2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Gyermeknapon eltévedtek a gyerekek a gazban

Illés György Cinó  |  2017. 06. 07., 21:58

A TEIT családi napra már civilizáltabb képet mutatott az Érsekkert, legalábbis „térdig érő gaz” nem volt. Az egy héttel korábban tartott gyermeknapi rendezvényt ugyanis – a dicséret mellett – épp az miatt érte kritika. Simon Zoltán az egyebek napirendje keretében hozta föl a témát a május 30-án, múlt kedd délután tartott önkormányzati testületi ülésen. Addigra Bálint József polgármester már intézkedett.

Személyes tapasztalatára és lakossági észrevételekre is hivatkozott Simon Zoltán a városi gyermeknapi rendezvényt dicsérve, színvonalasnak és jónak értékelve a programot, amelyen nagyon sok látogató vett részt, azonban éles kritikával illette a helyszínt.

Rengetegen mondták: térdig érő gazban jártak az emberek, és az egész Érsekkert állapota gondozatlan, a fű nincs lenyírva.

Gyermeknap az Érsekkertben
Forrás: KALOhírek

Simon sietve hozzátette:

maga park az újjáépítéssel, a fejlesztésekkel csodálatos, a városnak egy gyönyörű szabadidős parkja, de az ápolatlansága méltatlan volt a városi gyereknap rendezvényéhez.

Nem csak az Érsekkert…

Azt kérte ezért az illetékesektől, hogy próbáljanak valamint tenni azért, hogy legalább a nagy rendezvények idejére legyen a helyszín ápolt, gondozott, karbantartott.

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében május 28-án az érsekkerti Platán rendezvényközpontban rendezték meg Kalocsa város gyermeknapját.
bővebben ...

Elismerte, hogy májusban a növények sokkal gyorsabban fejlődnek, de úgy vélte, hogy „ezzel valahogy mégiscsak lépést kellene tartani”.

Általános vélemény, hogy a város parkjai, közterületei gondozatlanok, tisztelet az egy-két kivételnek, és ebben szeretném, hogyha változás lenne! – zárta hozzászólását Simon Zoltán.

Simon Zoltán
Forrás: KALOhírek


Egyetértek, nincs vitám – kezdte válaszát a polgármester, hozzátéve, hogy a Parkgondozó Kft. megkapta a rendezvények időpontjait, köztük a gyermeknapot is, valamint az ülés utáni hétvégén, múlt szombaton megtartott TEIT-rendezvényt is. A polgármester arról tájékoztatott, hogy aznap reggel elkezdték a füvet levágni, miután ő maga is szóvá tette a park állapotát, nem vitatva, hogy május végén, főleg ennyi eső után nagyon intenzív a vegetáció.

Rendbe kellett tenni a Vajas-partot is, ennek az volt az oka, hogy a gerillakertészek máshol foglaltak pozíciót, és innentől kezdve nem vágják azt a területet. Egy másik szakaszon, ahol a Vízügy feladata volna a fűnyírás, a fönntartó ezt azzal az indokkal hárította el, hogy a hét új főzőhely miatt nem férnek hozzá a gépeikkel, így e szakaszt is a Parkgondozó emberei vágták le damilos fűkaszával. Ezek az okok miatt sorolódott hátrébb a gyermeknapi rendezvény – mondta a polgármester, hozzátéve:

Polgármesteri ukázra indult a kasza

De az észrevétellel maximálisan egyetértek, és ezt elmondtam a parkgondozó vezetőjének is. Ma reggel utasítást kapott, el is kezdték a hétvégi rendezvényre a parknak a rendbehozatalát.

dr. Bálint József
Forrás: KALOhírek

Válasza végén Bálint József a város más közterületeinek állapotával kapcsolatos várakozásaira is utalt:

Egyébként két bizottság kiment, és a város helyzetét fölmérte, pontosan ilyen okokból. Remélem változások lesznek ebben a kérdéskörben. A sors iróniája, hogy a Parkgondozó ügyvezetője, Loibl László az ülés első órájában végig a teremben tartózkodott, aminek az volt az oka, hogy ezen az ülésen került a képviselők asztalára az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok 2016. évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolók elfogadásának kérdése, így a negyedik napirendi pont végéig hivatalból is jelen kellett lennie.

Ám Simon Zoltánnak a rendes napirendi pontok után, az egyebek közt megtett észrevételét már nem hallhatta, ugyanis ekkorra elhagyta a termet.

Az ügyvezetőnek csak a hűlt helyét tudtuk lencsevégre kapni:

Loib László hűlt helye (középütt) a május 30-ai testületi ülésen
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés