2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Gázszerződés újratöltve – Gyorsított eljárás után éves szinten másfél millióval kedvezőbb ajánlat jött

Illés György Cinó  |  2022. 09. 21., 10:23

Még erre a hónapra van érvényes gázszolgáltatási szerződése Kalocsa város önkormányzatának. A korábbi, meghiúsult közbeszerzési eljárás után múlt csütörtökön, szeptember 15-én már érvényes árajánlatokról döntött a testület, azonban az ajánlatok formai hiányossággal érkeztek, és a hiánypótlási határidőig ezeket az ajánlattevő nem pótolta, így végül a testületi döntés okafogyottá vált, mivel az ajánlatot utólag érvénytelenné kellett nyilvánítani. Ez a veszély most is fönnáll, miután az azonnal kiírt gyorsított eljárás keretében ugyanazoktól az ajánlattevőktől érkezett ajánlatokról sürgősséggel döntött a testület tegnap délután. Az ügy végére ma délután kerülhet pont.

Emlékezetes: Az energiaár-robbanás következményeivel már korában is foglalkozott a testület, amikor Király Róbert képviselő javaslatára takarékossági intézkedések kidolgozását határozta el a testület, amiről a városvezetés is egyeztetett már az intézmény- és cégvezetőkkel.
Az is kiderült, hogy a képviselő akkori becsléseimég túlságosan derűlátóak is voltak, a tényleges ajánlat majd’ duplája a korábban reméltnek. Múlt héten már született egy testületi döntés a közbeszerzési eljárás keretében érkezett ajánlatokról, ám az eljárást utólag érvényteleníteni kellett.

A takarékosság jegyében összeállított gázigények alapján

A KORÁBBI 458.600 KÖBMÉTER HELYETT 255.345 KÖBMÉTER GÁZ BESZERZÉSÉRE KÉRTÜNK AJÁNLATOT.

A múlt pénteken a szükséges igazolások benyújtásának elmaradása miatt érvénytelenné nyilvánított közbeszerzés keretében érkezett ajánlatok szerint a gáz ára 107,41 helyett 1054,99 forint lett volna köbméterenként.
A tegnap, szeptember 20-án délután tartott képviselő-testületi ülésen

VALAMIVEL KEDVEZŐBB, DE ÉRVÉNYESSÉGÉT TEKINTVE EGYELŐRE SZINTÉN FÜGGŐBEN LÉVŐ AJÁNLATRÓL DÖNTHETTEK A KÉPVISELŐK.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A sürgősséggel tárgyalt napirend bevezetőjében dr. Filvig Géza polgármester elmondta: dr. Jéri Tamás a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta, hogy az érvényes ajánlathoz az ajánlattevő nem csatolta be a szükséges igazolásokat, így az ajánlatuk nem tekinthető érvényesnek, ezért egy újabb, gyorsított eljárást kellett kiírniuk. Ennek határideje tegnap délután két óra volt, így miután az ülés fél négykor kezdődött, a papírokon még meg sem száradt a tinta.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A képviselők a polgármesteri bevezető alatt is lázasan tanulmányozták az előterjesztést, amely azonban lényegében az előző hetivel azonos tartalommal került benyújtásra, a szerény mértékű különbség csupán az ajánlati árakban mutatkozott.

SZERENCSÉRE AZ ÁR A MÚLT HETINÉL VALAMIVEL KEDVEZŐBB, 1054,99 FORINT HELYETT 1036 FORINT KÖBMÉTERENKÉNT.

Amennyiben ezen az áron végül sikerül szerződést kötni, akkor a múlt héten ennek az évnek

A HÁTRALÉVŐ IDŐSZAKÁRA KORÁBBAN KALKULÁLT, 55 MILLIÓ FORINTOS GÁZREZSI TÖBBLETKIADÁS HELYETT 53,3 MILLIÓ FORINTTAL LEHET SZÁMOLNI.

Dr. Bagó Zoltán kérdésére válaszolva Jéri Tamás elmondta, hogy a tapasztalataik szerint az ajánlattevők alaki hibákkal nyújtják be az ajánlatokat, például valamilyen nyilatkozat nem érkezik meg, ami a tegnap tárgyalt ajánlat esetében is így volt.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Ettől függetlenül az ajánlatot komolyan kell venni, és döntést kell róla hozni, és a hiánypótlást meg kell indítaniuk, hogy lezárhassák az ajánlattételi eljárást.
A múlt hét pénteki határidőre az ajánlattevők nem nyújtottak be maradéktalanul minden dokumentumot, ezért kénytelenek voltak délután két órakor eredménytelenek minősíteni a múlt heti közbeszerzési felhívási eljárást.

A hiánypótlásra ma, szerda délután négy óráig lesz lehetőségük az ajánlattevőknek.
Amennyiben nem lesz formailag maradéktalanul érvényes ajánlat, úgy újra kell kezdeni az eljárást, pedig kiemelten fontos, hogy szeptember 30-áig megköttessen a folyó év október 1. és 2023. október 1. közti időszak gázellátását biztosító szerződés – mutatott rá az ügyvezető.

Amennyiben a kedvezőbb ajánlatot tevő a hiánypótlást elmulasztaná, de riválisa benyújtaná a szükséges dokumentumokat, úgy a másik, a múlt hetinél kedvezőtlenebb ajánlat kerülne elfogadásra.

A testületi döntéssel a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét felhatalmazták, hogy az alacsonyabb árat tartalmazó, érvényes ajánlatot tevő pályázóval, kilowattóránként nettó 96,877, illetve 99,376 forintos áron gázellátási szerződést kössön a 2022. október 1-jétől 2023. október 1-jéig terjedő időszakra.
Egyúttal fölhatalmazták a polgármestert és az ügyvezetőt, hogy a kimutatott többletköltségek fedezésére módosítsák a Kft. támogatási szerződését, a többletforrást pedig nagyrészt a költségvetés általános tartalékkeretében lévő mintegy 44 millió forintból, illetve költségvetési átcsoportosításból fedezik, amelyekről a későbbiekben kell testületi döntést hozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK