 55 MILLIÓ FORINTOS GÁZREZSI TÖBBLETKIADÁS HELYETT 53,3 MILLIÓ FORINTTAL LEHET SZÁMOLNI.

Dr. Bagó Zoltán kérdésére válaszolva Jéri Tamás elmondta, hogy a tapasztalataik szerint az ajánlattevők alaki hibákkal nyújtják be az ajánlatokat, például valamilyen nyilatkozat nem érkezik meg, ami a tegnap tárgyalt ajánlat esetében is így volt.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Ettől függetlenül az ajánlatot komolyan kell venni, és döntést kell róla hozni, és a hiánypótlást meg kell indítaniuk, hogy lezárhassák az ajánlattételi eljárást.
A múlt hét pénteki határidőre az ajánlattevők nem nyújtottak be maradéktalanul minden dokumentumot, ezért kénytelenek voltak délután két órakor eredménytelenek minősíteni a múlt heti közbeszerzési felhívási eljárást.

A hiánypótlásra ma, szerda délután négy óráig lesz lehetőségük az ajánlattevőknek.
Amennyiben nem lesz formailag maradéktalanul érvényes ajánlat, úgy újra kell kezdeni az eljárást, pedig kiemelten fontos, hogy szeptember 30-áig megköttessen a folyó év október 1. és 2023. október 1. közti időszak gázellátását biztosító szerződés – mutatott rá az ügyvezető.

Amennyiben a kedvezőbb ajánlatot tevő a hiánypótlást elmulasztaná, de riválisa benyújtaná a szükséges dokumentumokat, úgy a másik, a múlt hetinél kedvezőtlenebb ajánlat kerülne elfogadásra.

A testületi döntéssel a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét felhatalmazták, hogy az alacsonyabb árat tartalmazó, érvényes ajánlatot tevő pályázóval, kilowattóránként nettó 96,877, illetve 99,376 forintos áron gázellátási szerződést kössön a 2022. október 1-jétől 2023. október 1-jéig terjedő időszakra.
Egyúttal fölhatalmazták a polgármestert és az ügyvezetőt, hogy a kimutatott többletköltségek fedezésére módosítsák a Kft. támogatási szerződését, a többletforrást pedig nagyrészt a költségvetés általános tartalékkeretében lévő mintegy 44 millió forintból, illetve költségvetési átcsoportosításból fedezik, amelyekről a későbbiekben kell testületi döntést hozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK