2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Gyermeknapon eltévedtek a gyerekek a gazban

Illés György Cinó  |  2017. 06. 07., 21:58

A TEIT családi napra már civilizáltabb képet mutatott az Érsekkert, legalábbis „térdig érő gaz” nem volt. Az egy héttel korábban tartott gyermeknapi rendezvényt ugyanis – a dicséret mellett – épp az miatt érte kritika. Simon Zoltán az egyebek napirendje keretében hozta föl a témát a május 30-án, múlt kedd délután tartott önkormányzati testületi ülésen. Addigra Bálint József polgármester már intézkedett.

Személyes tapasztalatára és lakossági észrevételekre is hivatkozott Simon Zoltán a városi gyermeknapi rendezvényt dicsérve, színvonalasnak és jónak értékelve a programot, amelyen nagyon sok látogató vett részt, azonban éles kritikával illette a helyszínt.

Rengetegen mondták: térdig érő gazban jártak az emberek, és az egész Érsekkert állapota gondozatlan, a fű nincs lenyírva.

Gyermeknap az Érsekkertben
Forrás: KALOhírek

Simon sietve hozzátette:

maga park az újjáépítéssel, a fejlesztésekkel csodálatos, a városnak egy gyönyörű szabadidős parkja, de az ápolatlansága méltatlan volt a városi gyereknap rendezvényéhez.

Nem csak az Érsekkert…

Azt kérte ezért az illetékesektől, hogy próbáljanak valamint tenni azért, hogy legalább a nagy rendezvények idejére legyen a helyszín ápolt, gondozott, karbantartott.

A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében május 28-án az érsekkerti Platán rendezvényközpontban rendezték meg Kalocsa város gyermeknapját.
bővebben ...

Elismerte, hogy májusban a növények sokkal gyorsabban fejlődnek, de úgy vélte, hogy „ezzel valahogy mégiscsak lépést kellene tartani”.

Általános vélemény, hogy a város parkjai, közterületei gondozatlanok, tisztelet az egy-két kivételnek, és ebben szeretném, hogyha változás lenne! – zárta hozzászólását Simon Zoltán.

Simon Zoltán
Forrás: KALOhírek


Egyetértek, nincs vitám – kezdte válaszát a polgármester, hozzátéve, hogy a Parkgondozó Kft. megkapta a rendezvények időpontjait, köztük a gyermeknapot is, valamint az ülés utáni hétvégén, múlt szombaton megtartott TEIT-rendezvényt is. A polgármester arról tájékoztatott, hogy aznap reggel elkezdték a füvet levágni, miután ő maga is szóvá tette a park állapotát, nem vitatva, hogy május végén, főleg ennyi eső után nagyon intenzív a vegetáció.

Rendbe kellett tenni a Vajas-partot is, ennek az volt az oka, hogy a gerillakertészek máshol foglaltak pozíciót, és innentől kezdve nem vágják azt a területet. Egy másik szakaszon, ahol a Vízügy feladata volna a fűnyírás, a fönntartó ezt azzal az indokkal hárította el, hogy a hét új főzőhely miatt nem férnek hozzá a gépeikkel, így e szakaszt is a Parkgondozó emberei vágták le damilos fűkaszával. Ezek az okok miatt sorolódott hátrébb a gyermeknapi rendezvény – mondta a polgármester, hozzátéve:

Polgármesteri ukázra indult a kasza

De az észrevétellel maximálisan egyetértek, és ezt elmondtam a parkgondozó vezetőjének is. Ma reggel utasítást kapott, el is kezdték a hétvégi rendezvényre a parknak a rendbehozatalát.

dr. Bálint József
Forrás: KALOhírek

Válasza végén Bálint József a város más közterületeinek állapotával kapcsolatos várakozásaira is utalt:

Egyébként két bizottság kiment, és a város helyzetét fölmérte, pontosan ilyen okokból. Remélem változások lesznek ebben a kérdéskörben. A sors iróniája, hogy a Parkgondozó ügyvezetője, Loibl László az ülés első órájában végig a teremben tartózkodott, aminek az volt az oka, hogy ezen az ülésen került a képviselők asztalára az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok 2016. évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolók elfogadásának kérdése, így a negyedik napirendi pont végéig hivatalból is jelen kellett lennie.

Ám Simon Zoltánnak a rendes napirendi pontok után, az egyebek közt megtett észrevételét már nem hallhatta, ugyanis ekkorra elhagyta a termet.

Az ügyvezetőnek csak a hűlt helyét tudtuk lencsevégre kapni:

Loib László hűlt helye (középütt) a május 30-ai testületi ülésen
Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK